Kóstolom Csapat |
|
8/29/2019 8:04:11 AM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
AUGUSZTUS 1-JÉN INDUL A REGISZTRÁCIÓ!
Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVET) éves nagyrendezvénye ne válhasson tömegrendezvénnyé és megmaradhasson annak, ami mindig is volt:
egy szerethető gasztrorandevúnak.
2019.szeptember 8., vasárnap - Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve
1 hangulatos, nemesi kúria
17 tagétterem, 2 vendégétterem
2019. szeptember 8-án
Rácalmáson, a Jankovich-kúriában.
Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.
A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.
Jankovich Kúria Hotel és ÉtteremA JANKOVICH-KÚRIÁRÓL: A
2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.
A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
1. Almalomb Hosszúhetény
2. Anyukám Mondta – Encs
3. Erhardt Étterem Sopron
4. GUSTO 13 – Veszprém
5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
6. IKON Étterem – Debrecen
7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem
8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
9. La Maréda Étterem Győr
10. Macok Bisztró és Borbár – Eger
11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
12. Nomád Hotel – Noszvaj
13. Pajta - Őriszentpéter
14. PalKonyha – Palkonya
15. Platán Restaurant & Café - Tata
16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
MEGHÍVOTT VENDÉGEK:
KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.
EZT ISSZUK MAJD:
KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.
PROGRAMOK:
2019.szeptember 7.
2019.szeptember 8.
ÚJDONSÁGOK A FESZTIVÁLON:
REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra.
FIZETÉSI MÓDOK: A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adjuk oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.
KÖZLEKEDÉS: transzfer a vasútállomástól a rendezvény helyszínére. A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak.
VILLÁMINFÓK:
Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)
Helyszín: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.
Házigazda: Jankovich-kúria, Rácalmás
Résztvevők: 17 Stílusos Vidéki Étterem + 2 meghívott étterem
Tematika: Alma és regionalitás
Regisztráció: szükséges (augusztus 1-től: https://regisztracio.svet.hu/
Mindig friss hírek: svet.hu, facebook.com/stilusos
Fotók: a helyszínről, a vendéglátó Jankovich Kúriáról, és a tavalyi rendezvényről itt:
A SVÉT MOZGALOMRÓL:
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
További információ:
Kitzinger Szonja
stílusos sajtókommunikátor
06/70 940 0821
(forrás: sajtóközlemény)