Kóstolom Csapat |
|
10/29/2019 8:50:20 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Vannak életutak, amik teljesen egyértelműnek tűnnek. Ha belegondolunk, ott, ahol az olasz felmenőkkel rendelkező dédnagyapa a szőlő és a bor szerelmese, a dédnagymamának pedig az emberek vendégül látása a legkedvesebb elfoglaltsága, ott meg sem lepődünk, hogy a leszármazottak éttermet, borászatot és borhotelt üzemeltetnek.
Badacsonyban a Borbarátok Vendéglő harminc éve fogadja a betérőket, és az idők során a család egyre több vállalkozást vitt sikerre. Fata Pince, Borbarátok Vendéglő és Panzió, Hotel Bonvino Wine & Spa - Badacsonyban az elmúlt évtizedekben jónéhány hely kötődik a Nagy család nevéhez. A Borbarátokkal indultak, de voltak álmaik, terveik, és igyekeztek ezeket szépen sorban megvalósítani. Persze a mai felgyorsult világban nem tudnak évtizedekre tervezni, de vannak alap elképzelések, amiket aztán mindig a megváltozott igényekhez csiszolnak. Nagy István mesélt arról, hogy mennyire izgalmasnak tartja az elmúlt éveket, mert a világ olyan változásokat hozott, ami több ötletet, innovációt tett lehetővé, mint amire eredetileg gondoltak. Most is épp két vonalon bővülnek: a hegyen apartmanok épülnek, hogy még több vendéget tudjanak fogadni, de a borászati technológiai fejlődés is folyamatos.
Az Olaszországból származó ősök nevét viselő Fata Pince az a családi borászat, akiknek fontos, hogy jó minőségű borokon keresztül mutassák meg mindazt, amit Badacsony tud. Régi álom valósult meg a modern borászati eszközök érkezésével és annak az új technológiának a bevezetésével, amivel már az új borokat is palackozni fogják. Most évente 22-23 ezer palack Fata bor kerül az asztalra, többnyire a pincénél és a badacsonyi vendéglátóhelyeiken, de a jövőben ennek dupláját szeretnék értékesíteni, és országosan is megismertetni a pincét a borkedvelőkkel. Azokért dolgoznak, akik érdeklődnek a badacsonyi borok iránt, akik ismerik, vagy meg akarják ismerni a helyi szőlőfajtákat, és azt, hogy mit tudnak nyújtani a badacsonyi borok. Ilyen egy családi vállalkozás, ahol minden a bor és a vendéglátás körül forog.