Csizmadia András ösztönzésére készítettük el az első Siller borunkat. Ennek a bornak évszázadok óta hagyománya volt Szekszárdon, láng sillernek hívták. A szőlőtermesztő gazdák fogyasztották hétköznapokon ezt a fajta bort, „Üdítő italént”.
A bor készítése eltér a rozé készítésétől, nem must állapotban szedjük le a levet a törkölyről, hanem megvárjuk, hogy meginduljon az erjedés, és még előtte leszedjük a levet, mielőtt kierjedne. Így ízvilágában egy könnyed, finom ízű bort kapunk. (Az erjedő must erjed ki törköly nélkül és maceráció nélkül.)
Ez a siller egy cuvée bor, Kékfrankosból, Zweigeltből, Merlot-ból , Pinot noirból.
Jelenleg még nincs egy értékelés sem.
Ez az alkalmazás sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Kérjük fogadja el beállításokat.