Kóstolom Csapat |
|
12/5/2017 2:21:18 PM |
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
Meggyújtottuk már az első gyertyát a koszorún, hamarosan pedig elérkezik a bronzvasárnap is, de unatkozni (ahogy azt már megszokhattuk) most sem fogunk, hiszen boros programokból ezúttal sem lesz hiány.
December 8-án rögtön egy új kezdeményezést üdvözölhetünk az Olasz Intézetben, ahol 50 kiállító tételeivel ismerkedhetünk meg a Kárpát-medence minden szegletéből. A sétálókóstoló mellett mesterkurzusokon vehetünk részt a régió két hagyományos szőlőfajtájával, a Furminttal és a Bakatorral.
Ugyanezen az estén akár ellátogathatunk a Szent Gellért téri Palack Borbárba is, ahol a Sommelier Színház keretében Kerekes Vica színművésznő tolmácsolja Hamvas Béla gondolatait 3 borászhölgy és 6 bor-étel páros kíséretében, vagy a Ráday utcában található Sütibe, ahol Kovács Zita mutatja be a mátrai Kovács És Lánya Pince tételeit.
Ha pedig ez sem lenne elég, a frissen Juniborásszá választott Pálffy Attila hoz 6 kiváló tételt a badacsonyi Pláne Borteraszra, amelyek között ott lesz például a Méthode Traditionnelle Pinot Noir rozé pezsgő és a Káli Syrah Amphora is.
A sűrű péntek után szombaton egész napos program várja a látogatókat a Hajósi Pincefaluban az Adventi Nyitott Pincék programmal: az 1.200 borospince közötti tájékozódást térképek, a présházak elé tűzött zászlók és az ablakokban világító fények segítik (na meg persze a frissen sült mézeskalács és a forralt bor illata).
Vonyarcvashegyen a 200 éves Festetics Pincében a Bock Bisztró Balaton évzáró borvacsoráján lesz lehetőség részt venni, 4 fogással, 10 borral és 2 borásszal, Jásdi Istvánnal valamint Bock Józseffel, míg Sopronban ugyanekkor első alkalommal kerül megrendezése Champagne kóstoló David Bourdaire-rel, a Bourdaire Gallois champagne-ház tulajdonosával.
A budapestiek sem maradnak azonban Champagne nélkül, amiről a Costes Downtown fog gondoskodni: december 9-én az Ay-ban található Deutz champagne ház képviseletében Mr. Fabrice Rosset (Champagne Deutz elnök-vezérigazgató) érkezik a fővárosi étterembe, hogy 5 tétel segítségével nyújtson mélyebb betekintést a Champagne régió legelismertebb történelmi területeibe.
Cikket írta: Kun A. Luca
Ha érdekel, hogy mivel foglalkozik még a Kóstolom, akkor itt olvashatsz erről. Szeretnék naprakész lenni a Kóstolom híreiből.