Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A viszonylag csapadékos ősz következtében Hárslevelűt és Sárgamuskotályt nem tudtunk szüretelni, viszont a Furminton újból gyönyörű aszúsodás indult el. Édes Szamorodninkhoz legalább 50%-ban aszúsodott fürtöket szüreteltünk. A bogyózást egy éjszaka áztatás, majd kíméletes préselés követte, melyek végeztével a bort hordóban erjesztettük és érleltük 17 hónapig.
Színében az aranyásók elvesznének, pompás arany csillan a pohárban. Beleszippantva hűvös, hegyvidéki szellő viszi az érett, aszalt sárgabarack illatát. Idővel pár szem érett füge is szárnyra kél. Szájban telt és gazdag, a gyümölcskosárból szemezgetünk a piacon. Szerkezete és tartalma diadalittasan bizonyítja, hogy egy nehéz évjáratban is lehet maradandót alkotni.