BALATONFÜRED-CSOPAK
Oltalom alatt álló eredetmegjelölés
Oltalom alatt álló eredetmegjelölés
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Reduktív módon készült falubor a zánkai Horog dűlőről. A különleges – egyszerre vulkanikus és meszes – talajon termett, egész–séges gyümölcs a Baller Család 27 éves szőlőültetvényéről származik. A szeptember elején, kézzel szüretelt szőlő préselés nélküli mustja egy 20hl-es inox-tartályba került, ahol spontán, alacsony hőmérsékleten erjedt, majd 6 hónapig érlelődött.
Szőlő termőterület: Zánka, Hegyestű – Horog dűlő
Szőlőfajta: Rajnai rizling
Művelési mód:
Metszésmód:
Talajszerkezet: vulkanikus és meszes
Szüret módja: válogatott kézi szüret
Feldolgozás módja:
Erjesztés:
Érlelés ideje:
Extrakt összes g/l:
Szabad kén tartalom-összes kén tartalom mg/l:
Titrálható savtartalom g/l:
Alkohol tartalom % V/V: 12