Kóstolom Csapat |
|
9/25/2018 9:23:28 AM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
A Balatoni-KÖRbetekerés elsődleges célja, hogy népszerűsítse a Balaton főszezonon kívüli turizmusát. Ehhez a Balatoni KÖR tagjait keressük fel, akik egész éves nyitva tartásukkal, minőségi szolgáltatásaikkal nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tó megítélése évről évre egyre jobb legyen.
A nyolc naposra tervezett túra során az összes Balatoni KÖR tagot meglátogatjuk és mindenről beszámolunk (fotókkal, cikkekkel, videókkal). Kutatjuk az érdekes történeteket, interjúkat készítünk, bemutatjuk az adott szolgáltatót, és ami még fontosabb: bemutatjuk hazánkat is, természeti szépségeit, kulturális örökségét.
Biciklikkel járjuk végig a túrát, hiszen nem csak egészséges, hanem mobil is, a Balaton környéke pedig kiválóan alkalmas a kerékpárturizmusra. Mivel az útvonalakon nem kell betonhoz ragaszkodni, így még különlegesebb helyszíneket tudunk hozni a nézőknek.
A gasztronómia, a bor és a kultúra lesznek főszerepben, hiszen a Balatoni KÖR tagjai elsősorban vendéglátóhelyek – legyen az kultikus étterem, az ország legjobb krémese, vagy hibátlan Olaszrizlinget poharunkba töltő pincészet.
A friss fotók, a légi felvételek, a folyamatos élő bejelentkezések, valamint a naponta publikált cikkek pedig közel tartják majd a nézőket, gyakorlatilag valós időben fedezhetik fel a színes őszi Balatont a képernyők előtt is.
Amennyiben érdekel titeket a túra, kérünk benneteket, hogy jelezzétek felénk ezen igényeteket a cikk alján lévő elérhetőségek egyikén, mi pedig forrásmegjelölés ellenében szívesen átadjuk az anyagokat.
Terv:
1-2. nap: Hagyományok nyomában
A Balaton-felvidékbe könnyű beleszeretni: varázslatos, ősi, egyedülálló. Egly Márk Sümeg történelméről mesél nekünk, eltekerünk az országban egyedülálló zalaszántói sztúpához, majd belefeledkezünk a Balatoni KÖR őszi gasztroforgatagába, hogy másnap már Szigligeten és a Badacsonyban folytassuk az íz-, és élményvadászatot!
3-4. nap: A Badacsony mesél
A Laposa család magyarázza el nekünk, hogy mitől különleges a Badacsony, miben hisznek ők, mesélnek az összefogásról, amely az egész régió felfogását pozitív irányba mozdította. Mi pedig végig kóstoljuk a környék ízeit – legyen az szilárd, vagy folyékony. Másnap a Káli-medence irányában hagyjuk el a partot, ahol további kiváló vendéglátóhelyeket keresünk sorra – valamint a kihagyhatatlan Hegyestűt.
5-6. nap: Éljen a gasztronómia
A Balaton-felvidék az otthona számos ismert és elismert étteremnek, vendéglátóhelynek. Ez a két nap tényleg nyálcsorgató lesz: Vászolyi Sajtmanufaktúra, Neked Főztem, Kalóz, Márga, nem is beszélve a kiváló Balatonfüred-Csopaki pincészetekről. Bergmann Ernő mesél a BalatonBor fagyiról, meg arról, hogyan lehet elkészíteni az ország legjobb krémesét. Hajdú Attila kerékpár nyergében csatlakozik hozzánk és bemutatja, hogy mibe szeretett ő bele.
7-8. nap: Ha délre érünk
Megérkezünk Délre. Az ország egyik legjobb pálinkafőzdéjében a szakma fortélyait lessük el, szép idő esetén vitorlázni megyünk, pezsgőzünk, kilátózunk, majd a gyümölcsök wellness-ét megirigyelve a BL YachtClubban mi is a pezsgőfürdő habjai közé merülünk. A zárónapon további borkóstolók várnak majd, ebédre a régió talán leghíresebb étterme, a Kistücsök, desszertre pedig az idén is Top 10 cukrászdába kerülő Villa Gréta fogad.
Zárógondolat:
Több, mint 40 helyet soroltunk fel. Minden hely megérdemelne egy egész napot, mert vagy emberek egész életét jelenti, az álmaik megvalósítását, mindennapi küzdelmeiket és nem mindennapi sikereiket, vagy a természet legszebb kinyilatkoztatásaiként él a köztudatban, esetleg kulturális örökségünk szerves része. Nem ígérjük, hogy minden helyre egyforma időnk marad, azt viszont igen, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy még egyetlen elfogyasztott kávé is bemutassa valamennyire az adott helyet, hiszen a Balaton azon képviselőiről beszélünk, akik valóban tesznek az egész éves nyitva tartásért. Mi pedig imádunk egész évben a Balatonon lenni.
Ahol a túráról folyamatosan beszámolunk:
https://www.facebook.com/balatonikor
https://www.facebook.com/kostolomwineout/
Kiemelt médiapartnerünk:
Mediaworks / Likebalaton.hu - https://www.facebook.com/likebalaton.hu/
Sajtókapcsolat, interjúszervezés, illetve bármilyen anyagot pedig itt tudtok kérni: Kalmár Borbála; kalmar.borbala@kostolom.hu; +36302140323