Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A második évjárat is mutatja, hogy mennyire kivételes termőhely a Bomboly. Öt menetben szüreteltük 2017-ben. Kétszer száraz borhoz, kétszer szamorodninak, utoljára pedig aszúszemekért mentünk. Ez a bor a tiszta, botritiszmentes verzió.” – Szilágyi László
Hegyalja legnagyobb dűlőjéről, színes, ásványos talajról, közel 40 éves tőkékről szüretelt egészséges furmint fürtök kerültek prés alá Szilágyi Laci pincéjében. A must fele tartályba, fele pedig hordóba került, majd mindkét helyen egy szelektált élesztővel indult erjedésnek. Mély, ásványos illatok, foszfor, zöld alma, fehér virágok. Szélesen terülő, gömbölyű korty, finom fával, zárásban 8 gramm maradékcukor kerekségével.