Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

WineShop.hu I Közvetlenül a termlőtől I #magyarbortiszom

Szervező:
Kóstolom Borbár

VI. BORKLUB - A KÉKFRANKOS HEGYEN TÚL

Kóstolom Borklub VI. ~ A Kékfrankos hegyen túl ~ THE REAL POWER OF TERROIR Jegyek: https://kostolomborbar.hu/termek/vi-borklub-a-kekfrankos-hegyen-tul-the-real-power-of-terroir/   1860-ig rendes neve sem volt, néhol azt hittük róla, hogy pinot noir, máshol meg hogy éppen gamay. Még aztán is eltelt egy bő évszázad, mire kiderült: valójában semmi, de semmi köze nincs Burgundiához – és arra is várnunk kellett, hogy regionális szintű helyi hősből, majd túlterhelt ültetvényekről szüretelt savhangsúlyos tömegborból megtegye az első lépéseket a prémiumtermékké válás felé. A 21. század hozta el a reneszánszát, ma Japántól Washingtonig és Ausztráliától Horvátországig kísérleteznek vele, és a történetnek még nincs vége. Az eredete viszont biztos, hogy a Monarchiához, így leginkább magyar és osztrák vidékekhez köti a fajtát; ezeken szaladunk végig ráérősen a május végi borklubunkon. - /Hegyi Gábor/   3 szakértő, 13 hely, 16 bor.   Jöttök?   Borász vendégünk: Heimann Zoltán Vendégszakértőnk: Kézdy Dániel   - A BORKLUBRÓL -    Minden alkalommal igyekszünk izgalmas, érdekes borokat hozni. Mindezt tesszük szűk értő közegben, jó társaságban, barátok között. Hosszútávon célunk a  borklubbal, hogy létrehozzunk egy olyan borértő baráti társaságot, akikkel közösen tudunk bortúrákat, különleges kóstolókat szervezni és szívesen töltünk együtt értékes időt, építünk kapcsolatokat és az élet más területein is tudunk közösen gondolkodni.   ---   - BORSOR - (ez VÁLTOZHAT, attól függően, hogy milyen különleges tételeket sikerül még beszereznünk)   Szent Donát Borkúria "Magma" Kékfrankos Magnum 2018 Kékajtó Borászat Kékfrankos 2017 Centurio  "Diós" Szüretlen 2018 Heimann & Fiai Szívem Kékfrankos 2018 Heimann Alte Reben Kékfrankos 2017  Levente Kékfrankos 2013 Páger Pince Kékfrankos 2019 Silvia Heinrich Cupido 2015 (AUT) Umathum Blaufränkisch 2017 (AUT) Anita Nittnaus Ried Altenberg Leithaberg DAC 2017 (AUT) Dorli Muhr Liebkind 2016 (AUT) +5 vagány tétel amit folyamatosan fogunk előhúzni a kalapból. A borokat vakon kóstoljuk, borpárban és megbeszéljük felfedés előtt közösen a tételeket. Nem szeretünk címke alapján ítéletet hozni, ezért is választjuk ezt a kóstolási metódust.   Egyéb meglepetésre és érdekességekre pedig számíthatunk még, ahogy az előző kóstoló után is előkerültek finomságok;-)                  - JEGYEK -    JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK  34.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS HIDEGTÁLAT, OLÍVAOLAJAT, KENYERET, VIZET ÉS KÁVÉT.
Tovább olvasom
Kiemelt

VI. BORKLUB - A KÉKFRANKOS HEGYEN TÚL

2021. május

31

 • 19:00 - 23:00
 • 1024 Budapest , Káplár utca, 19,
Szervező:
HOLDVÖLGY

Holdvölgy Aszúk-Palmer & Co Champagne-k Borvacsora

Az Aszú Világnapját ünnepeljük egy különleges borvacsorával.  
Tovább olvasom

Holdvölgy Aszúk-Palmer & Co Champagne-k Borvacsora

2020. december

10

 • 19:00 - 23:00
 • 1118 Budapest , Gellért-hegy, Kelenhegyi út 58.,
Szervező:
VinoPiano-Borbár/Wine Bar

Major Levente kóstoló I A Winemaker's life I

Egy Borász élete / Borozz a Borásszal / Napjainkban egyre fontosabb az egyén az individuum, hogy ki áll egy termék, ötlet, projekt mögött.Szeretjük megismerni mások történetét amivel vagy tudunk azonosulni vagy nem de mindenképpen beépül és hozzánk tesz.A Borozz a Borásszal tematikus eseménysorozatunk tovább halad immáron 5. éve, viszont kicsivel több történetre számíthattok.Azonos kérdéskört körbejárva a borokon keresztül. / COVID hatásai a borászat életében, Natúr borok itthon, Hova tovább?,... /Ez az év legyen a befelé fordulás, a megfigyelés a lassulás éve. Értékeljük az értékteremtést , mások munkáját.   Major Levente mátrai borász érkezik hozzánk egy történetre. Melyik borokba kóstolhattok? :   A kóstoló ára: Fizetés / regisztráció módja: www.vinopiano.hu oldalon a "rendezvények" ikon alatt találod a jegyeket. Fontos hogy regisztrációdat a jegy vásárlásával tudod biztosítani.Bármilyen kérdéssel keress bizalommal:Tel: 06309216286   A kóstoló kezdete és helyszíne:18:30 érkezés19:00 kezdés 1094. Bp. Tűzoltó utca 22. VinoPiano Borbár / Élesztőház / Várunk szeretettel! VNPN COVID tájékoztató:25 főre korlátozzuk a létszámot a 60 fős termünkben.Fertőtlenítőpontokat hozunk létre a báron belül is.Vendégeinknek és a személyzetnek egyaránt kötelező a maszk viselése.
Tovább olvasom

Major Levente kóstoló I A Winemaker's life I

2020. december

9

 • 18:30 - 18:30
 • 1094 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
VinoPiano-Borbár/Wine Bar

A Winemaker's life I Hummel Horst

Egy Borász élete / Borozz a Borásszal / Napjainkban egyre fontosabb az egyén az individuum, hogy ki áll egy termék, ötlet, projekt mögött.Szeretjük megismerni mások történetét amivel vagy tudunk azonosulni vagy nem de mindenképpen beépül és hozzánk tesz.A Borozz a Borásszal tematikus eseménysorozatunk tovább halad immáron 5. éve, viszont kicsivel több történetre számíthattok.Azonos kérdéskört körbejárva a borokon keresztül.Ez az év legyen a befelé fordulás, a megfigyelés a lassulás éve. Értékeljük az értékteremtést , mások munkáját. Hummel Horst villányi borász érkezik hozzánk egy történetre. Melyik borokba kóstolhattok? :   A kóstoló ára: Fizetés / regisztráció módja: www.vinopiano.hu oldalon a "rendezvények" ikon alatt találod a jegyeket. Fontos hogy regisztrációdat a jegy vásárlásával tudod biztosítani.Bármilyen kérdéssel keress bizalommal:Tel: 06309216286   A kóstoló kezdete és helyszíne:18:30 érkezés19:00 kezdés 1094. Bp. Tűzoltó utca 22. VinoPiano Borbár / Élesztőház / Várunk szeretettel! VNPN COVID tájékoztató:25 főre korlátozzuk a létszámot a 60 fős termünkben.Fertőtlenítőpontokat hozunk létre a báron belül is.Vendégeinknek és a személyzetnek egyaránt kötelező a maszk viselése.
Tovább olvasom

A Winemaker's life I Hummel Horst

2020. december

2

 • 18:30 - 18:30
 • 1094 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
VinoPiano-Borbár/Wine Bar

Hummel Horst kóstoló I A Winemaker's life I

Egy Borász élete / Borozz a Borásszal / Napjainkban egyre fontosabb az egyén az individuum, hogy ki áll egy termék, ötlet, projekt mögött.Szeretjük megismerni mások történetét amivel vagy tudunk azonosulni vagy nem de mindenképpen beépül és hozzánk tesz.A Borozz a Borásszal tematikus eseménysorozatunk tovább halad immáron 5. éve, viszont kicsivel több történetre számíthattok.Azonos kérdéskört körbejárva a borokon keresztül.Ez az év legyen a befelé fordulás, a megfigyelés a lassulás éve. Értékeljük az értékteremtést , mások munkáját. Hummel Horst villányi borász érkezik hozzánk egy történetre. Melyik borokba kóstolhattok? :   A kóstoló ára: Fizetés / regisztráció módja: www.vinopiano.hu oldalon a "rendezvények" ikon alatt találod a jegyeket. Fontos hogy regisztrációdat a jegy vásárlásával tudod biztosítani.Bármilyen kérdéssel keress bizalommal:Tel: 06309216286   A kóstoló kezdete és helyszíne:18:30 érkezés19:00 kezdés 1094. Bp. Tűzoltó utca 22. VinoPiano Borbár / Élesztőház / Várunk szeretettel! VNPN COVID tájékoztató:25 főre korlátozzuk a létszámot a 60 fős termünkben.Fertőtlenítőpontokat hozunk létre a báron belül is.Vendégeinknek és a személyzetnek egyaránt kötelező a maszk viselése
Tovább olvasom

Hummel Horst kóstoló I A Winemaker's life I

2020. december

2

 • 18:30 - 18:30
 • 1094 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Zarándok Kaland

Bortúra és tematikus borkóstoló a tokaji borvidéken (MCSNY)

Borban az igazság! – Túrasorozat 14. állomás MCSNY Tokaji borvidék A borkóstolás és a túrázás tökéletes egyvelegét alkotjuk meg egy hétvége keretein belül.Varázslatos hangulatú pincék és a legszebb borteraszok. Pazar látvány és panoráma a szombati természetjárás során, kiemelkedő tételek és minőségi borkóstolás valamint közösségi élmény kis hazánk legszebb borvidékein. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg az Erdőbénye szívében található Szepsi Laczkó Máté vendégház kóstolótermében.Könnyed zempléni gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk Lenkey Géza, Szilágyi Laci, a Disznókő és Préselő tételeiből.Tartsatok velünk! Lehetőségetek lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni!Várunk Benneteket sok szeretettel!JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: zarandokkaland@gmail.com Találkozó:November 28-án, szombat reggel 10:00-kor találkozunk Erdőbénye központjában a szállásunkonCím: 3932 Erdőbénye, Mátyás Király u. 49Budapestről 2,5 óra utazási idővel érdemes számolni.Megközelítés: Budapest – M3 – Miskolc – 37-es út – Szerencs – Erdőbénye Péntek esti opcionális program:Borkóstoló a Karádi- Berger Borászatban3932 Erdőbénye, Hunyadi u. 21Kezdés: 19.00 Túraútvonal:Erdőbényei geotúraErdőbénye - Mulató hegy – Hubertus bánya – Kolera oszlop – Aranyos patak mente opál lelőhely – Szokolya tó – Deák kút völgye - Erdőbényehttps://www.gpsies.com/map.do?fileId=aohhvlxgjhggwuxrA túraútvonal változás jogát fenntartjuk! Borkóstoló:12 tételes kóstoló az eseményen közreműködő 4 pincészettől: Lenkey Pincészet, Gizella Pince, Disznókő Pincészet és Préselő PincészetAz esemény célja a tokaji borvidék, a tokaji pincészetek, a minőségi borfogyasztás és minőségi borkóstolás népszerűsítése.A „Michelin csillagok nyomában” esemény sorozat szeretné testközelből bemutatni Magyarország különleges bortermelőit, akik boraikkal már bekerültek a Michelin csillagos éttermek kínálatába.Egy felejthetetlen estét tervezünk emlékezetes tételekkel, amelyek jól tükrözik, hogy mit tud máris a tokaji borvidék és milyen lehetőségek rejlenek még benne. Szállás:Hotelben 70 fő + Panzióban 30 főLehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló (Karády-Berger Borászat) és szállás díja külön fizetendő. Péntek esti vacsora a Magita Hotelben mindenki számára elérhető, egyénileg fizetendő. Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig): 20.000 Ft(túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 12 tételes, szombat esti szállás, vasárnapi reggeli) Az bortúra sorozat linkje: http://zarandokkaland.hu/magyar-borturak/ A bortúra sorozat 2020 évi helyszínei és időpontjai:FEB. 29. - MÁRC. 01. FURMINT FEBRUÁR - KÁLI KÖVEK / PÁLFFY PINCE - KÖVESKÁL - BALATON - FELVIDÉKI BORVIDÉK*MÁRCIUS 14- 15. LAJVÉR BORBIRTOK - SZÁLKA - SZEKSZÁRDI BORVIDÉKMÁRCIUS 28-29. TAGYON BIRTOK / TAGYON / BALATONFÜRED - CSOPAKI BORVIDÉKÁPRILIS 04-05. MCSNY - ST. ANDREA / GRÓF BUTTLER / ATTILA PINCE / ORSOLYA PINCE - EGER - EGRI BORVIDÉK*ÁPRILIS 25-26. MCSNY - VILLA TOLNAY / VON BEŐTHY PINCE / VÁLIBOR / 2 HA - GYULAKESZI - BADACSONYI BORVIDÉK*MÁJUS 09-10. SZENTPÉTERI BORPINCE / KISKŐRÖS / KUNSÁGI BORVIDÉKMÁJUS 23-24. MCSNY - GALLAY PINCE / SÁNDOR ZSOLT / KT / HR BÜKKI BOROK - MISKOLC - BÜKKI BORVIDÉK*JÚNIUS 06-07. BORMOZI - SKRABSKI BORÁSZAT - BALATONUDVARI-FÖVENYES - BALATONFÜRED - CSOPAKI BORVIDÉK*JÚNIUS 20-21. CURRUS / GOTTWALD / KŐSZIKLÁS - TATA - NESZMÉLYI BORVIDÉK*SZEPTEMBER 05-06. KÉKAJTÓ BORÁSZAT ÉS SZŐLŐBIRTOK - KŐRÖSHEGY - BALATONBOGLÁRI BORVIDÉKSZEPTEMBER 26-27. PANNONHALMI APÁTSÁGI PINCÉSZET - PANNONHALMA - PANNONHALMI BORVIDÉKOKTÓBER 10-11. NYÁRI PINCE - HEGYMAGAS - BADACSONYI BORVIDÉKNOVEMBER 07-08. BAJI NYITOTT PINCÉK - TURAY / STRÓBL / WÉBER - BAJ - NESZMÉLYI BORVIDÉKNOVEMBER 28-29. MCSNY - LENKEY / GIZELLA / DISZNÓKŐ / PRÉSELŐ - TOKAJ - TOKAJI BORVIDÉK**kiemelt események További információ: zarandokkaland@gmail.comTelefon: +36302061206 Utazás:Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni. Étkezés:Aki vegetáriánus, tájékoztasson minket email üzenetben és jelezzük az igényeket a vendéglátó felé a szombat esti vacsorát illetően.Mindenkinél legyen 2 napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 liter Ruházat, felszerelés:Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej. Lemondás:A visszaigazolt részvétel lemondását csak az adott túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig tudjuk elfogadni.Ellenkező esetben a már megrendelt, lefoglalt szolgáltatások ellenértékét sajnos a jelentkezőre tovább kell hárítanunk.A befizetett tagsági díj másik bortúrára való átirányítását legkésőbb a túra időpontját megelőző vasárnap éjfélig lehet emailben kérni. Esemény FB linkje:Ha esetleg a Facebook eseménynél bejelölnétek, hogy "Ott leszek", akkor első kézből értesülhettek az aktuális információkról. Nagyon hálásak vagyunk minden követőnknek, sok érdekes tartalommal próbáljuk megköszönni a bizalmatokat! Tokaji borvidék:A Tokaji borvidék 1737 óta védettséget élvez, a világon elsőként nyilvánították, királyi rendeletben, zárt borvidékké. Ma a bortörvény különleges szabályozása vonatkozik rá.Tokaj központi helyzete, a Kelet-Felvidék és a Kelet-Alföld közötti szekérforgalom legfőbb állomásaként, a város fejlődése szempontjából alapvető volt.Tokajban a szőlőtermesztés gyökerei a XI. századig nyúlnak vissza. Tokaj település több nemesi család tulajdona volt, így pl. a Hunyadi-, a Szapolyai-családoké. A Rákóczi-szabadságharc idején kulcsfontosságú volt a tokaji borok szerepe, hiszen II. Rákóczi Ferenc fejedelem diplomáciai eszközként használta a közkedvelt borokat. Többek között XIV. Lajos francia királyt is megajándékozta tokajival. Nagy Péter, Katalin cárnő, II. Frigyes, Voltaire, Goethe és Schubert is rajongott a tokaji borokért. Az itteni borok gyógyító erejét Paracelsus is megírta.Tokaj a világháborúk után elvesztette ugyan jelentőségét, de az a tény, hogy 2002-ben a Világörökség része lett újra visszaadta a város korábbi rangját és nevét.A Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre. A vasúttal szemben lévő hegylábon. A borházak mögött nemespenésszel borított pincéket találunk. A kiváló klímával rendelkező pincék optimális környezetet biztosítanak az aszúk és szamorodnik érleléséhez. A Szőlő és Bor Nemzetközi városa megtisztelő címmel bíró Tokaj a fesztiválok révén évről évre egyre több látogatót fogad. A Tokaj-Hegyalja Fesztivál keretében zenekarok, filmvetítések, sportolási és kirándulási lehetőségek és persze a tokaji borok várják a vendégeket. Ezek mellett a Tokaji Borok Fesztiválja, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok, a Tokaji Filmmustra, a Jazz Fesztivál, a Tokaji Ősz és a Téli Motoros Találkozó programjai is közkedveltek. Egyéb látnivalókban is gazdag a város. Elég, ha csak a történelmi belvárosra, a Tokaji Múzeumra, a Tokaji Borok Házára, a Finánc-dombi kilátóra, a Rákóczi Pincére vagy a Rákóczi-Dessewfy-kastélyra gondolunk.
Tovább olvasom

Bortúra és tematikus borkóstoló a tokaji borvidéken (MCSNY)

2020. november

28-29

 • 10:00 - 13:00
 • 3932 Erdőbénye (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) , .,
Szervező:
Vinoliva - a Pécsi Borozó boriskolája

Középfokú WSET tanfolyam Pécsett

A Világ legismertebb szőlőfajtáinak megismerése, eredetük, elterjedésük a világban, főbb stílus jegyeik. A meghatározó pezsgő készítési eljárások, legismertebb erősített bor stílusok és a legfontosabb párlat kategóriák megismerése. A képzés céljaA hazai szőlőfajtákra és borvidékekre koncentráló CEWI Alapfokú kurzus után, a CEWI Középfokú képzésünkön kitekintünk a világ bortérképére, és a főbb nemzetközi szőlőfajtákon keresztül próbáljuk meg megismertetni Európa és az Újvilág fontosabb bortermelő országait, a szőlőfajtákhoz köthető legfontosabb borvidékeket és jellegzetes borstílusaikat. TematikaChardonnay, Pinot NoirRiesling, Sauvignon Blanc, Chenin BlancCabernet Sauvignon, MerlotSyrah, GrenacheOlaszország meghatározó szőlőfajtái és borvidékekikAz Ibériai félsziget meghatározó szőlőfajtái és borvidékekik,Főbb erősített borokPezsgők és habzóbor stílusokPárlatokEurópai eredet védelem, regionális szabályzások Egyéb információk: A tanfolyam 2*2 napos, azaz szombaton és vasárnap reggel 9:00 órától délután 17:00 óráig tart. (1 órás ebédszünettel) Kóstolt borok száma: 40. Feltételek, árakFIZETÉS / LEMONDÁS / VISSZATÉRÍTÉS: A tanfolyam árának utaláskor a nevet és a díjbekérő számát kérjük feltüntetni. A tanfolyamra befizetett díjat, a tanfolyam indulását megelőző, 14 napon belüli lemondás esetén tudjuk visszatéríteni. Az összeg későbbi tanfolyamunkon felhasználható. CEWI KÖZÉPFOKÚ KURZUS: 65.000 Ft + ÁFA A Középfokú bortanfolyam díja az alábbiakat tartalmazza:Magyar nyelvű oktatási anyagokElőadás jegyzetekBorok a kóstolásokhozÁsványvízMagyar nyelvű vizsga és CEWI Középfokú oklevél A vizsga 50 teszt kérdésből áll, a sikeres vizsgához pedig, legalább 60%-os teljesítmény szükséges. A vizsga időpontja a csoporttal együtt, közösen kerül kijelölésre. Általában a tanfolyam végétől számított 3 héten belül. Jelentkezés: http://cewi.hu/jelentkezes Megjegyzés: A tanfolyam minimum 15 fő esetén indul el. A programváltozás jogát fenntartjuk.
Tovább olvasom

Középfokú WSET tanfolyam Pécsett

2020. november

28-6

 • 08:00 - 17:00
 • 7621 Pécs , Jókai tér 6.,
Szervező:
TokajGuide - TM

TOKAJMAGIC - TopAszúk//2016

Úgy alakult, hogy egy évzáró Tokaj Magic koccintásra még sor kerül novemberben, aminek az is az oka, hogy összegyűlt néhány palack a legszebb 2016-os aszúkból, amiket a készülő TokajGuide miatt ki kéne értékelni. Ehhez 12 szerencsés résztvevőt várok szeretettel. Mennyiségben limitált aszús évjárat, ragyogó egyéni villanásokkal, gyönyörű savakkal és komoly érlelhetőséggel. Erre a sorra lehet számítani:1. Gróf Degenfeld 5 puttonyos Tokaji Aszú 2016.2. Tokaj Kikelet 6 puttonyos Tokaji aszú 20163. Myrtus Pince 6 puttonyos Tokaji Aszú 20164. Szóló 6 puttonyos Tokaji aszú I. 20165. Szóló 6 puttonyos Tokaji Aszú II. 20166. *Bott Pince 6 puttonyos Tokaji Aszú 20167. **Demeter Zoltán 6 puttonyos Tokaji Aszú 2016.Szóval bem lesz piskóta, de Pancsovay Zita jóvoltából biztos lesz 3 remek fogás az aszúkhoz (ahogy az már megszokott). Az exkluzív kóstolóélmény ára: 12 000.- (csak előre utalás esetén tudom garantálni ezúttal a részvételt, a limitált férőhelyek miatt). Így kérlek, ha részvételi szándékod fix, úgy jelezd az alábbi lehetőségek valamelyikén:+36 20 244 60 97HELLO@TOKAJMAGIC.HUVagy itt privát üzenetben.HELYSZÍN: BORGANIKA Stúdió, Klauzál téri Piac felső szint - Budapest, Akácfa u. 42-48, 1072.Újdonság: ha szakmabeli vagy, esetleg borról tanulsz, vagy csak érdekel Tokaj mélyebben is, és inkább csak fülelnél, írj, hívj, találunk megoldást, hely van (de palackokból mindig csak egy)!Dugós tétel esetén pótpalack nem lesz (de lesz helyette más).JÁRVÁNYÜGYI PROTOKOLL:- kóstolóink nem tömegrendezvények, kis létszámúak, eleve csak 12-13 fő regisztrálhat rájuk,- a social distancing "mai" elvárásai szerint 1-1,5 m távolságra ültetjük a résztvevőket, kényelmes távolságra egymástól,- a borokat mindig úgy töltjük, hogy a palack ne érintkezzen a pohárral (ez egyébként is szabály),- a vízet hasonló módon, szintén felszolgáló tölti a vendégek poharába, hogy közös üveget ne kelljen kézről-kézre adni,- ezen túlmenően természetesen a Borganika is és magam is kiemelten figyelünk az általános higiéniai követelményekre (kézfertőrtlenítők kihelyezésével, illetve felületek, poharak, evőesztözök és minden egyéb tekintetében).Szeretettel várok mindenkit, könyv is lesz nálam, ha kellene...! rg
Tovább olvasom

TOKAJMAGIC - TopAszúk//2016

2020. november

26

 • 18:00 - 21:15
 • 1072 Budapest , Akácfa u. 42-48.,
Szervező:
VinoPiano-Borbár/Wine Bar

Tomcsányi Árpi kóstoló I A Winemaker's life I

Egy Borász élete / Borozz a Borásszal / Napjainkban egyre fontosabb az egyén az individuum, hogy ki áll egy termék, ötlet, projekt mögött.Szeretjük megismerni mások történetét amivel vagy tudunk azonosulni vagy nem de mindenképpen beépül és hozzánk tesz.A Borozz a Borásszal tematikus eseménysorozatunk tovább halad immáron 5. éve, viszont kicsivel több történetre számíthattok.Azonos kérdéskört körbejárva a borokon keresztül.Ez az év legyen a befelé fordulás, a megfigyelés a lassulás éve. Értékeljük az értékteremtést , mások munkáját. Tomcsányi Árpi somlói borász és felesége Nóri érkezik hozzánk egy történetre. Melyik borokba kóstolhattok? :   A kóstoló ára: Fizetés / regisztráció módja: www.vinopiano.hu oldalon a "rendezvények" ikon alatt találod a jegyeket. Fontos hogy regisztrációdat a jegy vásárlásával tudod biztosítani.Bármilyen kérdéssel keress bizalommal:Tel: 06309216286   A kóstoló kezdete és helyszíne:18:30 érkezés19:00 kezdés 1094. Bp. Tűzoltó utca 22. VinoPiano Borbár / Élesztőház / Várunk szeretettel! VNPN COVID tájékoztató:25 főre korlátozzuk a létszámot a 60 fős termünkben.Fertőtlenítőpontokat hozunk létre a báron belül is.Vendégeinknek és a személyzetnek egyaránt kötelező a maszk viselése.
Tovább olvasom

Tomcsányi Árpi kóstoló I A Winemaker's life I

2020. november

25

 • 18:30 - 18:30
 • 1094 Budapest , Tűzoltó utca 22.,
Szervező:
Hableány

II. Badacsonyi Újbor Kóstoló

ÚJBOR, ÚJRA! II. BADACSONYI ÚJBOR KÓSTOLÓ - 2020. november 21. Idén újra összegyűlünk a borvidék központjában, Badacsonyban, a Hableány épületében egy évjárat mustrára és találkozóra. A Hableány funkciója eredetileg is közösségi tér és találkozó pont volt, szüreti báloknak, kóstolóknak adott helyet: szeretnénk, ha ez felújítása után is folytatódna, így hagyományteremtő szándékkal 2020-ban újra megrendezzük az újborok kóstolóját. Találkozzunk! Nincs is jobb alkalom erre, mint a november, az újborok időszaka: kicsit fellélegzünk, már túl vagyunk a szüreten, és végre kóstolhatjuk munkánk első "gyümölcseit", az izgalmas, friss újborokat. November 21-én ezért gyűlünk össze, de ez csak egy apropó a találkozásra. A közös pont Badacsony, a minőség, a terroir tisztelete, az alkotás öröme és a közös ünneplés. Így a résztvevő borászok nem csak egy újbort hoznak, hanem 2 izgalmas, régebbi tételt is. Milyen volt és lesz az évjárat?Mennyire volt küzdelmes a szüret?Miben segítenek egymásnak a régió borászai?Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapunk majd kóstolás közben. • Több mint 10 borvidéki borászat • Több mint 30 kóstolható bor • Egy egyedülálló helyszín és egy egyedülálló sétálókóstoló az őszi Badacsonyban • Pincészetek, akik velünk lesznek: • Borbély Pincészet• Büttner Borbirtok• Csendes Dűlő• Éliás Birtok• Fata Pince• Gilvesy Pincészet• Horváth Pince• Istvándy Pincészet• Laposa Birtok• Málik Pince• Sabar Borház• SkizoBor - Sike Balázs pincéje• Szászi Birtok• Szeremley Borház   A résztvevő borászatok listája folyamatosan bővül! A sétálókóstoló ára 5990 Ft, mely feljogosít az összes bor kóstolására a készlet erejéig ›››› https://tixa.hu/ii_badacsonyi_ujbor_kostolo A jegy vásárlásakor a Tixa.hu rendszere kezelési költséget számol fel. //// Ahogyan a Hableány mindennapjaiban, a rendezvény időtartama alatt is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legbiztonságosabb környezetben fogadhassunk titeket. Kollégáink folyamatosan fertőtlenítik a közös tereket, és maszkot viselnek. Kérjük, hogy a kóstoló többi vendége és munkatársaink egészségének megőrzése érdekében ti is segítsétek a munkánkat az alapvető higiéniás szabályok betartásával. //// A Tixa.hu vonatkozó szabályai szerint a jegyek visszaváltására csak az esemény elmaradása, vagy időpontváltozás esetén van lehetőség. Ebben az esetben a Tixa.hu a kezelési költségtől mentes jegy árát utalja vissza.
Tovább olvasom

II. Badacsonyi Újbor Kóstoló

2020. november

21

 • 15:00 - 20:00
 • 8261 Badacsonytomaj , Park utca 26.,
Szervező:
Borsuttogó Kft.

Primitivo Borvacsora- Spirit Hotel Sárvár

Primtivo Borvacsora- Spirit Hotel Sárvár A borkultúra népszerűsítését a kezdetek óta fő célkitűzésünknek tekintjük. Borvacsoránkon igazi gourmet élménnyé tesszük a borkóstolást.Mi is lehetne nagyszerűbb program egy kellemes pihenéssel egybekötött igazi Borsuttogós Primitivo Borvacsoránál a gyönyörű Spirit Hotelben, Sárváron! Primtivo borsorunk az alábbi tételeket tartalmazza: 12 e mezzo Bianco Organic 2019https://borsuttogo.hu/.../12-e-mezzo-bianco-organic-2019 12 e mezzo Primitivo 2017https://borsuttogo.hu/.../voros.../12-e-mezzo-primitivo-2017 12 e mezzo Primitivo Organic 2016https://borsuttogo.hu/.../12-e-mezzo-primitivo-organic-2016 Papale Linea Oro Primitivo di Manduria DOP 2016https://borsuttogo.hu/.../papale-linea-oro-primitivo-di... Collezione Privata Primitivp di manduria 2015https://borsuttogo.hu/.../collezione-privata-primitivo-di... 1920 Primitivo di Manduria Riserva DOP 2012https://borsuttogo.hu/.../1921-primitivo-di-manduria... Chicca Primitivo di Manduria DOCGhttps://borsuttogo.hu/.../chicca-primitivo-di-manduria-docg
Tovább olvasom

Primitivo Borvacsora- Spirit Hotel Sárvár

2020. november

20

 • 18:30 - 18:30
 • 9600 Sárvár , .,
Szervező:
Kóstolom Csapat

Magnum Party & Kóstoló

Ma minden hatalmas lesz! Hatalmas magnum palackokat pattintunk meg!Hatalmasakat nevetünk!Hatalmasat kóstolunk! Az pedig nem is kérdés, hogy Hegyi Gábor és Pintér Zsolt hatalmasat alkotnak majd!Magnumozzatok, koccintsatok, kóstoljatok velünk! - BORSOR -Grimau Cava Brut Nature ESPBott Frigyes Super Granum 2016 - SKSzent Donát Slikker Olaszrizling 2015Béres Birtok Lőcse Furmint Selection 2016Nador Kékfrankos 2012Luka Enikő Steiner 2015Pago De Vellagarcia Vallegarcia Petit Hipperia 2013Château Bellegrave du Poujeau Magnum - Haut Medoc Cru Bourgeois 2010 - FR - JEGYEK -JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 11.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.
Tovább olvasom

Magnum Party & Kóstoló

2020. november

18

 • 18:30 - 21:00
 • 1024 Budapest , Káplár u. 15-19,
Szervező:
Hangulat Pince Páty

Hangulatos Borangoló a Pátyi Pincehegyen

Hangulatos borkóstoló sétára hívjuk vendégeinket a Pátyi pincehegyre, November 15-én 15 órai kezdéssel!A program során megismerkedhetnek a Hangulat Pincével, valamint egy hangulatos séta során az egyedülálló Pátyi történelmi pincehegy is bemutatásra kerül. Közben az Etyek-Budai borvidék díjnyertes boraiból lehet 3 tételt kóstolni, etyeki és pátyi pincészetektől, borkorcsolyának pedig a helyi cukrászda finom pogácsáját kínáljuk. A kínált borok és a pincészetek bemutatásán kívül a borvidékkel és a Pátyi pincehegy történetével ismerkedhetnek a sétán részt vevő vendégeink. A járványügyi előírásokat betartva a teljes program kültéri, a pincelátogatás váltott kiscsoportban lehetséges, maszk használatával. A séta végén a Hangulat Pince palackos boraiból elvitelre vásárolni is lehet. Budapestről a Széll Kálmán térről tömegközlekedéssel is egyszerűen ki lehet jutni hozzánk, erről és a borainkról részletek a Hangulat Pince honlapján. Program időtartam: 1.5-2 óra. Séta hossza kb. 1.5km. Előzetes bejelentkezés szükséges (Hangulat Pince elérhetőségein), a program létszámkorlátos. A program eső esetén más időpontban kerül megrendezésre, erről az esemény előtt minimum 3 órával értesítjük regisztrált vendégeinket. A program díja 3.300 Ft / fő, fizetés helyben kp-val, bankkártyával, ill. mindegyik típusú SZÉP kártya vendéglátás alszámláról. A programot igény szerint csoportoknak egyedi, egyeztetett időpontban is megtartjuk, 2-22 fő létszámkorláttal. Árakról és időpont lehetőségről érdeklődjön a Hangulat Pince megadott elérhetőségein.
Tovább olvasom

Hangulatos Borangoló a Pátyi Pincehegyen

2020. november

15

 • 15:00 - 17:00
 • 2071 Páty , Pincehegyi u.,
Szervező:
Napsugár Közösségépítő Egyesület

Napsugár Közösségépítő Egyesület

Sziasztok! Szeretettel invitállak benneteket a Strázsahegyi borház tételeit felvonultató borvacsorára. A borokat Hidegkúti Tibor borász prezentálja.Helyszín: régi Napsugár (Ceglédbercel Pesti út 138.)Időpont: 2020.11.14. 18:30Jelentkezni az űrlap kitöltésével és előre utalással vagy egyeztetett időpontban készpénzzel lehet: https://forms.gle/p2FXH29VT8ySNxW8AUtaláshoz: Napsugár Közösségépítő Egyesület 16200106-11601980 (MagNet bank)Hozzájárulás 4500 Ft/fő. Tartalmaz 7 bort, visszakóstolással és egy 3 fogásos vacsorát, melyet Márk Forgó prezentál.Előétel1: Lengyel tojás (libatepertő, libamáj, libazsír, tojás), házi kovászos kenyérElőétel2: Fetás-mángoldos pucér quicheFőétel: egyeztetés alattDesszert: egyeztetés alattVárható borsor:0. meglepetéstétel (újbor)1. Irsai Olivér 20192. Sauvignon Blanc 20193. Karát 20194. Karát válogatás 20185. Pinot Noir Rosé 20196. Kékfrankos Rosé 2019Strázsahegyi borház: http://bortars.hu/COVID-info: a rendezvény az aktuálisan hatályban lévő szabályozások betartása mellett lesz megtartva. Halasztás vagy törlés esetén a részvételi díjak visszautalásra kerülnek.
Tovább olvasom

Napsugár Közösségépítő Egyesület

2020. november

14

 • 18:30 - 23:45
 • 2737 Ceglédbercel , Pesti út 138 ,
Szervező:
Haraszthy Pincészet

Márton-napi borvacsora a Matadorban

November 14-én, szombaton különleges gasztronómiai és kulináris élményre invitálunk Titeket! A hagyományokhoz híven Márton-napi borvacsoránk főszereplői természetesen a liba és az újbor lesz. Az idei eseményünk különlegessége, hogy az este keretein belül nem csak a friss, ropogós újborok mutatkoznak be először, hanem új Corporate Chef kollégánk ételei is debütálnak. Erről egyelőre többet nem árulunk el, hamarosan lerántjuk a leplet!  Welcome újborok:Sir Irsai 2020Pinot Noir Rosé 2020 Menü: Leves:Márton-napi libaleves, foie gras hab, erdei gombákBorpár: Chardonnay 2018 Előétel:Karamellizált libamáj, szőlő textúrákBorpár: Öreghegy Cuvée 2016 Főétel:Rozé kacsamell, áfonya, fehér csokoládé, sütőtökBorpár: Öreghegy Pinot Noir 2016 Desszert:Brownie, fehér csokoládé ganache, cseresznye morzsa, meggy sorbetBorpár: Fantástico Malbec 2015   Az ételek felszolgálása 18:00-kor kezdődik. Rendezvényünk zártkörű, részvétel csak előre váltott belépőjeggyel lehetséges.A vacsora voucherek webshopunkban elérhetőek: www.hvp.hu/webshop A 4 fogásos ételsor ára borpárosítással: 19.900 Ft(Az ár fogásonként 1,5 dl bort tartalmaz)Az ételsor ára borok nélkül: 15.900 Ft
Tovább olvasom

Márton-napi borvacsora a Matadorban

2020. november

14

 • 17:00 - 23:45
 • 2091 Etyek , Öreghegy ,
Szervező:
Molinari Budapest

Nyolcas és fia borkóstoló a Molinariban

Sütőtök, falevelek, jó borok! Itt az ősz itt egy újabb borkóstoló! Nyolcas Ádám lesz vendégünk, aki 10 plusz 1 meglepetés tételüket fogja bemutatni nekünk. Ne hagyjátok ki, tök jó lesz!  Ádámékról:"Édesapám, Nyolcas Tamás verpeléti születése révén tősgyökeres egrinek is mondható. 1980-ban döntött úgy, hogy elkezd szőlőműveléssel, majd borkészítéssel foglalkozni. A 80-as évek elején telepítette el az első tőkéket a Pajdos majd a Marinka dűlőben. Egészen 1992-ig tartott ez az időszak, melynek során még több saját szőlőre tett szert. Hivatása azonban más városba szólította így megvált a szőlők nagy részétől és csupán csak két ültetvény maradt meg, illetve egy kis pince ostoroson. Ám a sok hazalátogatás, a két szép ültetvény és a pince elég alapot adott arra, hogy a 2000-es évek elején édesapám visszavegye az addig bérművelésbe adott területeket és hobbi szinten elkezdjen vele foglalkozni, ekkor vitt ki először a szőlőbe 12 évesen.2001-ban új területet vásároltunk, a Síkhegyen, ahova egy Franciaországból hozott Merlot klónt ültettünk. A 2009-es volt az első év, amikor már komoly minőségi termést tudtunk róla szüretelni, illetve megvásároltuk a mellette lévő idős leányka ültetvényt, amit azóta felújítottunk és szebben tündököl, mint valaha. Azóta minden nyár és rengeteg hétvége a szőlőben telt és kezdetét vette az a lassú folyamat, aminek köszönhetően 2012-ben úgy éreztük, hogy megértünk (és a borok is) arra, hogy bemutatkozzunk a hazai bort kedvelő és fogyasztó társadalom előtt." Helyszín: MOLINARI KÁVÉHÁZ (1133 Budapest, Váci út 78.B.)Várunk mindenkit sok-sok szeretettel és a már megszokott kísérőkkel (kávé, harapnivaló).A részvétel díja: 8400,- Ft/fő.Részvételi szándékotokat kérjük, szíveskedjetek előre jelezni (mail: iroda@borbanutazunk.hu, tel: 06 70 609-3821), melyet - a korlátozott helyek száma miatt – a részvételi díj rendezésével tudunk biztosítani számotokra. Erre lehetőség van személyes befizetéssel vagy utalással (Imperial Online Shop Kft. 10918001-00000090-49490003), kinek-kinek amelyik kényelmesebb.REMÉLEM, HAMAROSAN TALÁLKOZUNK!
Tovább olvasom

Nyolcas és fia borkóstoló a Molinariban

2020. november

13

 • 18:30 - 22:00
 • 1133 Budapest , Váci út 78/b.,

Iratkozz fel a hírlevelünkre