Kóstolom Csapat |
|
10/15/2018 2:48:26 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A Piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi, indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.
A szezon az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvénnyel kezdődik. Bár idén az egész országban nagyon hamar kezdődött a szüret és Etyeken is leszedték már a szőlőt, élményeket itt mindig, most is lehet majd szüretelni. A pincékben pedig lehet kóstolni mustot, murcit, sőt helyenként már újbort is, bár ez utóbbinak hagyományosan Márton-napon van az ideje. Szerencsére arra az alkalomra is készülnek majd a helyiek.
Nagyon sokféle finomságot lehet itt majd megkóstolni a körte- és sütőtökkrémlevestől a mustban pácolt kacsacombon és különböző délvidéki finomságokon és kacsamájas zsíros kenyéren keresztül a tunkedliig és a vörösboros csokitortáig. Sőt a csokoládéműhelyben a bonbonkészítő workshopon saját magunk is elkészíthetjük a kedvenc édességünket. Természetesen a tüzes pálinkák és zamatos borok sem maradhatnak el!
Az Élményszüret után Libadalommal jelentkeznek a szervezők - amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek-Budai borvidék szívébe látogatni:
ÉLMÉNYSZÜRET A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. október 20-21.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. november 11.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. december 2.
Az alábbi részletes anyagban közöljük az Élményszüret pincéinek programját és kínálatát:
1. Gingalló Csokoládéműhely (Szombaton tart nyitva.)
Bonbonszüret - kézműves bonbonok és díjnyertes csokoládék kóstolója
Forró csokoládé - nem csak sofőröknek!
10:00 óra: Bonbonkészítő workshop
14:00 óra: Csokikészítő bemutató
2. Aubergine Pince
Őszi rozmaringos körteleves és sütőtökkrémleves
Barna sörös pulled chicken szendvics
Grillcsirke és tarja görög tésztasalátával
Körtés, ricottás pohárkrém
3. Desszert Pince
Vörösboros csokitorta, gesztenyés vaníliatorta és friss almás pite
4. Milán Pince
Szüreti töltött káposzta
Mustban pácolt kacsacomb birsalmás, pezsgős káposztával
Almás és meggyes pite
Házi szörpök, bor- és pálinkakóstoló
5. Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
Szőlőágyon sült hús körettel és erdélyi miccs faszénen sütve
Paraszt csorba húsgombóccal
Tarpa pálinkák (fürtős meggy, szilva, vilmos körte, kajszi)
A Sobol pincészet borai
6. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
Délvidéki ízek, kemencés és grillételek
Tárkonyos csirkeragu leves, sonkatál, marhapofa, bbq sertésborda hagymás törtburgonyával, házi savanyúságok
7. Halmi Pince
Szörpök, gyógynövények, folyóborok és borpárlatok kóstolója és vására
8. Château Újhegy
Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
9. Kácsor „Kíra” Pince
Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves
Házi rétesek, Kézmíves juhtúrós pogácsa és házi sütemények.
Gyümölcspálinkák és borkóstoltatás
Alma-, körte-, és dióvásár
10. Tátrai Pincészet
A pincészet borainak kóstolója és vására
11. Rezeda Terasz
Nyírségi gombócleves, pörkölt és krumpliprósza
Édesburgonya gnocchi és mézes almás fánk
Forralt bor kardamommal
12. Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
Helyben sütött puszta burger pirított parasztkenyérrel
13. Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)
Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
Grillételek, zsíros kenyér és rétes
14. Dvorák Pince
Szüreti babgulyás, csülkös körmös pacal, pincepörkölt
Sült oldalas és csülök párolt káposztával, grilltál
15. Etyeki Sajtútállomás
Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
16. Rókusfalvy Birtok:
A Birtok borainak kóstolója és vására
Must- és murcikóstoló
Borkorcsolyák: kacsamájas zsíros kenyér és friss házi pogácsa
17. Buzál-Mórocza Pince:
Sváb hagyományok a konyhában: „Tunkolj” velünk tunkedlit!
Friss must
Forrás: sajtóközlemény