Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

Balatoni Vadásznapló (teljes film)

Szervező:
Kóstolom Borbár

Gyengébb?Nem! feat. Berecz Stephanie a Kóstolom Borbárban!

Szabó Edit újságíró 2017-ben kiadott egy könyvet, amelyben 26 kiváló borászhölgyet hoz hozzánk közelebb kérdésein és a hölgyek borain, receptjein keresztül. A borászhölgyek ugyanis nemcsak kiváló borokat készítenek, hanem főzni is tudnak, sőt, fantasztikus humoruk is van! A könyv és ezzel együtt mini-rendezvénysorozatunk címe is Gyengébb? Nem! Érkezik hozzánk tehát a Tokaj Kikelet Pince és Íz Műhelytől Berecz Stephanie, aki ösztöndíjasként érkezett Tokajba Burgundiából és ez a kiváló táj azóta sem ereszti. És aki a Varázslatról kérdezi: Szabó EditA beszélgetéssel egybekötött kóstolón a következő borokat szolgáljuk fel: - Tokaji Pezsgő brut 2015 ( Hárslevelű, Furmint) - Tokaji Hárslevelű 2016- Tokaji Birtok Furmint 2017- Tokaji Hárslevelű 2017 ( Lónyai dűlő ) - Tokaji Száraz 2017 ( Furmint, Hárs ) - Tokaji Késői Szüretelésű 2011- Tokaji Édes Szamorodni- Tokaji Aszú 6 puttonyos 2014Jegyek korlátozott számban kaphatóak 8.900,- Ft-os jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolomfotók: Dancsecs Ferenc
Tovább olvasom

Gyengébb?Nem! feat. Berecz Stephanie a Kóstolom Borbárban!

2018. december

15

 • 19:00 - 23:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
Ismeretlen

Megtelt! - Szepsy Úrágya 2000-2015: a borlegenda igaz története

Ha tudni szeretnéd, hogy kezdődött.... A történelem első TokajMagic kóstolója igazán történelmi tokaji sztorival érkezik Budapestre, a Villa Bagatelle gyönyörű, emeleti Salonjába. A 2000-es Úrágya ugyanis mindent megváltoztatott! Nem is sejtettük akkor, hogy Tokaj ilyet is tud. Debütáló esténken azoknak szeretnénk egyedi kóstolóélményt nyújtani, akik ismerték (újra kóstolnák) vagy épp sosem kóstolták, de szeretnék megtudni, melyik borral is indult el a ma Furmint Reneszánsznak nevezett tokaji jelenség és kik voltak ott születésénél. - Száraz tokaji, Szepsy, az élő legenda, a mádi csoda, dűlőklasszifikáció, drága fehérborok, érlelhetőség, milyen egy 18 éves száraz fehérbor... Ezt a sok-sok nehezen megközelíthető témekört igyekszünk megvilágítani, meglepetésekkel, élményekkel, könnyedén, túl a megszokott borkóstolós kliséken. Házigazda: Ripka Gergő, a TokajGuide szerkesztője: „Bizony már nagyon, de nagyon várom, hogy elhozhassam a tokaji varázslatot mindenkinek Pestre. Tizenkét szerencsés vendégnek biztosan. Tartsatok velem és az alábbi, már szinte elérhetetlen borokkal.”:Szepsy Úrágya 2015Szepsy Úrágya 2013Szepsy Úrágya 2011Szepsy Úrágya 2009Szepsy Úrágya 2007Szepsy Úrágya 2006Királyudvar Úrágya 2002Királyudvar Úrágya 2000+gasztromeglepi.
Tovább olvasom

Megtelt! - Szepsy Úrágya 2000-2015: a borlegenda igaz története

2018. december

14

 • 16:30 - 19:00
 • 1126 Budapest , Németvölgyi út 17.,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Aszúvertikális kóstoló

Borsor :   - Pezsgő 2016 - Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011 - Tokaji Aszú 5 puttonyos 2008 - Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013 - Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008 - Esszencia 2007 - extra meglepetés   Jegyek korlátozott számban kaphatóak 15900,- forintos jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is.  Jegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom
Tovább olvasom

Aszúvertikális kóstoló

2018. december

12

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest, , Káplár u. 19 ,
Szervező:
Ismeretlen

Borsmenta KóstolóKlub - Buborékra hangolva

KÉSZÜLJÜNK A SZILVESZTERRE! Magyarországon több mint egy évszázada készítenek pezsgőt, és a nagy hagyományokkal rendelkező Törley Pezsgőpincészet mellé az utóbbi években több kisebb, izgalmas műhely is felsorakozott. Kóstoljuk akár a Törley, a François vagy Szentesi József különleges tételeit, Garamvári Vencel, a Béres Szőlőbirtok vagy Taschner Kurt nagy műgonddal előállított italait, nem fogunk csalódni.Ahogyan mindig, ezen az estén is hét palack nyílik, hét nagyszerű italon keresztül próbálunk képet alkotni arról, hogy milyen a pezsgő, ha magyar. A programot Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője vezeti.A borsort hamarosan közöljük! 
Tovább olvasom

Borsmenta KóstolóKlub - Buborékra hangolva

2018. december

12

 • 19:00 - 22:00
 • 1123 Budapest , Ráth György utca 4.,
Szervező:
VinoPiano Borbár

Borozz a Borásszal - Kolonics Károly kóstoló

Immáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló személyekről, történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra méltatott hogy személyesen is megismerjük a bor készítőket és belátást engedjen a pince körüli mindennapokba. Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket. 
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Kolonics Károly kóstoló

2018. december

12

 • 18:30 - 20:30
 • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22,
Szervező:
Gál Tibor

Pohárral Egerben | Adventi túra

December 9-én, Advent Vasárnap, forralt borral a kezünkben körbe sétáljuk Eger belvárosát. Betérünk pár falatra és borra a Gál Tibor Fúzióba, Éljen Vegán Kikötő - Bisztróba és a Hotel Senator Ház Egerbe, ahol meglepetésekkel várnak minket a tulajdonosok. Mindeközben Gabriella Badacsonyiné Bohus mesél nekünk Egerről, az idei év utolsó sétáló kóstolóján.
Tovább olvasom

Pohárral Egerben | Adventi túra

2018. december

9

 • 16:00 - 19:00
 • 3300 Eger , Csiky Sándor u.10,
Szervező:
Carpe Diem Borbár

Pop-Up Mini Champagne Festival

Pop-Up Mini Champagne Festival, avagy Before/After Champagne Party- a Belvárosi Piacon zajló champagne happening nemhivatalos komplementer eseménye -Mivel december 9-én minden a champagne jegyében fog telni, egy rendkívüli pop-up esemény formájában a Carpe Diem is nyitva tart.Ami nem lesz:- belépőjegy,- tömeg, sorbanállás- hideg és fázósan toporgásAmi lesz:- zseniális, különleges pezsgők, némelyik Magnum változatban- a pezsgőkkel harmonizáló erre az alkalomra készített különleges kísérőfalatok, lazacos angol muffin, pikáns királygarnéla, kacsamell carpaccio, sajtok, finger-foods, lardo di collonata és macaron- hangulatos háttérzene, fellép Stacey Kent, Stan Getz, Dave Brubeck, Chet Baker, Luiz Bonfa, Bebel Gilberto, Norah Jones, és még sokan mások,- a pezsgők maximális élvezetét biztosító Lehmann Jamasse Grand Rouge poharak- kellemes meleg, dressy coat nem szükséges- értő és figyelmes kiszolgálás- egyéb meglepetések ...A kóstolható pezsgők:- különlegességek-Dhondt-Grellet - Dans un Premier temps NVEgly-Ouriet Grand Cru V. P.JL Vergnon O.G. 2010 Brut NatureFrederic Savart Le Mont Benoit 1er Cru 2013Chartogne Taillet Le Barres 2012Mandois Millesime 2007Krug Grande Cuvée Magnumok: Pierre Péters Blanc de blancs MagnumJacquesson Cuvée 740 MagnumBruno Paillard Premiere Brut Cuvée Magnumminden tételt 0,5 dl-el is lehet kóstolni!
Tovább olvasom

Pop-Up Mini Champagne Festival

2018. december

9

 • 10:00 - 17:00
 • 1054 Budapest , Zoltán u 9.,
Szervező:
Ismeretlen

VinCE Champagne a Holdon 2018

Vasárnapi pezsgős reggeli a Belvárosi Piacon, amely december 9-én kizárólag a Champagne a Holdon vendégeinek nyitja meg kapuit. A legfinomabb champagne-ok, a Piac éttermei, hazánk kiemelkedő gasztronómiai képviselői, és izgalmas ínyencségek várnak két szinten, hogy barátaiddal és családoddal egy igazán stílusos, mégis laza hangulú brunch élményben legyen részed! A csarnok vendéglátóhelyei az alkalomhoz illő, különleges fogásokkal készülnek, melyek mellé 1-1 champagne-ház kínálatából is választhatsz. A földszinti Champagne-korzón pop standok várnak jobbnál jobb buborékokkal, s a korzón szarvasgombát, kaviárt, osztrigát is kóstolhatsz. A pezsgőkről beszélgetni, tanulni is lehet majd a VinCE Lounge területén zajló, könnyed hangulatú Sommelier's Choice programokon. Már nyitástól Live DJ formáció szórakoztatja a közönséget délutánig, s elegáns öltözetet kap a helyszín, de a piaci jelleg megmarad. Részletes champagne-sor és menük hamarosan!
Tovább olvasom

VinCE Champagne a Holdon 2018

2018. december

9

 • 09:00 - 16:00
 • 1054 Budapest , Hold utca 13.,
Szervező:
Jásdi Pince

IV. Vörös Balaton

Idén is lesz Vörös Balaton! Jegyek korlátozott számban kaphatóak, tessék nagyon figyelni, mert tavaly is gyorsan elkeltek és a tumultus elkerülése miatt idén még jobban limitáljuk a férőhelyeket. Kiállítók listája az előző évekéhez igen hasonlóan alakul, de annyit mindenképpen megígérünk, hogy csak a legjobb balatoni vörösöket hozzuk majd: 2HA Szőlőbirtok és PincészetFigula PincészetGaramvári SzőlőbirtokGuden KisbirtokHomola PincészetJásdi BorteraszKáli Kövek BorászatKislakiPálffy - KöveskálPetrányi Pince és BorteraszSzent Donát BirtokVilla Tolnay Bor- és VendégházVon Beőthy PinceA rendezvény kiemelt partnerei: After helyszínek: Szomszéd Kertje: Vörös Balaton after a Crazy-DaisyvelSzent Donát Birtok: Vörös Balaton - MAGMA a táblán!Petrányi Borterasz:Vörös Balaton Speciál Borvacsora a Petrányi BorteraszonElőzetes foglalás ajánlott!Ajánlott szálláshely: Fürjes VillaRendezvény előtt-után taxi: Joci BuszAki lemarad, annak pedig figyelmébe ajánljuk: Vörös Balaton a Kóstolom Borbárban! rendezvényt, ahol István és Légli Géza képviseli a Vörös Balatonos brigádot. 
Tovább olvasom

IV. Vörös Balaton

2018. december

8

 • 14:00 - 18:00
 • 8229 Csopak , Arany János utca 2.,
Szervező:
Balatoni KÖR

Hegybor mesterkurzus borvidékeken át Fiáth Attillával

Téma: "Hegymenet – borpiramis stílusgyakorlat öt nemzetközi borvidék borain keresztül." Attila FiathHelyszín: Hotel Bonvino Wine & SpaIdőpont: 2018.12.08. 14:00Ár: 9.900,- Ft / főRegisztráció menete: KATTINTS IDE Részletek:A BalatoniKör Adventi Gasztro Piknik - Badacsony a Balatoni KÖRGasztropiknik sorozat harmadik állomása:Ennek kapcsán felkértük Fiáth Attilát (Master of Wine aspiráns), hogy szinesítse a hétvégi programsorozatot és tartson egy mesterkurzust hegybor témában.Olyan külföldi, elismert borvidékekről érkeznek a borok, melyeken keresztül lehetőségünk lesz jobban megismerni és egy átfogó képet kapni a nemzetközi hegybor kategóriáról.Borok a következő borvidékekről érkeznek: - Chablis (Franciaország)- Rhone völgye (Franciaország) - Elszász (Franciaország)- Kremstal (Ausztria)- Marlborough (Új-Zéland)A kóstoltatott borok listája hamrosan érkezik. (8-10 bort fog Attila összesen bemutatni)Vakkóstolás a borvidékek két különböző szintű borával, a hierarchia jellemzők elemzésével.Téma rövid bemutatása:"Egy olyan kóstolóra készülök, ami öt klasszikus, nemzetközi borvidéken keresztül mutatja be a hierarchia szinteket. Vakkóstolás, stíluselemzés elsősorban a hegybor (village) kategória megértésére.Hegymenet – borpiramis stílusgyakorlat öt nemzetközi borvidék borain keresztül." Fiáth AttilaHegybor oldala itt található, minden hivatalos információval és a 2017-es termelők listájával: https://balatoni-kor.hu/hu-HU/HegyBor
Tovább olvasom

Hegybor mesterkurzus borvidékeken át Fiáth Attillával

2018. december

8

 • 14:00 - 16:00
 • 8261 Badacsonytomaj , Park u. 22.,
Szervező:
Ismeretlen

Winelovers 100 Nagykóstoló

Melyek ma hazánk legjobb borai? Hol tart most a magyar bor?Szeptemberben debütált a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor 2018 kiadvány: az exkluzív lista, a győztesek klubja, amelyben Magyarország legjobb tételei foglalhatták el méltó helyüket. Ezek a borok nem egyszeri, hanem megismételhető, biztos élményt nyújtanak, és mindegyiknek története van. Egyetértesz a szakmai zsűri döntésével?Győződj meg róla saját magad az év utolsó, ünnepi Winelovers Nagykóstolóján, ahová számos, a legjobb 100 közé került bort is elhozunk nektek!Winelovers 100 Nagykóstoló2018. december 8.Corinthia Hotel BudapestKIÁLLÍTÓK:Tekintsd meg weboldalunkon: http://winelovers100.hu/rendezveny/kiallitok
Tovább olvasom

Winelovers 100 Nagykóstoló

2018. december

8

 • 14:00 - 22:00
 • 1073 Budapest , Erzsébet körút 43-49.,
Szervező:
Ismeretlen

Borbála Napi Nyitott Pince Kóstoló

Idén is megrendezzük 2018. december 8-án 11 órától 18 óráig a hagyományos Borbála Napi Nyitott Pince Kóstolónkat, amire szeretettel várjuk borkedvelő barátaival!A nap folyamán minden látogató vendégünk egy három boros kóstolóra, mely során bemutatjuk 2018-as újborainkat a Kúria White-ot és Kúria Rosét, és a szintén a Classic borcsaládba tartozó 2016-os Kúria Red-et.14:00 Pinot Noir Évjáratválogatás KóstolóNovemberben jelent meg egy különleges Pinot Noir válogatásunk. Magyarországon ritkaságnak számít, hogy egy pincészetnél egyszerre több évjárat is elérhető legyen egy fajta borból. Az Etyeki Kúriánál most öt évjárat hat Pinot Noir-ját válogattuk össze, hogy megmutassuk mire képes ez a fajta nálunk. A 2012 és 2016 között elkészült tételek mindegyikét bemutatjuk a kóstoló folyamán.A Pinot Noir Évjáratválogatás Kóstolón való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges az event@etyekikuria.com e-mail címen. A részvételi díj 8.000 Ft. 15:00 Mátyási Péter Herbárium kiállítás megnyitóMegtekinthetik Mátyási Péter Herbárium című sorozatát, melynek témája a növényvilág. A művész a természetet alakítja kultúrává, műtárggyá, miközben a megszelídített természet újravadonosodásának, az emberi jelenlét hiányának állít emléket. Az alkotások a Molnár Ani Galériahozzájárulásával kerülnek bemutatásra nálunk. Várjuk szeretettel kóstolóinkon és a kiállítás megnyitón!
Tovább olvasom

Borbála Napi Nyitott Pince Kóstoló

2018. december

8

 • 11:00 - 18:00
 • 2091 Etyek , Öreghegy 2699 Hrsz.,
Szervező:
Fata Pince

Pach Gábor - Fenegyerek pálinkavacsora a Borbarátokban

Pach Gábor a hazai pálinkák fenegyereke látogat el hozzánk egy különleges vacsorára. Pálinkái igazi ízutazás a gyümölcskedvelők számára. "Aki ismeri a márka kitalálóját és annak a pálinkás szakmában betöltött helyét és szerepét, az tudja, hogy ez a meghatározás nagyon rendben van. Részben azért, mert őszinteségével és határozott elképzeléseivel- és azoknak kinyilatkoztatásaival- gyakran súrolja a vakmerőség határát.A Fenegyerekre jellemzően határozottan beazonosítható illat és ízvilágot alkotott.Ezt a márkát, ezt a minőséget sokáig magánfőzőként mutatta meg a hozzá ellátogató barátoknak, turistáknak.2016-ban a nemzetközi Destillata versenyen kiegyensúlyozott teljesítménnyel érte el, hogy Nemzetgyőztesként térhessen vissza Zamárdiba. Folytatta a munkát, fejlesztette a termékeit, oktatta a pálinkafőzés tudományát az érdeklődőknek.Tette ezt elszántan, vakmerőn, féktelen, néha virtuskodón annak megfelelően, hogyan tudja a leghatékonyabban átadni tudását, megérinteni az emberek lelkét és szellemét." / fenegyerk.com/
Tovább olvasom

Pach Gábor - Fenegyerek pálinkavacsora a Borbarátokban

2018. december

7

 • 19:00 - 23:00
 • 8258 Badacsonytomaj , Római út 88,
Szervező:
Borkollégium

Sajt- és bor kóstoló tanfolyam

Milyen sajt illik a borhoz, vagy milyen bor illik a sajthoz? Van-e harmónia a borstílusok és a sajtfélék között? Mire ügyeljünk a párosításnál? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? 
Tovább olvasom

Sajt- és bor kóstoló tanfolyam

2018. december

7

 • 09:00 - 18:00
 • 1067 Budapest , Podmaniczky u. 31. I/7,
Szervező:
Kóstolom Borbár

Jásdi István – Vörös Balaton beharangozó kóstoló

Vörös Balaton Budapesten! Idén decemberben minden eddiginél grandiózusabb megjelenéssel tér vissza a IV. Vörös Balaton, lesz egy ilyen kihelyezett előhelyszíne is, mint a mi kis Kóstolom Borbárunk. Például.  Az összes (13) kiállítót nem tudtuk meghívni, hiszen a vendégeknek is kell a hely :) de eljön hozzánk Jásdi István ötletgazda és rendezvényfelelős, valamint a túlpartról Légli Géza. A rendezvény szellemiségének megfelelően pedig balatoni vörösöket lehet majd kóstolni, lássuk! - Jásdi Rosé '18- Jásdi Kékfrankos '17- Jásdi Ranolder '15- Kislaki Pinot noir '17- Kislaki Jánoshegy Kékfrankos '15- Kislaki Jánoshegy Merlot '16- Kislaki Kislak '15 ( Merlot, Kékfrankos, Cabernet sauvignon ) - + meglepetés tételJegyek korlátozott számban kaphatóak 7.900,- Ft-os jegyáron, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. Jegyvásárlásért kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a borbar@kostolom.hu email címen vagy +36309731042 telefonszámon.Várunk benneteket sok szeretettel! Kóstolom
Tovább olvasom
Kiemelt

Jásdi István – Vörös Balaton beharangozó kóstoló

2018. december

5

 • 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest , Káplár u. 19 ,
Szervező:
VinoPiano Borbár

Borozz a Borásszal - Homoky Dorka kóstoló

Borozz a Borásszal - Homoky Dorka kóstolóImmáron öt éve töretlenül kutatjuk, keressük, kóstoljuk a “kis” pincék természetes borait. A “pultban” állva nagyon sokat beszélünk nektek a bor mögött álló emberekről és történetükről.A “ Borozz a Borásszal” tematikus kóstoló sorozatunk arra rendeltetett, hogy személyesen is megismerjük a borkészítőket és betekintést nyerjünk a borászat körüli mindennapokba.Fogadjátok tehát nagy szeretettel és érdeklődéssel ezeket az eseményeket.
Tovább olvasom

Borozz a Borásszal - Homoky Dorka kóstoló

2018. december

5

 • 18:30 - 20:30
 • 1092 Budapest , Tűzoltó utca 22,

Iratkozz fel a hírlevelünkre