🤍 Skrabski Pince - Rizling Generáció |
|
12/10/2021 3:24:20 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A Skrabski Pince Balatonudvari-Fövenyes felett fantasztikus kilátással várja a balatoni borok szerelmeseit. Szőlőik a Tihanyi-félszigetben gyönyörködnek, a régi nádfedeles pincében pedig gyümölcsös balatoni borok születnek.
De hogy tölti Sümegi Gábor borász azokat a jeles napokat, amikor éppen nem kell a szőlő körül sürögnie? Nos, a karácsonyi ünnepeket például így...
BEMUTATKOZUNK
Dr. Kopp Mária és Skrabski Árpád szellemi öröksége és a varázslatos hely, ahol az 1800-as években épült borospincénk és szőlőültetvényeink vannak, elkötelezetté tettek bennünket a minőség mellett. Értéket szeretnénk teremteni organikus borainkkal, melyek nagy részét saját szőlőink adják a Balatonra néző délkeleti oldalon, a Kis Leshegyen, ahol csaknem 10 hektáron művelünk szőlőt.
Balatonudvari/Dörgicse Kis Leshegyen termő szőleink a Tihanyi-félszigetben gyönyörködnek, nádfedeles pincénkben gyümölcsös balatoni borok születnek!
A pince felett elhaladó út már területileg Dörgicséhez tartozik, így birtokunk is 40%-ban Balatonudvari, 60%-ban Dörgicse zártkertjében terül el.
MI ÍGY TÖLTJÜK A KARÁCSONYT
A karácsonyi ünnepek ilyen-olyan okokból kifolyólag, számomra mindig emlékezetesek maradtak, de legszebb emlékként eddig a tavalyi karácsonyt idézem fel. Két kisfiammal és Annával, a feleségemmel, immáron négyen énekeltük a karácsonyi dalokat, és ültük a körbe az ünnepi asztalt. Az volt csak igazán szívet melengető érzés!
A hagyományos, karácsonyi menüsor nálunk így fest:
Gyömbéres paradicsomos garnélaleves üvegtésztával
Dorozsmai ponty házi szélesmetélttel
Töltött Káposzta
Bejgli
>>>BALATONI KIS KARÁCSONY - IRÁNY A WEBSHOP
EGY ÜNNEPI RECEPT, TŐLÜNK, NEKTEK
Dorozsmai ponty házi szélesmetélttel
Hozzávalók, 4 személyre:
80 dkg pontyfilé
Só
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 púpozott evőkanál liszt
olaj a sütéshez.
A raguhoz:
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
4-5 db lecsópaprika
2 nagyobb paradicsom
40 dkg gomba (pl. csiperke, ördögszekér)
1 gerezd fokhagyma
Só, frissen őrölt bors
1 teáskanál szárított majoranna
1 dl tejföl
A metélthez:
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
3 tojás
>>> BORCSOMAGOK - IRÁNY A WEBSHOP
Elkészítés:
Elkészítés 60 perc KALÓRIA 895 kcal/adag :)
MILYEN ÉTELEKHEZ TÖLTSÉTEK A BORAINKAT?
Balatoni nagy karácsony borcsomagunkkal az egész ünnepi menüt lefedhetitek, minden fogáshoz találtok hozzá passzoló tételt!
Sauvignon Blanc 2021 - Bruschetta
Furmint 2021 - Kemencés csülök vagy Pékné módra
Irsai Olivér 2022 - Grissini
Öreg Tőkék Olaszrizling 2021 - Wellington steak
Kékfrankos 2020 - Libasült
Rajnai Rizling 2021 - Citromos pisztráng
>>> BALATONI NAGY KARÁCSONY - IRÁNY A WEBSHOP