🤍 Polgár Pincészet |
|
12/10/2021 3:07:01 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A Polgár pincészet mögött immár 40 év tudatos és tudományos borászati év áll. A régmúlt fenséges emlékét idéző középkori, meghitt hangulatot árasztó, kanyargós pincefolyosóival várja látogatóit, a villányi dűlők között, élén Polgár Zoli bácsival! Ha másért nem, hát már azért érdemes ellátogatni a pincészethez, hogy vele megismerkedjünk! Nekünk például csillogó szemmel mesélt a szorgos hétköznapjairól, és arról, hogyan telnek náluk a kényelmesebb, ünnepi napok.
BEMUTATKOZUNK
25 éve csak a bor és vendégeink körében éljük az életünk. Szőlőtermesztésünk és borászkodásunk során nem alkalmazunk az élő szervezetre káros anyagokat. Környezettudatos manufakturális borokat termelünk. Boraink klinikailag teszteltek, igen magas antioxidáns értékűek, gondos kézi munkával készülnek. Kifejezetten pozitív hatással bírnak az emberi szervezetre.
Célunk, hogy a kézműves gondossággal szüretelt szőlőszemekből készült, elegáns, finom boraink egyedülálló élménnyel ajándékozzák meg a természetes ízek, a természetes borok kedvelőit.
>>> KIS POLGÁR - IRÁNY A WEBÁRUHÁZ
MI ÍGY TÖLTJÜK A KARÁCSONYT
A Karácsony a legnagyobb ünnep számunkra. Bezárjuk a pincét és a panziót, a munkatársak is ünnepelnek ilyenkor. Családi és munkahelyi hagyomány már a Kollégákkal eltöltött elő-karácsony és a ház karácsonyi dekorálása. Szintén elmaradhatatlan saját állataink mellett az erdei állatok etetése is az unokákkal, hisz a gyerekek számára is meglepetés a feldíszített karácsonyfa. A dekorálást a szülők végzik, a csomagokat ők helyezik el. Az esti és a másnapi program pedig a gyerekeké és az unokáké. Szinte 3 napos permanens ünnep zajlik a családban. Mint említettem, szőlőbe, pincébe ilyenkor nem megyünk, hisz bezárjuk az ajtókat.
Nálunk Karácsonykor együtt van a család. Ebédre halászlét fogyasztunk. Kitűnően illik hozzá a Kadarka Siller. Esti menünél elmaradhatatlan a fácánleves és Barrique Chardonnay hozzá a kitűnő bor. A Zsuzsa mama által készített rácponty társa a Fűszeres Kadarka. A főfogás a szürke marha, szarvas pecsenye, itt már előkerülnek a testesebb vörösborok: Polgár Cuvée, Villányi Franc. A hagyományos desszertekben pedig elmaradhatatlan az Aranyhárs. Az unokák a kicsomagolt játékokkal foglalkoznak, próbálgatják az új kincseket. A társasjátékokba a felnőtteket is invitálják, és nagy öröm, kacagás van, ha ők nyernek. A beszélgetésekhez régebbi évjáratok is előkerülnek, fehér-és vörösek egyaránt, néhány külföldi érdekesség társaságában. Elengedhetetlen rágcsálnivaló eközben Kati mama „sajtos rúdja”, ami évek óta mindenki kedvence.
>>> BORCSOMAGOK - IRÁNY A WEBÁRUHÁZ
EGY ÜNNEPI RECEPT, TŐLÜNK, NEKTEK
Kati mama sajtos rúdja
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg túró
Elkészítés:
A hozzávalókat jól eldolgozzuk, összekeverjük. 1 éjszakát letakarva hűvös helyen pihentetjük. Másnap kinyújtjuk (max. 1 cm vastagra), derelyevágóval csíkokra vágjuk. Tojással megkenjük, ízlés szerint sajttal, magokkal megszórjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180°-on pirulóra készre sütjük.
>>> VILÁG POLGÁR - IRÁNY A WEBÁRUHÁZ
MILYEN ÉTELEKHEZ TÖLTSÉTEK A BORAINKAT?
Borainkat bátran ajánljuk a karácsonyi ünnepkor hagyományos ételek mindegyikéhez!
Villányi Franc 2018 - Szürke marha, szarvas pecsenye
Therápia 2018 - Rosé kacsamell
Portugieser Újbor 2021 - Lecsó, Rakott burgonya
Aranyhárs 2016 - Zserbó
Ezüsthárs 2017 - Mézes-krémes
Chardonnay Barrique 2017 - Fácánleves
>>> NAGY POLGÁR - IRÁNY A WEBÁRUHÁZ