September

23

Somlói Juhfark Ünnep

Szervező: Tornai pincészet
#esemény

Tornai pincészet

2017. 09. 23. 10:00 - 2017. 09. 23. 21:00
Somlójenő, Magyarország, külterület hrsz. 1248, 8478
Borvidék: Nagy-Somló
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A somlói Juhfark különleges bor, egy szőlőfajta és termőhelyének egészen ritka egymásra találása. Háromszorosan is érdekes.

Tovább olvasom

Programok részletei

A fajta

A Juhfark Magyarország egyik legősibb fajtája. Sok arca van, lehet friss, reduktív, lehet maradék cukros, sőt édes, és lehet több évig hordóban tartott, hatalmas testű bor.


A Somló

Az egyik legizgalmasabb magyar termőhely: talaja, fekvése és mikroklímája egyedülálló ízvilágú borokat produkál. A Juhfarkban különösen szépen jelenik meg ez az összetéveszthetetlen, vulkanikus, tüzes karakter.


A hírnév

Fiolában kapható orvosság, a nászéjszakák bora. A somlói Juhfark évszázadokon át Európa-hírű bor volt, és az utóbbi időkben újra komoly sikereket ér el a legnagyobb nemzetközi versenyeken.


Most itt az alkalom, hogy komolyabban megismerkedjen vele. 2017. szeptember 23-án Somlói Juhfark Ünnep címmel sétáló kóstolót szervezünk a Tornai Pincészetben.


Jegyvásárlás részletei

A rendezvényen 14 somlói borász mutatja be legjobb Juhfarkjait. Az eseményen workshopokkal és vezetett pincetúrákkal is várjuk Önöket. 


Résztvevő pincészetek: Tornai Pincészet, Somlói Vándor, Spiegelberg Borpince, Kolonics Károly Családi Pincészet, Fekete Pince, Bogdán Borbirtok, Géró Pince, St.Margit Pince, Hegedűs-Szabó Pince, Kőfejtő Pince, Szóló Szőlő, Kreinbacher Birtok, Barcza Bálint Pincéje, Szabó Pincészet

Elérhetőség

8478 Somlójenő külterület hrsz. 1248
http://www.tornaipince.hu
+36703399822