Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

Villányban jártunk!

Szervező:
Kóstolom Borbár

Kézdy Dániel VS. Takács Alexandrosz a Kóstolom Borbárban!

Figyelem! Premier! Kézdy Dániel és Takács Alexandrosz vendégszereplésével a világon először rendezzük meg a "Borpárbajt"!Márminthogymicsodakérem?A két résztvevő – Dani és Alex – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:- Könnyű fehér- Testes fehér- Könnyű vörös- Testes vörös- Jolly (A két harcos bármilyen bort hozhat a pincéjéből) Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.Mit kell tudni a harcosokról?Kézdy Dániel:A Furmint Február, a Furmint Day és a Vinoport Online Bormagazin alapítója. Juve szurkoló."Mr. Furmint, iszonyatosan jól kóstol, nagyon jó fej ember, nagy szakmai tudással. Nagyon bírom." (Humayer Dávid)Takács Alexandrosz:Az Artizan Kereskedés kereskedelmi vezetője. Fradi szurkoló."A magyar borvilág legmegosztóbb embere, nagyon szélsőséges megnyilvánulásai miatt sokan messziről kerülik, de én nagyon szeretek vele lenni több okból is. Szakmailag vitathatatlanul vérprofi és sohasem közhelyes. Életvidám, humoros - szerintem." (Humayer Dávid) A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.Játékmester: Humayer DávidGyertek el, nagyon kemény lesz! A végén pedig csak egyvalaki győzedelmeskedhet. Jegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük kattints a linkre: https://kostolom-muhely.hu/termek/kezdy-daniel-vs-takacs-alexandrosz-a-kostolom-borbarban-masolat/vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy a +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel!Kóstolom BorbárBudapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca - Káplár utca sarka)
Tovább olvasom

Kézdy Dániel VS. Takács Alexandrosz a Kóstolom Borbárban!

2019. április

24

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
BorJour

Borjour Dél-Balaton

Nyárváró nagy kóstoló a Stefánia Palotában és kertjében az ország legmosolygósabb, legkedvesebb borvidékével, a Dél-Balatonnal! 20 borászat kóstoltatja legújabb borait...a Sisi Szalonban ingyenes mesterkurzust is tartunk...a teraszon balatoni éttermek ajánlják magukat… Kiállítók (a sor folyamatosan bővül):Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Buzássy Pincészet, Hujber Pincészet, IKON Borászat, Katona Borház, Koltai pincészet, Konyári Pincészet, Öregbaglas Szőlőbirtok, Pócz Pincészet, Rubin Borászat, Várszegi Pincészet Belépő: 3900 Ft (tartalmazza a korlátlan borkóstolót és Primavera ásványvizet)Infók & jegyek: www.borjour.hu
Tovább olvasom

Borjour Dél-Balaton

2019. április

24

 • 17:00 - 22:30
 • 1143 Budapest , Stefánia út 34-36.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Viva Italia - Olasz borok estje a Kóstolom Borbárban!

Olaszországban napfényt és tengert kevernek a borokba, ettől szeretünk bele mindannyian ezekbe a csupanyár tételekbe! A kóstolón felbontott palackok zöme Szicíliából érkezik majd, ahol változatos talajtípusokon változatos szőlők teremnek, egy valami azonban mindegyiknél azonos: az Élet éltetése!Borsor:- Cellaro - Luna di Notte (nerello mascalese)- Cellaro - Luma (grillo)- Fantini - Calalenta rose (nero d avola)- Zabu - Chiantari (nero d avola)- Cellaro - Micina (nerello mascalese)- Cellaro - Due Lune (nerello mascalese&nero d avola)- Fantini - Edizione (cinque autoctoni)Jegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük kattints a linkre: https://kostolom-muhely.hu/termek/olasz-borok-kostolom-borbar-aprilis/vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy a +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom BorbárBudapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca - Káplár utca sarka)
Tovább olvasom
Kiemelt

Viva Italia - Olasz borok estje a Kóstolom Borbárban!

2019. április

17

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
Borbarátok Vendéglő

Borbarátok Vendéglő és Fata Pince közös borvacsorája

1928-ban fektette le a Nagy család az ősi birtokon a Borbarátok alapkövét. A telket még Fata István dédnagyapánk vásárolta. Napjainkban unokája és dédunokái folytatják a szőlészkedés-borászkodás családi hagyományát. Badacsony kíváló fajtáit kéknyelűt, olaszrizlinget, szürkebarátot, muskotályt termesztenek. 1989-ben nyitottuk meg a FATA Pince mellett a Borbarátok vendéglőt, ahol magyaros ételket és egyéb specialitásokat készítünk. A panziónkban 9 db kétágyas szovával várjuk a kedves vendégeinket!MenüPanettone, serrano, gorgonzola, sárga dinnyeCurry-zöldséges ráklevesFehérboros nyúlgerinc, burgonyaflefújt, mángoldSajttorta, kókusz, pekándió---BorokGyöngyözőbor 2017Ottonel muskotály 2018Zweigelt Rozé 2018Hegybor 2017Camino 2016Kéknyelű 2015Ürmös-borKéknyelű törkölypálinka+ Ajándék:Izabella szőlőbőlkészült lekvár---Élőzenével készülünk az estére.ÁR: 12.950,- Ft / főFoglalás:info@borbaratok.huwww.borbaratok.hu+36 87 471000
Tovább olvasom

Borbarátok Vendéglő és Fata Pince közös borvacsorája

2019. április

13

 • 18:00 - 23:00
 • 8258 Badacsonytomaj , Római út 88. ,
Szervező:
Kóstolom Borbár

A Szent György-hegy titka - Gilvesy a Kóstolom Borbárban!

A Szent György-hegyen munkálkodó borászok hűek a György-legendához: egy vulkán hátán, tűéles bazaltoszlopok között élik mindennapjaikat, és ha nem is sárkányt kell legyőzniük, ugyanúgy hősök: a legmagasabb minőség mellett tették le a voksukat egy legmagasabb minőség előállítására alkalmas hegyen.A Szent György-hegyről Gilvesy Róbert hozza el nekünk legszebb tételeit, dűlőkről és területekről, talajok közti különbségekről szól majd ez az este, mert ahogy Robi fogalmazta egyszer: "Minden fajtában átjön a hegy. És én ezt szeretem most itt"Borsor:- Gilvesy Sauvignon Blanc 2017 Balaton- Gilvesy Rajnai Rizling 2017 Badacsony- Gilvesy Terra Nr.1. Rajnai Rizling 2017 Badacsony- Gilvesy Terra Nr.2. Rajnai Rizling 2017 Balatonfüred-Csopak- Gilvesy Sauvignon Blanc Mogyorós 2016 Balaton- Gilvesy Váradi Furmint 2016 Badacsony- Martinus Kékfrankos 2017 Balatonfüred-Csopak+ meglepetés tételJegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900 forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük kattints a linkre: https://kostolom-muhely.hu/termek/gilvesy-robi-kostolom-borbarban/vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy a +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom BorbárBudapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca - Káplár utca sarka)
Tovább olvasom

A Szent György-hegy titka - Gilvesy a Kóstolom Borbárban!

2019. április

3

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Légli Ottó a Kóstolom Borbárban

Volt már az év bortermelője, a Dél-Balaton jól ismert karaktere, aki szépszámú rajongóbázissal bír. Légli Ottó nem a semmiből csöppent a szőlőbe, édesapja mesterségét választotta. Borainak könnyed gyümölcsössége egy pillanat alatt varázsol nyarat bármilyen idő is legyen odakint, nálunk ráadásul 2018-as tételei közül is debütál néhány!Borsor:- Légli 333 ’18- Olaszrizling ‘18- Sauvignon ‘18- János-Hegy Sauvignon Blanc ‘17- Chardonnay ‘18- Landord ‘17- Pinot Noir ‘17+ meglepetés tételJegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük kattints a linkre: https://kostolom-muhely.hu/termek/legli-otto-a-kostolom-borbarban/vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy a +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom BorbárBudapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca - Káplár utca sarka)
Tovább olvasom

Légli Ottó a Kóstolom Borbárban

2019. március

27

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

A Tokaj-Álom képviselői - Holdvölgy a Kóstolom Borbárban!

Tokaj - milyen szép ez a szó! Magába foglalja az Aszú félezer éves legendáját, a Tisza csillogó vizét, a Zemplén zöldellő hegyeit. Ebben a mesevilágban tör célja felé a Holdvölgy pincészet: Mád legértékesebb dűlőiben, 26 hektáron gondozzák a szőlőt, száraz és édes álmokat palackozva belőle.Mottójuk egyszerű: "In pursuit of perfection" - a tökéletesség nyomában.A megszámlálhatatlan díjat, aranyérmet, kitüntetést és szakmai elismerést nyerő pincészetet Wawrzsák László, a birtok kereskedelmi képviselője és szíve lelke mutatja be nektek!Borsor:- Hold and Hollo Uppp! 2018- Intuition No4. 2017- Vision 2016- Meditation 2016 Király- Expression 2016 Becsek- Signature 2007- Culture 2010 6 puttonyos aszú+ meglepetésJegyek korlátozott számban kaphatóak 8.900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük kattints a linkre: https://kostolom-muhely.hu/termek/holdvolgy-experience-kostolom-borbar/vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy a +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom BorbárBudapest II. Ker. Káplár utca 19. (Lövőház utca - Káplár utca sarka)
Tovább olvasom

A Tokaj-Álom képviselői - Holdvölgy a Kóstolom Borbárban!

2019. március

20

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19. ,
Szervező:
Ismeretlen

Badacsony New Yorkban 2019.

Kedves borbarát!A TAVASZ ELSŐ NAGY, BORVIDÉKI KÓSTOLÓJÁRA HAGYOMÁNYOSAN A NEW YORK PALOTÁBAN KERÜL SOR, AZON BELÜL IS A TAVALYI ÉVBEN SIKERESEN DEBÜTÁLT RÓMA TEREMBEN, AHOL A BORVIDÉK BORÁSZATAI MELLETT BEMUTATKOZNAK A TELEPÜLÉSEK, A SZÁLLÁSHELYEK, VENDÉGLÁTÓHELYEK, PROGRAMHELYSZÍNEK ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÓK IS.A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások. Ezt a sokszínű kínálatot ismerhetik meg a rendezvény látogatói, a kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.Az igazi ínyencek számára ajánljuk a rendezvényt kísérő két mesterkurzust, neves előadókkal, érdekes témákkal és izgalmas tételekkel. A részleteket hamarosan eláruljuk!14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. 16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra február 1-jétől lehet elővételben vásárolni az oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.Találkozzunk a New Yorkban! Várjuk Önt szeretettel!ÜdvözlettelBADACSONYI CÉHTURISZTIKAI EGYESÜLETTOURINFORM IRODAH-8261 Badacsony, Park u. 14.Tel , Fax: +36 87 531 013badacsonytomaj@tourinform.hu
Tovább olvasom

Badacsony New Yorkban 2019.

2019. március

9

 • 16:00 - 21:00
 • 8261 Badacsony , Park utca 14.,
Szervező:
Wine&U

Nőnapi borkóstoló

Különleges vendég látogat meg minket nőnap alkalmából 😉Szerencs újraálmodója – olvashatjuk Varkoly Ádámról, akit 2017-ben az Év Fiatal Borászának választottak, és Gál Tibor díjjal jutalmaztak. A most 28 éves borász 10 éve készítette el első borát, kamasz kora óta járja Tokaj dűlőit. Ottani látogatásunkkor élvezet volt hallgatni, ahogy a vidékről és a szőlőről mesél, onnan kezdve, hogy hol lehet biztosan obszidiánt találni, odáig, hogy melyik dűlőnek mi is a története. Családi hagyományt visz tovább, hiszen az első területet nagypapája 1976-ban telepítette, majd édesapja gyakorlatát követve ő is a szőlőművelést választotta hivatásának. A folyamatos fejlődés jegyében Új Zélandon és Ausztriában is tanult, de az otthona, saját bevallása szerint, mindig Szerencs marad. Itt találta meg azt a 1800-as években épült régi mulatót is, ahova a kóstolótermet, teraszt és a pincét is megálmodta. 2002 óta lépésről-lépésre, saját erejéből újítgatja, szépíti a történelmi épületet, hogy régi fényében tündökölhessen, hidat alkotva a régmúlt és az új generáció között. Uraim, íme a tökéletes ajándék nőnapra. Hölgyeim, itt az ideje meglepni magunkat egy küldönleges estével ahol borsztorik és szuper borok várnak minket egy nagyon jó előadótól.
Tovább olvasom

Nőnapi borkóstoló

2019. március

8

 • 19:00 - 23:59
 • 1075 Budapest , Hollo utca 3-9.,
Szervező:
Balatoni KÖR

BalatoniKÖR Gasztro Piknik - Csopak

A BalatoniKÖR Gasztro Piknik Sorozat néven létrejött, első és eredeti BalatoniKÖR Kóstold Körbe Road Show-val az alábbi állomásokon találkozhatsz: - szeptember 29. Sümeg- december 1. Balatonlelle- december 8. Badacsony- február 23. Csopak- március 23. KöveskálAmi várható: Balatoni KÖR tag éttermek, borászatok, pálinka és sör főzdék, ezen kívül kézműves árusok, élőzene, gyerek és felnőtt játékok és sok minden más! A Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így jó szívvel ajánljuk egymást, sőt mindig szívesen látjuk a hasonló gondolkodású tagjelölteket is. Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.
Tovább olvasom

BalatoniKÖR Gasztro Piknik - Csopak

2019. március

2

 • 12:00 - 20:00
 • 8230 Balatonfüred , Arácsi út 7.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Champagne és osztriga party a Kóstolom Borbárban!

Ilyen sem volt még: A pezsgők királynője és az afrodiziákumnak tartott ínyencfalat adnak randevút egymásnak a Kóstolom Borbár falai között!Készüljetek egy különleges és kötetlen ízutazásra szakértőinkkel, Anett Varró-Turóczival - aki a buborékok világában segít eligazodni - és Petra Tischlerrel - aki az osztrigáról mesél majd nekünk!
Tovább olvasom

Champagne és osztriga party a Kóstolom Borbárban!

2019. február

27

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
Ismeretlen

TangoVino BorVacsora

Shiraz Étterem BorvacsoraFoglalás: shirazbudapest@gmail.com7 fogásos vacsora, 7 spanyol bor:AperitifHummus olívabogyó piritóssalProtos Verdejo (fehér )Hideg előétel:Gránátalmás libamáj friss mediterrán salátávalLustau cherry Leves:Csicseriborso levesCote de Hayas(rosé)Tango dance:Budai László & Pirity AndreaMeleg előétel:Kuku (12 zöldfűszeres lepény )Castillo de fuendejaln (vörös )Főétel: Sült Bárány safranyos rizzselLuzon crianza (vörös)Tango dance:Budai László & Pirityi AndreaDesszert:Sajt torta, sáfrányos fagylaltalSangria, sandaraFinal Touch: Spanyol Manchego sajtShiraz Hoyo de cadenas (vörös )Program (open Tango dance - milonga)
Tovább olvasom

TangoVino BorVacsora

2019. február

25

 • 18:00 - 22:00
 • 1092 Budapest , Ráday utca 21,
Szervező:
Koccintás

BorÉrt Borturisztikai Konferencia és Kiállítás

BOR – ÉLMÉNY – TURIZMUSAz első borturisztikai szakkiállítás BudapestenFebruár 23-án BorÉRT címmel a KOCCINTAS.HU, és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai partnerségével rendezi meg Magyarország első, borturisztikai tematikus napját. A BorÉRT helyszíne a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, amely már számos, a borhoz kapcsolódó eseménynek adott nagy sikerrel otthont. A BORÉRT Konferencián és Kiállításon pincészetek, szállásadók, gasztronómiai szolgáltatók, önkormányzatok mutatják be turisztikai és gasztronómiai kínálatukat, programjaikat, attrakcióikat.
Tovább olvasom

BorÉrt Borturisztikai Konferencia és Kiállítás

2019. február

23

 • 10:00 - 18:00
 • 1146 Budapest , Vajdahunyad stny.,
Szervező:
Hotel Neptun Badacsony

Gasztrohegy hétvégék / 5. - Gasztrofarsang

--- GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang ----Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.--- Mi a Gasztrohegy? ----Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK:Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet. November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen – A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!RÉSZTVEVŐK:Tölgyes KúriaBonvino BorbárBorbarátok VendéglőIstvándy BorműhelyTilia BorvendéglőPláne Badacsony borteraszSt. Orbán ÉtteremLaposa BirtokKisfaludy-házSzállások: Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel NeptunSzigliget: Villa Kabala Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok VendégházUtazás:Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)BADACSONY TAXI: 06306026963
Tovább olvasom

Gasztrohegy hétvégék / 5. - Gasztrofarsang

2019. február

22-25

 • 17:00 - 19:00
 • 8261 Badacsonytomaj , Római út 170.,
Szervező:
Pálffy Szőlőbirtok és Pince

Furmint Napok - Köveskál

Február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából megszületett Furmint Napok keretében a Pálffy Pincészet, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn, a Kővirág és a Mi A Kő második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának balatoni, somlói és tokaji borászok részvételével. Borvacsorák, furmintra hangolt különlegességek, személyes hangvételű borkóstolók, izgalmas beszélgetések és hamisítatlan “káli-hangulat” várja az érdeklődőket február 22-24. között Köveskálon! SZOMBATI PROGRAMOKA szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló beszélgetéseket a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül majd. 12:00-13:30 Pálffy Pince – Balatoni FurmintokBeszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Sümegi Gábor (Skrabski Pince), Barcza Bálint (Barcza Pincészet)Moderátor: Pampetrics Milán (Pampetrics Borkereskedés) 12:00-13:30 Káli Kövek - Balatoni FurmintokBeszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Sike Balázs (Skizo Borház), Spiegelberg István (Spiegelberg Kézműves Borpince)Moderátor: Tóth Ádám (Pláne Badacsony) 12:00-13:30 Káli Art Inn – Balatoni FurmintokBeszélget: Trombitás Tamás (Trombitás Borház), Ruppert Márton (Gilvesy Pincészet), Cartwright Eva (Somlói Borok Boltja)Moderátor: Juhász Krisztián (Borkonyha, Textúra) 15:00-16:30 Pálffy Pince - Furmintok és BuborékokBeszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Várszegi György (Kreinbacher Birtok), Baranyai Péter (Garamvári Szőlőbirtok), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)Moderátor: Blazsovszky Péter (Babel Budapest) 15:00-16:30 Káli Kövek - A Furmint mint házasításBeszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Jásdi Attila (Jásdi Pince), Homonna Attila (Homonna Birtok), Pálffy Attila (Pálffy Pince), Egly Márk (Egly Szőlőbirtok és Pincészet)Moderátor: Kézdy Dániel (Aszu Prime, Furmint Február) 15:00-16:30 Káli Art Inn - Gyengébb? Nem! - FurmintokBeszélget: Laposa Zsófia (Laposa Birtok), Ujvári Vivien (Barta Pince), Zsirai Kata (Zsirai Pincészet), Berecz Stephanie (Kikelet Pince)Moderátor: Szabó Edit (Borsmenta) JEGYVÁSÁRLÁS: https://bit.ly/2M90uli A programokon való részvétel minden kóstoló esetében regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak. Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát. KÍSÉRŐPROGRAMOKNapközben, valamint a kóstolók befejeztével a Kővirág, a Mi A Kő egy, csak erre az alkalomra összeállított furmintra hangolt menüsorral várja az érdeklődőket, a falu két végében található pincészetnél pedig kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok a Pálffy Pince és a Káli Kövek Borászat teljes szortimentjével. Az estére a Káli Art Innben ültetett furmint borvacsorával készülnek, melynek során Juhász Krisztián, a budapesti Michelin-csillagos Borkonyha sommelierje lesz a vendégek segítségére a borok világában.Vasárnap dűlőtúra, brunch és pezsgős reggeli búcsúztatja a Káli-medence látogatóit.
Tovább olvasom
Kiemelt

Furmint Napok - Köveskál

2019. február

22-24

 • 17:00 - 13:00
 • 8274 Köveskál , Fő utca 6,
Szervező:
Pálffy Szőlőbirtok és Pince

Furmint Napok - Köveskál

Február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából megszületett Furmint Napok keretében a Pálffy Pincészet, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn, a Kővirág és a Mi A Kő második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának balatoni, somlói és tokaji borászok részvételével. Borvacsorák, furmintra hangolt különlegességek, személyes hangvételű borkóstolók, izgalmas beszélgetések és hamisítatlan “káli-hangulat” várja az érdeklődőket február 22-24. között Köveskálon!
Tovább olvasom

Furmint Napok - Köveskál

2019. február

22-24

 • 17:00 - 13:00
 • 8274 Köveskál , Fő utca 6,

Iratkozz fel a hírlevelünkre