Eseménynaptár

Válaszd ki a számodra megfelelő napot, és nézd meg az eseményeket

Nem találsz egy boros eseményt? Van olyan esemény amit feltöltenél? Kattints ide és segítünk!

WINEMINUTE - borokról.röviden. I Ezzel biztosan nem fogtok mellé lőni: Skrabski Sauvignon Blanc 2021

Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

Skrabski Pincelátogató & Borkóstoló

Kóstoljatok velünk, nálunk!     Kéthetente csütörtök délután kitárjuk a pincénk ajtajait, kinyitunk 6-7 palack bort, és kóstolgatunk / sztorizgatunk! Pohárral a kezünkben bejárjuk a pincét, mesélünk Nektek kicsit a szőlőinkről, a történetünkről, illetve poharaitokban lévő borokról, sőt, ha kérdéseitek vannak, azokra is szíves-örömest válaszolunk!     Remek kis program strand, vagy kirándulás után, vacsora előtt!   Merre vagyunk?   A pince felett elhaladó út már területileg Dörgicséhez tartozik, így birtokunk is 40%-ban Balatonudvari, 60%-ban Dörgicse zártkertjében terül el.   BORSOR –   Irsai Olivér 2021 Rozé 2021 Öreg Tőkék Olaszrizlingje 2020 Rajnai Rizling 2021 Furmint 2018 Sauvignon Blanc 2021 + Kékfrankos vörös 2021
Tovább olvasom

Skrabski Pincelátogató & Borkóstoló

2022. június

30

  • 17:00 - 19:00
  • 8242 Balatonudvari , Balaton utca 1,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

BORPÁRBAJ KÜLÖNKIADÁS! - amikor két borfanatikus összecsap

BORPÁRBAJ KÜLÖNKIADÁS exkluzív. különleges. prémium tételek.   A Kóstolom Borbár legsikeresebb eseménysorozata erre a júniusi estére speciális epizóddal jelentkezik   BOROK.DRÁGA.KÜLÖNLEGES.CSODÁLATOS.SHOW.DUMA.FORDULAT?!?!DUMA.SHOW.CSODÁLATOS.KÜLÖNLEGES.DRÁGA.BOROK.   Amikor két borfanatikus találkozik, az olyan, mint amikor egy óvodás jótékonysági rendezvényen két milliomos egojuk határtalansága miatt túllicitálnak egy 4 éves kislány zsírkrétás alkotását. Hogy lehetne ezt az analógiát a következő Borpárbajra ráilleszteni? Nem fogom megpróbálni, de próbáljátok meg elképzelni vagy gyertek el június 29-én a Borpárbajra.   Ki a két borfanatikus? RizlingGuru azaz Tar Feri, a jelenlegi eszméletlen elit és brutál különleges külföldi borokat soraiban tudó FineWines kereskedés tulajdonosa. A nemrég bezárt borszakértők féltitkos klubjának és a legeltökéltebb sommeliereknek és borrajongóknak a Carpe Diem Borbárnak volt tulajdonosa. Félelmetesen mély szakmai tudással rendelkezik. Hírnevét a galaxisokat tùlszàrnyalò Rizling és egyéb külföldi borok beszerzése után szerezte. Tanításait gyakorta issza a magyar haladó borrajongó közönség. A szakmai tudás az ő oldalán áll.   Mr. Kóstolom azaz Pintér Zsolt a Borbár és a Kóstolom Borkereskedés egyik tulajdonosa. Nem kell nagyon bemutatni, egy felnőtt gyerek aki tele van energiával, ötletekkel, kockáztatással, meglepetéssel és kiszámíthatatlansággal. A Borpárbajok tapasztalata az ő oldalán áll.   Szimplán a nevek alapján Feri tarolni fog, de ha Zsolt eleget kóstol, akkor mindenki a feje tetejére állhat. BOCSÁNAT!   Nem mernék tippelni, csak arra, hogy valaki június 29-én sírni fog.   A bekerülési árakon jelentősen emeltünk!A Jolly kategóriában kötelező Buborékost (gyöngyöző, habzó, pezsgő) választani.   - MI EZ AZ EGÉSZ? -   A két résztvevő – Feri és Zsolt – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:- Hétköznapi Fehér- Nagy fehér- Hétköznapi vörös- Nagy vörös- Jolly (csak buborékos)   A borok bekerülési nagyker nettó ára lett rögzítve a versenyzők részére, ami az jelenti, hogy nagyságrendileg a fogyasztói kiskereskedelmi árak a boroknál a következő kategóriákban, így néznek ki:   Alap fehér cc. 7000,- FtPrémium fehér: cc. 14.000,- FtAlap vörös: 7000,- FtPrémium vörös: 14.000,- FtBubi: 19900,- Ft   A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.   A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.Játékmester: Humayer Dávid   Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!   Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.   Izgalmas hangulat, félelmetes borok, 0 taktikázás, arcvesztés és „tüzijáték” várható.   - MINDEZT MENNYIÉRT? - 18 900 Ft   - HOGYAN TUDTOK JELENTKEZNI? - Hívjatok: +36 30 973 1042 Írjatok: borbar@kostolom.hu ---------------------------------------- Ha otthon kóstolnátok, online is rendelhettek tőlünk borokat, pinceáron! https://kostolomborkereskedes.hu Legénybúcsúk, borkóstolók, születésnapi bulik, vagy egyéb rendezvények lebonyolítását is vállaljuk!  
Tovább olvasom
Kiemelt

BORPÁRBAJ KÜLÖNKIADÁS! - amikor két borfanatikus összecsap

2022. június

29

  • 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

4 Ház kóstoló Stumpf Mikivel: TOKAJ - NEM TOKAJ

Ismerkedjetek meg egy izgalmas, feltörekvő borászattal, a Tokaj-Hegyalja borvidékről!   Itt tudod megvenni: https://bit.ly/Tokaj-NemTokaj   Stumpf Miki, a 4Ház tulajdonosa és borásza érkezik hozzánk a Borbárba, hogy megmutassa a borait, és meséljen kicsit múltról - jelenről - jövőről. Tokaj és a borászat történelméről, jelenlegi helyzetéről, és a vidékben rejlő lehetőségekről. "El kellene kezdeni gondolkodni azon, hogy kinyitjuk a borvidéket más fajták irányába. Ennek a kezdeti lépése az, hogy megnézem, adott fajták máshol hogyan működnek, adott esetben beleszólok a szüretbe, erjesztés technológiába, majd az ott szerzett tapasztalatot adaptálom a borvidéki környezetre.A Serédi dűlőben van 30/30/30 tőke merlot/zweigelt/kékoportó tőke. A terv 2022-ben: merlot - vörös, zweigelt - siller, kékoportó - rozé. E mellé társul majd chardonnay, rajnai és sauvignon blanc - de ez már egy következő sztori lesz... " -  Stumpf Miki - BORSOR -4H Hárs4H Dry4H Sparkling4H Punk4H 2R + 1 MG – meglepetés vörös
Tovább olvasom
Kiemelt

4 Ház kóstoló Stumpf Mikivel: TOKAJ - NEM TOKAJ

2022. június

23

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
🤍 Fekete Pince Somló

Somlói Cuvée, ahogy Te szeretnéd

Gyere el hozzánk és profi segítséggel készítsd el az általad gondolt legizgalmasabb Somlói cuvée-t. Az alapanyagot - egy borkóstoló keretében - , borkísérőt, eszközöket és a jó hangulatot mi adjuk hozzá! A végeredményt, majd lepalackozhatod magadnak és hazaviheted  Akik segíteni fognak: Berecz Stéphanie, vendégborászunk Tokajból (Borászok Borásza!!!!) Pál Zsombor szakírónk, szigorú véleményformáló, Pászti János hegyünk bírója  aki egyben komolyságával, és kedvességével fogja majd kezeteket, és persze mi is itt leszünk Zsófival  ! Mi már nagyon várjuk!Jelentkezésedet üzenetben küldd el, mert max 25 főt tudunk egyszerre fogadni. Az esemény költsége 6000 Ft/fő. Utána Ripoff Raskolnikov koncert lesz, ami 19.00-kor kezdődik a pincénél.
Tovább olvasom
Kiemelt

Somlói Cuvée, ahogy Te szeretnéd

2022. június

17

  • 17:00 - 18:30
  • 2131 Göd , Kincsem utca 7,
Szervező:
🤍 Skrabski Pince - Rizling Generáció

Skrabski Pincelátogató & Borkóstoló

Kóstoljatok velünk, nálunk!     Kéthetente csütörtök délután kitárjuk a pincénk ajtajait, kinyitunk 6-7 palack bort, és kóstolgatunk / sztorizgatunk! Pohárral a kezünkben bejárjuk a pincét, mesélünk Nektek kicsit a szőlőinkről, a történetünkről, illetve poharaitokban lévő borokról, sőt, ha kérdéseitek vannak, azokra is szíves-örömest válaszolunk!     Remek kis program strand, vagy kirándulás után, vacsora előtt!     Jegyek: https://bit.ly/SkrabskiPincelátogató   Merre vagyunk? A pince felett elhaladó út már területileg Dörgicséhez tartozik, így birtokunk is 40%-ban Balatonudvari, 60%-ban Dörgicse zártkertjében terül el.   BORSOR –   Irsai Olivér 2021 Rozé 2021 Öreg Tőkék Olaszrizlingje 2020 Rajnai Rizling 2021 Furmint 2018 Sauvignon Blanc 2021 + Kékfrankos vörös 2021
Tovább olvasom
Kiemelt

Skrabski Pincelátogató & Borkóstoló

2022. június

16

  • 17:00 - 19:00
  • 8242 Balatonudvari , Balaton utca 1,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

Best Of Villlány by James Suckling / Malatinszky kóstoló 92 pont felett

- KIEMELKEDŐ TÉTELEK -ILYEN BOROKAT BIZTOSAN NEM KÓSTOLTOK MINDENNAP! - Egy igazán extra kóstolóval készülünk Nektek a Malatinszky Kúria Organic Wine Estate-tel! Malatinszky Csaba csupa olyan bort hoz erre az estére, amire maga James Suckling 92+ pontot adott! Itt tudod megvenni: https://bit.ly/Malatinszky-Kóstoló De ki is az a James Suckling és miért olyan izgi, ha 92+ pontot ad? James egy amerikai bor és szivar szakértő. Ő vezeti a Wines Spectator Európai boraival foglalkozó rovatát. Eredetelig politika tudományt és újságírást tanult. Apjának köszönheti a borokhoz való viszonyát, mert édesapja imádta a borok világát. 1981-ben csatlakozott a Wine Spectatorhoz, ahol életében először 1984-ben küldték el Európába, amikor megismerkedett Bordeaux-val és Olaszország nagy boraival. 1987-ben költözött Londonba, hogy közelebb legyen az Európai borok világához, majd 11 év után átköltözött Olaszországba. 2010-ben indította el saját weboldalát, ahol publikálja a kóstolt tételeket. Majd létrehozott egy szuper kóstolót, kifejezetten a Toszkán nagynevű borászatok részére, ahol a vendégek borokat és ételeket tudnak kóstolni, "Divino Tuscany" néven. A Wine Spectatornél töltött idő alatt évi 4.000 bort kóstolt, aminek közel fele Olasz volt, így érthető az elköteleződése. Érdekes kóstolási stílua van, hiszen nem szokásos módon kezdi a borkóstolást: nem nézegeti a színét, nem illatozza meg, hanem egyből belecsap a közepébe, és kortyol egyet. Hogyha szerinte a kortyban megvan a harmónia, akkor jónak fogja ítélni. A bort olyannak tartja, mint a zenét: a lényeg, a harmónia. A legfontosabb pedig az, hogy kimozdítson a hétköznapokból és érzéseket adjon, "mint a zene, az irodalom, vagy a szerelem".   - BORSOR - 1. Signatura Rajnai Rizling 20192. Nobless Chradonnay BIO 20183. Nobless Cabernet Sauvignon BIO 20154. Novum Conception BIO szűretlen 2020 // JamesSuckling 92p!5. Nobless Cabernet Franc 2015 // James Suckling 95p!6. Malatinszky Kúria Cabernet Franc 2013 // JamesSuckling 98p!7. Malatinszky Cabernet Franc Maghari // JamesSuckling 96p!
Tovább olvasom
Kiemelt

Best Of Villlány by James Suckling / Malatinszky kóstoló 92 pont felett

2022. június

8

  • 19:00 - 22:00
  • 1021 Budapest , Káplár utca 19.,
Szervező:
🤍 Malatinszky Organikus Szőlőbirtok

Best Of Villlány by James Suckling / Malatinszky kóstoló 92 pont felett

- KIEMELKEDŐ TÉTELEK -ILYEN BOROKAT BIZTOSAN NEM KÓSTOLTOK MINDENNAP! - Egy igazán extra kóstolóval készülünk Nektek a Malatinszky Kúria Organic Wine Estate-tel! Malatinszky Csaba csupa olyan bort hoz erre az estére, amire maga James Suckling 92+ pontot adott! De ki is az a James Suckling és miért olyan izgi, ha 92+ pontot ad? James egy amerikai bor és szivar szakértő. Ő vezeti a Wines Spectator Európai boraival foglalkozó rovatát. Eredetelig politika tudományt és újságírást tanult. Apjának köszönheti a borokhoz való viszonyát, mert édesapja imádta a borok világát. 1981-ben csatlakozott a Wine Spectatorhoz, ahol életében először 1984-ben küldték el Európába, amikor megismerkedett Bordeaux-val és Olaszország nagy boraival. 1987-ben költözött Londonba, hogy közelebb legyen az Európai borok világához, majd 11 év után átköltözött Olaszországba. 2010-ben indította el saját weboldalát, ahol publikálja a kóstolt tételeket. Majd létrehozott egy szuper kóstolót, kifejezetten a Toszkán nagynevű borászatok részére, ahol a vendégek borokat és ételeket tudnak kóstolni, "Divino Tuscany" néven. A Wine Spectatornél töltött idő alatt évi 4.000 bort kóstolt, aminek közel fele Olasz volt, így érthető az elköteleződése. Érdekes kóstolási stílua van, hiszen nem szokásos módon kezdi a borkóstolást: nem nézegeti a színét, nem illatozza meg, hanem egyből belecsap a közepébe, és kortyol egyet. Hogyha szerinte a kortyban megvan a harmónia, akkor jónak fogja ítélni. A bort olyannak tartja, mint a zenét: a lényeg, a harmónia. A legfontosabb pedig az, hogy kimozdítson a hétköznapokból és érzéseket adjon, "mint a zene, az irodalom, vagy a szerelem".   - BORSOR - 1. Signatura Rajnai Rizling 20192. Nobless Chradonnay BIO 20183. Nobless Cabernet Sauvignon BIO 20154. Novum Conception BIO szűretlen 2020 // JamesSuckling 92p!5. Nobless Cabernet Franc 2015 // James Suckling 95p!6. Malatinszky Kúria Cabernet Franc 2013 // JamesSuckling 98p!7. Malatinszky Cabernet Franc Maghari // JamesSuckling 96p!   Jegyvásárlás: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/69/best-of-villlany-by-james-suckling-malatinszky-kostolo-92-pont-felett  
Tovább olvasom
Kiemelt

Best Of Villlány by James Suckling / Malatinszky kóstoló 92 pont felett

2022. május

25

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

Balaton titkos szőlőskertje - Aranysörte & Friends

- ARANYSÖRTE KÓSTOLÓ PFLANZNER SÁNDORRAL, SZŐLÉSZ-TULAJDONOSSAL -   Gyertek és töltsetek el egy estét Sándorral, a saját boraival, illetve néhány olyan meglepetés tétellel, amit Ő hoz el nekünk! Sándor összeválogatott egy-két olyan bort, amiket mindenképpen szeretné, ha megkóstolnánk, vagy azért, mert ezek a tételek inspirálták őt, vagy mert valamiért nagy hatással voltak rá, vagy mert kedves barátaitól származnak!   - BORSOR - Aranysörte Pikk-Pakk pét-nat Aranysörte Sárga muskotály Aranysörte Virtus/ Örökség furmint Aranysörte Pirkadat kékfrankos rozé Aranysörte Bestia kékfrankos   + A nagy elődök borai:   6. Somlói Apátsági Pince - Juhfark Ha van bor, ami a struktúráról és a fűszerekről szól, az a juhfark. Az ember megkóstolja, és ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy elszavalja a Toldi nyitó sorait "mintha pásztortűz ég nyári éjszakákon / messziről ragyogva tenger pusztaságon" - így hozza vissza a Somlói Apátsági Pince jufarkja a régmúlt idők borainak ízért. Mindezt tökéletes technológiai pontossággal kivitelezve.   7. Szászi Endre - Kabócás olaszrizling Amikor tanulgattam a szőlő termesztését, az egyik első borász, akinek a titkait igyekeztem ellesni, Szászi Endre volt. Az ok végtelenül egyszerű: Kabócás 2006. Ez a bor mindenvolt, amit az olaszrizling tud: struktúra, de nem fejnehéz, mint egy grasevina, harmonikus savak, de nem lelágyult, mint a balatoni borok zöme, fajtajelleg, de nem bolti egyenélesztő, a buta technológiai kesernye teljes hiánya, amit gyakran keserűmandula íznek próbálnak beállítani - és persze a termőhely bazaltja.   8. Homonna Kékfrankos 2018 Pár üveggel találtam az almáriumban, igazi különlegesség, kitűnő példa lesz arra, hogy hol is tartunka  témában. Hol és mikor? 2022.05.04 19:00 - 21:30 1024 Budapest, Káplár utca 19 Kóstolom Borkereskedés +36 1 443 3717 borb   Jegyek: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/61/balaton-titkos-szoloskertje-aranysorte-friends  
Tovább olvasom
Kiemelt

Balaton titkos szőlőskertje - Aranysörte & Friends

2022. május

3

  • 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

Pannonhalma csúcsra járatva - Barni és Norbi a házban!

CSERI NORBI & CSERI BARNI Apa - Fia bórkostoló Két generáció, két stílus, ugyanaz a minőség, ugyanazon értékek. Míg Norbi, a Pincészet alapítója a vörösborok vonalán mozog otthonosan, addig fia, Barni szívéhez a fehérborok állnak közelebb. Ezen az estén mindketten megmutatják nekünk a saját világukat!   - BORSOR - Pet-Nat II. Secundus Barni's Riesling VI. Sextus hordós rajnai VII. Septimus Spontán erjesztett hordós rajnai VIII. Octavus Spontán erjesztett hordós rajnai Chanson vörös Merlot csúcsvörös Legenda csúcsvörös   - CSERI PINCÉSZET SZTORI - Szerelmi vallomás: Pillantás siklik Pannonhalma lankáin. A késő nyár reggele ébred, míg a nap vörös melege elönti lassan a tájat. Róka és nyúl nyugalomra térnek, egy új nap ébred a szorgalomra. A fény lesimítja a reggeli ködöt, mint egy nő a fátylat, és pillantást enged a burjánzó csodás zöldjere a tájnak. A meleg leszáritja az éjszaka cseppjeit, lehellete megkapó édesség, fűszeres illat. Itt és csak itt tárjuk ki képzeletünk és szerelmünk szárnyait a természethez. Összhangunk a Terroir lelkével a tőkék mesés gyümölcseit ajándékozzák. A természet es a munkánk az alkotás varázsaival, az élet ízével és a napsugár erejével tölti üvegjeinket. Ez a hely egy menny a földön. Szerelmünk, odaadásunk végtelen, szeretett föld. Pincészet Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat. Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgazmas házasítások alapanyaga. A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Jegyek: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/60/pannonhalma-csucsra-jaratva-barni-es-norbi-a-hazban  
Tovább olvasom
Kiemelt

Pannonhalma csúcsra járatva - Barni és Norbi a házban!

2022. április

20

  • 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

BOR & ÉTEL HARMÓNIA KÓSTOLÓ, MESTERKURZUS

Ez nem egy klasszikus borvacsora, sokkal több annál. Czurda Henrik és Pethő Balázs mindketten jártasak a csúcsgasztronómiában, annak két külön szegletében. Pethő Balázs – a hazai csúcsgasztronómia egyik úttörő mesterszakácsa, a nemrég bezárt Csalogány 26 kreatív elméje. Jelenleg egy vidéki fine dining „kocsma” felvirágoztatásán dolgozik Csákberényben. „Öt éve még azt gondolta, hogy neki mindig a Csalogány26-ban kell dolgoznia: felépítette, csinálnia kell, ha törik, ha szakad, hiszen 2006-ban első fecskeként jelent meg Budapesten a minőségi vendéglátást képviselő étterem. „Molnár B. Tamás érdemei elvitathatatlanok a magyar gasztronómia megújításában. Vele, valamint Vomberg Frigyes és Takács Lajos séfekkel próbáltunk változást elérni a szakácsok körében”INDEX (https://index.hu/kultur/2022/01/08/videki-kocsmaros-lesz-a-csalogany26-sztarsefje/) --- Czurda Henrik – a hazai csúcsgasztronómia újdonsült borbeszállítója. Boraival gyorsan felhívta magára a figyelmet ma már az ország ismertebb séfjei főznek a boraihaz, illetve választják borait degusztációs menük mellé. Zseniális rajnai rizlingek születnek Györszemere parányi birtokáról és kevesekhez jut csak el az a pár száz palack, ami eddig forgalomba került. Egy része Svájcban fogy el, a másik fele a hazai csúcsgasztróban és a Kóstolom Borbárban 😊 Henrik számos csúcskategóriás étteremben megfordult országhatáron innen és túl is, és most szeretné tapasztalatait, illetve étel- borpárosítás terén szerzett élményeit bemutatni Nektek, egy 10 elemből álló étel -borpárosításba csomagolva, Pethő Balázs segítségével. --- - MENÜ - Borsor – Czuirda Henrik válogatásaCzurda Riezling Édes Kísértés '19Kreinbacher Prestige BrutVilla Tolnay Chardonny ’19 MagnumCzurda Édes Kísértés '20Czurda száraz '20Szepsy Szamorodni '16 Ízek – Pethő Balázs jóvoltából Hal / tengeri fogás,piritott garnéla, füstölt pisztráng)Hús / hízott májterrine, kolbász, csirke masalaZöldség / töltött hagyma, káposztás tészta táskaSajt / parmezán, roquefortÉdesség / fehércsokoládés túrókrém, barack nudlival - JEGYEK -JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 19.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A MENÜT IS. https://kostolomborbar.hu/termek/bor-etel-kostolo-mesterkurzus/
Tovább olvasom
Kiemelt

BOR & ÉTEL HARMÓNIA KÓSTOLÓ, MESTERKURZUS

2022. március

17

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca, 19,
Szervező:
🤍 Fekete Pince Somló

FEKETE PINCE KÓSTOLÓ RIESZ GÁBORRAL, A PINCÉSZET TULAJDONOSÁVAL ÉS BORÁSZÁVAL

Gyertek és töltsetek el egy estét Gáborral, a saját boraival, illetve néhány olyan meglepetés tétellel, amit Ő hoz el nekünk!Gábor összeválogatott egy-két olyan bort, amiket mindenképpen szeretné, ha megkóstolnánk, vagy azért, mert ezek a tételek inspirálták őt, vagy mert valamiért nagy hatással voltak rá, vagy mert kedves barátaitól származnak!   - BORSOR -Fekete Pince Tramini 2021Fekete Pince Hárslevelű 2016Fekete Pince Olaszrizling 2017Fekete Pince Juhfark 2018Fekete Pince Hárslevelű 2019Csetvei Pincészet Olaszrizling "Kő" 2020Csetvei Pincészet Juhfark 2019Barcza Pincészet Kékfrankos 2019 - A Fekete pince sztori - A Fekete Pince alapítója Fekete Béla bácsi a Somló hegy Nagy Öregje, aki a nyugdíjas éveinek közeledtén kezdte el a szőlőművelést és a borkészítést és alakította ki egyedi stílusát. Boraira a hozamkorlátozás mellett jellemző a hosszú érlelés, amit az átlagnál magasabb extrakt és alkohol kisér, így hozva egyensúlyt agazdag mineralitással, robosztus savszerkezettel rendelkező Somlaira. Fekete Béla 80-as éveiben kezdte keresni a pince folytatásának jövőjét. A családon belül ezt nem találta meg, így a piacra vitte a pincét és a hozzá tartozó közel 3,5 hektáros termőterületet. 2014-ben 3 barát állt össze, hogy megőrizze a pince értékét és megvásárolták a Béla bácsitól. Az első pillanattól kezdve a már felépített történet folytatásán tevékenykedve kezdték fejleszteni a pincét. Az első 2015-ös évjárattal sikerült bemutatni, hogy a pince nem tért le az Alapító által lefektetett útról. A sikeres indulást az egyik barát tragikus halála törte meg, de a hegy adottságaival és természettel való közös érték teremtés új erőre bíztatta az egyik tagot, Gábort, aki az örökösökkel és barátjával megegyezve belevágott az egyedüli folytatásba. Ma már Norbi (a pince szőlésze) és Gábor közösen munkálkodik a pince jelenén és jövőjén már közel 4,5 hektáron. Mivel tradíció és a fenntarthatóság van a fókuszban előtt, így már 5 éve bio gazdaságként működik a pince. A pince által művelt főbb fajták a hárslevelű, juhfark, furmint, olaszrízling, chardonnay. A termőhely adta értékek és a borvidékre jellemző nemes fehér fajták kifinomult eleganciája egymás mellett vannak jelen borokban, harmónikus, komplex egységet alkotnak mindig, akár egyik, akár másik válik egy pillanatra dominánsabbá.   - JEGYEK - JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 8.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.  Kevesebb jelenjen meg   >>> https://kostolomborbar.hu/termek/fekete-pince-somlo-and-friends
Tovább olvasom

FEKETE PINCE KÓSTOLÓ RIESZ GÁBORRAL, A PINCÉSZET TULAJDONOSÁVAL ÉS BORÁSZÁVAL

2022. március

10

  • 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca, 19,
Szervező:
Kóstolom Csapat

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Köveskáli Furmint Napok! 2022 Február 25.-27.

FURMINT NAPOK - KÖVESKÁLI GASZTROFALU 2022. Február 25. - 27. 2022 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében a Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn**** hagyományteremtő szándékkal három teljes napot szentel a szőlőfajtának. Február utolsó hétvégéjén, a Furmint Február jegyében Köveskál Gasztrofalu vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal negyedszer rendezik meg a Furmint Napok - Köveskál eseményt. A rendezvény szervezőinek (Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, és a Káli Art Inn) elsődleges célja, hogy megmutassák a Balaton környéki Furmint borokban rejlő potenciált, felhívják a figyelmet a szőlőfajta szerepére a borrégióban és egy remek hangulatú hétvégi programot biztosítsanak mindazok számára, akik minőségi boros-, és gasztroélményre vágynak Köveskálon, a Káli-medence ékszerdobozában.   Pénteken egy szakmai nappal indul az esemény, amelynek fő témái az exportpiacban rejlő lehetőségek, valamint a vulkanikus borok kommunikációja országhatáron kívül.  Pálffy Gyula, a Köveskáli Furmint Napok házigazdája mesélt arról, hogy miért fontos számukra a furmint, és milyen kérdéseket vet fel a fajta termesztése a Balatonnál:   „Hazánkban a furmint becsületbeli ügynek számít, legalább annyira, mint az olaszrizling. Az elmúlt 15 évben a fajta hosszú utat járt be, és már egyre jobban kezdjük megismerni a borvidékek és dűlők közötti különbségeket, sőt, érlelés szempontból is egyre magabiztosabban látjuk a fajta életútját. Tudjuk, hogy Hegyalján a furmintok szikárak és feszes savszerkezetűek, a Balatonon gazdagon hömpölygő gyümölcsösek és az ország többi részén is egyre több izgalmas tételt kóstolunk, különböző stílusban. Persze nem ennyire egyszerű a helyzet, borásztól és termőterülettől, klóntól, évjárattól is függ a fajtából készült tételek karaktere. Ezzel sok újat ugyan nem mondtunk, de abban biztosak vagyunk, hogy a minőség egyre stabilabb és az exportpiacon is kezdik megismerni és megszeretni a fajtát. Nyílván a furmintot nem tömegbornak szánják a borászok, hanem igazi különlegességnek és tipikus ”hegybornak”, holott nagyon könnyed és jóivású tételek is születnek belőle, sőt, egyre gyakrabban alapja rendkívül izgalmas pezsgőknek és része a hazai csúcsgasztronómiának is.  A Furmint Február (Vajdahunyad várában szervezett sétáló kóstoló) esemény sajnos az idei évben elmarad, de ettől még a február marad a furmint hava, és Köveskálon, ennek megfelelően negyedjére összegyűlnek a borosgazdák, hogy megvitassák a fajtával kapcsolatos gondolataikat péntek este, egy szakmai kóstolón. Szombaton kislétszámú mesterkurzusokon, különböző tematika alapján, a fajta szekértőivel és borászokkal tudnak közösen kóstolni a látogatók izgalmas tételeket, délután pedig egy nagyobb merítésből lehet majd válogatni a Köveskáli „Kultúrban”, egy klasszikus sétáló kóstoló keretében. Itt közel 30-40 Furmintot lehet kóstolni több mint 20 borászattól és mindamellett, hogy jobban megismerkedhetünk a borászokkal és a tételekkel, egy megismételhetetlen napot tölthetünk a Balaton-felvidék ékszerdobozában, Köveskálon.”  Pénteken a rendezvényre meghívott borászok zárt ajtók mögött kóstolják egymás legkitűnőbb Furmintjait, szombaton pedig már a nagyközönség is megismerkedhet a Furmint gasztronómiában betöltött szerepével a külön erre a hétvégére összeállított, a fajtára hangolt menüsorok segítségével a Káli Art Innben, a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse-ben, a Kővirág Étteremben és a Mi a Kő Étteremben. A Művelődési Házban pedig szombat délután egy Sétáló Kóstoló keretében kóstolhatunk balatoni Furmintokat!   Emellett pedig mindazok számára, akik időben bebiztosítják a helyüket, a szombati nap folyamán a  szervezők izgalmas beszélgetésekkel is készülnek, amelyeket a borágazat jeles képviselői moderálnak. Három különböző témában zajlanak majd a beszélgetések 11:00-től 12:30-ig. A Káli Art Innben a fajta nemzetközi sikereiről hallgathatunk meg egy beszélgetést, a „Sikeres Furmintok a nagyvilágban” Mesterkurzus keretében. Ezzel egy időben, a Pálffy Pincészetben a furmintból pezsgőt készítő borászok beszélgetnék, a Káli Kövek Borászatban pedig a „Vulkanikus Furmintok hazánkban” című Mesterkurzus zajlik majd.  A szakmai beszélgetések mellett a kötetlen borozásokból sem lesz hiány, hiszen a pincészetek a teljes rendezvény alatt várják az érdeklődőket. 
Tovább olvasom
Kiemelt

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Köveskáli Furmint Napok! 2022 Február 25.-27.

2022. február

26-27

  • 11:00 - 18:00
  • 8274 Köveskál , Fo utca 6,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

Franciacorte és Etyeki pezsgőkóstoló Szövényi Áronnal - Anonym Pince, Etyek -

 Magyar és olasz pezsgőmustra    Felpezsdítjük az év elejét Szövényi Áronnal, az Anonym Pince tulajdonosával és borászával! Pukkantjuk a pezsgőket, sőt, valamelyiket degorzsáljuk is, ott helyben! Közben pedig olyan kérdésekről faggatjuk Áront, hogy miért is kezdett el pezsgővel foglalkozni, miért nyit a Franciacorte felé, és egyáltalán mi az a Franciacorte?   - BORSOR - Anonym Pince - Összhang Brut EvolutionAnonym Pince - Összhang Rosé BrutAnonym Pince - Brut Tradition ÖsszhangAnonym Pince - Brut Evolution (Nyerspezsgő)Anonym Pince - Brut Evolution MagnumCamossi Extra Brut MillesimatoBella Vista - SaténBarone Pizzini - "Bagnadore" Riserva   - ÁR -12.900 Ft
Tovább olvasom
Kiemelt

Franciacorte és Etyeki pezsgőkóstoló Szövényi Áronnal - Anonym Pince, Etyek -

2022. február

23

  • 19:00 - 23:00
  • 1024 Budapest , Káplár utca, 19,
Szervező:
🤍 Anonym Pince

Pezsgős brunch és Sabrage az Anonym Pincében🍾

Mi januárban sem állunk meg.Egy meghitt, téli, pezsgős reggelire invitálunk benneteket a birtokra. Aki időben foglal, ülhet a finoman ropogó kandalló mellé.   FOGLALÁS >>> JEGYEK.Brunch Menüsonka, kolbász, pástétomoksajtokfriss zöldségekcroissant, pain au chocolat, kalács, friss kenyérkávé, cappucino, narancslé.pezsgők•Anonym Brut Evolution Összhang •Anonym Brut Tradition Összhang •Anonym Brut Tardition Összhang nyerspezsgő•Anonym Rosé Brut Összhang + meglepetés pezsgő A brunch ára, mely 2 óra korlátlan fogyasztást jelent 9.900,-/főAsztalfoglalás és jegyvásárlás: >>>https://bit.ly/3r9FVtK
Tovább olvasom
Kiemelt

Pezsgős brunch és Sabrage az Anonym Pincében🍾

2022. január

22

  • 10:00 - 12:00
  • 2091 Etyek , Öreghegy 2635/3 a,b hrsz,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

MÁDÁM VINCE VS. THE WINE JUDGE / BORPÁRBAJ S02E06

BORPÁRBAJ II. ÉVAD 2. ELŐDÖNTŐ!   Egy hajóban eveztek. Egy célért küzdtek. Egy álmot álmodtak. Egy csapatban játszottak. Egy vízióért éltek: „Hogy rájöjjenek: „Mi Magyarország legjobb bora?” Éjjel-nappal együtt kóstoltak, ittak, vedeltek, beszélgettek. Sokszor egész este nem aludtak csak móri borokat szagoltak. Egyszer aztán megszakadt valami. Mádám VinCE kijelenette: „Megtaláltam az ország borát ami a Tokajban készült „Zempléni Pinot Noir” száraz szamorodni stílusban!” Ez kiverte Wine Judge-nál az összes biztosítékot, aki akkor úgy érezte eszméletlenül közel van ahhoz, hogy megtalálja az igazi megfejtést, az ország legjobb borát, amit a Kis-Balaton nyugati oldalán lévő zalai borászatoknál kell keresni. Barátságuk, együttműködésük, partnerségük megpecsételődött. Innentől kezdve nem volt visszaút. Soha többé nem beszéltek! Vagyis ez nem igaz: The Wine Judge mikor utoljára látta a Mádámot még annyit odamondott: „November 10-én este 19:00-kor a Kóstolom Borbárban, hozd a legjobb ötösödet…” „Mádám bólintott.” Mi ez az egész? A két résztvevő – "Mádám VinCE” és "The Wine Judge" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint: - Hétköznapi Fehér- Nagy fehér- Hétköznapi vörös- Nagy vörös- Jolly A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat. A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk. Játékmester: Humayer Dávid Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg! Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat. Mit kell tudni a harcosokról? Mádám VinCE (Vancsik Ivett): Nemzetközi borakadémikus (DipWSET). Magyaroszág vezető boros magazinjának, a VinCE Magazinnak a főszerkesztője. Előtte a két legnagyobb online boros portálnak, a boraszportal.hu-nak és a vinoport.hu-nak, valamint a Winelovers 100 éves magazinnak volt főszerkesztője. “Egy borkereskedőt győzőtt le a negyedöntőben, amit nem kell magyarázni. Szereti ezt a játékot és élvezi. Már a negyedöntő után egyből elkezdett pörögni a választott borain. Jól ismeri harcostársát. Vajon-e figyelembe veszi a másik taktikáját vagy a saját feje után fog menni?" The Wine Judge (Bálint László) Nemzetközi Borakadémikus. A Borkollégium állandó tanára. A BORIGO (Borigo Középpontban A Bor) borbírálója. A száraz Furmintok nemzetközi népszerűsítője. A világ pezsgőinek mániákus oktatója és fogyasztója. Ezenkívűl több bormagazin és borverseny állandó borbírálója. "Az a párbajozó, aki a legtöbb borpárbajt látta, mivel rendszeres vendége, megfigyelője volt a Párbajoknak. Eszméletlenül felkészült a közízlésből. Nagyon profin űzi ezt a játékot. Szerintem a végső győzelemre is esélyes, szóval Ivettnek hatalmas skalp lenne, ha legyőzné Lacit. Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges borokat fog hozni.” (Humayer Dávid)   Mindezt mennyiért? 11 900 Ft   Hogyan tudtok jeletkezni?: Hívjatok: +36 30 973 1042 📞 Írjatok: borbar@kostolom.hu ✉   --------------------------------- Ha otthon kóstolnátok, online is rendelhettek tőlünk borokat, pinceáron! 👉  https://kostolom.wineshop.hu/   Legénybúcsúk, borkóstolók, születésnapi bulik, vagy egyéb rendezvények lebonyolítását is vállaljuk!
Tovább olvasom
Kiemelt

MÁDÁM VINCE VS. THE WINE JUDGE / BORPÁRBAJ S02E06

2021. november

10

  • 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,
Szervező:
🤍 Kóstolom Borbár

MRS. TOKIO VS. A SZIKLA / BORPÁRBAJ S02E05

BORPÁRBAJ II. ÉVAD 1. ELŐDÖNTŐ!   Franciaország távoli vidékén a legközelebbi kisvárostól is 186 kilóméterre fekvő csöpke falu határán egy esős nap után, a mocsárrá változó dűlőben hónaljazza Muscat Blancját A SZIKLA, Európa egyik sztárborásza.Eközben Párizsban egy 4 Michelin csillagos étteremben a miniszterelnök aznap esti foglalására készíti elő a borokat Mrs. TOKIO, a leghíresebb nyugat-európai bortanácsadó és sommelier.A borásznak eszméletlen nehéz éve volt… bár két éve elkészítette a 97 pontos Muscat Blanct, ami idáig 1 embernek sem sikerült… mivel mindenki úgy tartotta, hogy a Sárgamuskotálynak is hívott szőlőből nem lehet csúcsbort készíteni, neki a 2019-es évben mégis sikerült.. tavaly viszont az ecetesen megrohadt teljes területből kénytelen volt kézfertőtlenítőt csinálni. Ugorjunk vissza Párizsba, ahol aznap este a miniszterelnök számára, a Mrs. TOKIO tanácsára kinyították a 97 pontos Muscat Blanct, ami azonban nagyon nem tetszett a miniszterelnök úrnak és ennek hangot is adott. A szomszéd asztalnál az ország leghíresebb bulvárlap főszerkesztője Mr. Irquafirqua ült, aki nem tudta nem meghallani az ország legbefolyásosabb emberének fájdalmasan kemény szavait. Mr. Iquafirqua másnapra lehozta a sztorit. A szakmán belül innentől kezdve a bort úgy emlegették, hogy: "Un vin qui n'a même pas le goût d'un président alcoolique." vagyis a „A bor ami még az alkoholista elnöknek sem ízlik.” A borász táviratot küldött a sommeliernek, amiben az állt: „Hogy tudtad neki kihozni a boromat?? Ennyire nem lőhetsz mellé…” A sommelier válasz levelében 1 mondatot írt: „Találkozzunk október 13-án este 19:00-kor a Kóstolom Borbárban, hozz magaddal fegyvert és bort!”     Mi ez az egész?A két résztvevő – "Mrs. TOKIO" és "A SZIKLA" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:- Hétköznapi Fehér- Nagy fehér- Hétköznapi vörös- Nagy vörös- Jolly   A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat. A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.   Játékmester: Humayer Dávid   Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.   Mit kell tudni a harcosokról?   Mrs. TOKIO (Mácsai Ilcsi):Magyarország egyik TOP sommelierje. Dolgozott a Babelben, a Csalogány 26-ban, a ZONA-ban, az Arany Kaviárban és a Fire-ben. Most a TOKIO vezető sommelierje. "Eszméletlen eleganciával és könyörtelen kedvességgel lépett fel férje és idolja ellen a több mint egy éve lejátszott negyeddöntőben. Most szintén egy erős férfi jellemmel, de egy kiszámíthatatlan (?) borásszal kell összemérnie magát." (Humayer Dávid)   A Szikla (Szilágyi László):A szintén 2005-ben alapított Gizella Pincészet tulajdonosa és borásza. A borvidék másik sztárborásza, aki hihetetlen minőségű borai, a brutál nehezen megművelhető Szil-völgy meghódítása és az ultra-prémium Furmint-Hárslevelű házasításai miatt tartják a régió fénylő csillagának. "Higgadt lesz, optimista, élvezni fogja a játékot, semmi stressz. A borok kiválasztásába viszont nagy energiákat fog mozgósítani. Az az igazság, hogy kevés nehezebb ellenfél van most Mrs. TOKIO-nál. Kíváncsi vagyok, hogy A SZIKLA mit fog előrántani, hogy Mrs. TOKIO-t kivegye a ritmusból." (Humayer Dávid)   Mindezt mennyiért?11 900 Ft   Hogyan tudtok jeletkezni?: Hívjatok: +36 30 973 1042 Írjatok: borbar@kostolom.hu   ---------------------------------Ha otthon kóstolnátok, online is rendelhettek tőlünk borokat, pinceáron! https://kostolom.wineshop.hu/ Legénybúcsúk, borkóstolók, születésnapi bulik, vagy egyéb rendezvények lebonyolítását is vállaljuk! 11 900 Ft Végösszeg
Tovább olvasom
Kiemelt

MRS. TOKIO VS. A SZIKLA / BORPÁRBAJ S02E05

2021. október

13

  • 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest , Káplár utca 19,

Iratkozz fel a hírlevelünkre