Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Az elmúlt 15 évben egy fontos küldetésen dolgoztunk: a Pécsi Kutatóintézettel közösen 80-100 éves ültetvényekről kadarka vesszőket válogattunk. Éveken át figyeltük a termésüket: melyikeknek vastagabb a héja? Melyikek színesednek egyhangúan? Melyiknek igazán fűszeres, jellegzetesen kadarkás az íze? Melyik idegen, atipikus fajta? Melyiket lehet akár egy héttel is tovább hagyni a tőkén?
Az első körben hét, egymástól eltérő, új kadarkát telepítettünk és az új klónokat hozzáférhetővé tettük kollégáink számára is, szerte az országban.
Ebben a borban az új klónok termését házasítottuk a birtok központunkban termett, Iván-völgyi szőlővel. Célunk, hogy az üde, elegáns karaktert megőrizzük és kibontsuk, ezért a bort 5 hónapig nagy tölgyfahordókban érleltük. Enyhén behűtve ideális nyári vörösbor.