Kóstolom Csapat |
|
4/30/2019 9:57:56 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Pezsgőkonferencia nagyszerű champagne-i előadókkal
Gondolatok a buborék körül a pezsgővilág hazai és nemzetközi nagyjaival!
Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között a világhírű Ruinart borásza és bejelentkezik Bruno Paillard is.
Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit. A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.
PROGRAMTERV
Megnyitó
DR. FELDMAN ZSOLT, államtitkár, Agrárminisztérium
Köszöntő
RÓKUSFALVY PÁL, borász, a konferencia társszervezője
„Bejelentkezés”
BRUNO PAILLARD, tulajdonos, Champagne Bruno Paillard
Védett eredetű pezsgők Magyarországon - áttekintés és lehetséges jövőkép
GÁL PÉTER, főosztályvezető, Agrárminisztérium
A pezsgő alapbor készítésének tapasztalatai a Légli Szőlőbirtokon
LÉGLI OTTÓ, borász, tulajdonos, Légli Szőlőbirtok
Kávészünet
Somló és a Kreinbacher
BODORKÓS NORBERT, szakmai vezető, Kreinbacher Birtok
Etyeki pezsgő - tervezett változtatások az Etyek-Budai termékleírásban
HERNYÁK TOMI, borász, Hernyák Birtok
“Pezsgő-trend” a világban
DR. BRAZSIL DÁVID, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
A pezsgő szektor eredetisége és finanszírozása
DANIEL VATEL, pénzügyi szakember, bankár, Champagne
Állófogadás
Ruinart - Gondolkodás, munka, fejlesztés az állandó csúcsminőség érdekében
LOUISE BRYDEN, Winemaker of Maison Ruinart, Champagne
Miért szereti a világ a champagne-t?
HANTOS LÁSZLÓ, Champagne-ok és klasszikus borok forgalmazója, a Riedel poharak magyarországi képviselője
Újra pezseg a partiumi Kristálysziget
KOVÁCS ZOLTÁN és RÁBAI LÁSZLÓ társtulajdonosok, Kárásztelek Pezsgőpincészet
Kávészünet
KEREKASZTAL - Téma: „Technológia vs. Terroir”
Felkért résztvevők:
DEMETER ZOLTÁN
DR. FIÁTH ATTILA
GARAMVÁRI ZSUZSANNA
KACZUBA RÓBERT
LACZKÓ GÁBOR
SZENTESI JÓZSEF
Vezetett pezsgőkóstoló
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
További információk, jelentkezés: https://pezsgokonferencia.hu/
(forrás: sajtóközlemény)