July

21

Pannonhalmi Jazznyár 2017 – Jazz, jAzz, jaZZ!

Szervező: Pannonhalmi Apátsági Pincészet – Kóstolóterasz és vinotéka
#esemény

Pannonhalmi Apátsági Pincészet – Kóstolóterasz és vinotéka

2017. 07. 21. 19:30 - 2017. 07. 21. 23:00
Pannonhalma, Magyarország, Mátyás király u. 1-3., 9090
Borvidék: Pannonhalma
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

2016-ban a pannonhalmi jazzkoncertek 10 éves jubileumának ünneplésével lezárult egy szakasz, amelynek során a hagyományteremtő szándékkal indított rendezvénysorozat a folyamatos fejlődéssel és fejlesztéssel levetkőzte a kezdeti ”gyermekbetegségeit”, komoly népszerűségre és (el)ismertségre tett szert a közönség táborában és a művészek berkeiben egyaránt, a bor-zene-környezet hármasának úttörő kapcsolásából eredő egyedisége révén pedig meghatározó tényezővé vált az igényes jazzt kifinomult élményelemekkel társító hazai események között. A tízéves fennállás egyúttal azonban a megújulásra és változatosságra való törekvést illetve a minőségi vendéglátás mindenkori tökéletesítésének felelősséget is hordozza, ennek szellemében tartogat meglepetéseket a Pannonhalmi Jazznyár 2017-es, immár tizenegyedik évadja.

Sokak számára bizonyára meglepő, ugyanakkor szükségszerű fordulat, hogy idén – a Pannonhalmi Jazzmajornak otthont adó Pannonhalmi Apátsági Múzeum belső udvarára és a VIATOR Jazzvacsorákat működtető VIATOR Étterem teraszára szorítkozva – épp a sorozat születési helye, a Pannonhalmi Jazzteraszt életre hívó Apátsági Pincészet szabadtéri kóstolóterasza esik ki a koncertek helyszínei közül, műszaki állapotánál fogva ugyanis komolyabb átépítés alá kerül, hogy jövőre minden tekintetben optimális feltételeket biztosíthasson alkalmi események, így a zenés esték megrendezéséhez.

  

Egy másik nagyon fontos újdonság továbbá, hogy a pannonhalmi jazzesték történetében először most kerül sor élő lemezfelvételre, a szezon nyitókoncertjét adó Zolbert ugyanis tíz fős nagyzenekarával készül arra, hogy teljes hang- és képrögzítés útján itt summázza eddigi mozgalmas és eredményes pályafutását és örökítse meg ezzel a pannonhalmi jazzvarázslat sajátos hangulatát.

A smooth jazz hazai éllovasának számító szaxofonoson kívül számos további kiváló művészt és zenekart sorakoztat fel a 2017-es program, megnyitva a Pannonhalmi Jazznyár következő évtizedét.


Az ígéretes felhozatal ebben az esztendőben sem állhatott volna össze az együttműködő partnerek kitartó támogatása nélkül, amelyek között a pannonhalmi bencés borok kizárólagos magyarországi kereskedőjeként fellépő Bortársaság és fő mecénásként a győri AUDI Hungaria vállalta töretlenül a vezető szerepet, míg 

médiaszponzorként ismételten a Kisalföld napilap és a Győr+ Média karolta fel a teljes rendezvénysorozatot.

Tovább olvasom

Programok részletei

Band of Gypsys Allstars – Tribute to Jimi Hendrix

Halper László – gitár

Kovács Zoltán – billentyűs hangszerek

Fekete István – trombita

Kollmann Gábor – altszaxofon

Csejtey Ákos – tenorszaxofon

Kosztyu Zsolt – basszusgitár

Hajas László – dob

Jegyvásárlás részletei

BELÉPŐJEGY

A Pannonhalmi Jazzmajor eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 3.000,- Ft/fő, amely tartalmaz egy logóval ellátott kristály kóstolópoharat és egy köszöntőitalt, továbbá jogosít az adott koncerten történő részvételre!


JEGYVÁSÁRLÁS

A nagy érdeklődésre és a helyek korlátozott számára való tekintettel mindegyik rendezvénysorozat koncertjeinek látogatása az előző évek gyakorlatát követve 

kizárólag előzetes jegyvásárlással lehetséges. Kérjük tisztelettel Kedves Vendégeinket, hogy a belépőjegyeket 2017. május 1. hétfőtől valamely alábbi értékesítési ponton megvásárolni szíveskedjenek:


Pannonhalma

TRICOLLIS FOGLALÁSI KÖZPONT

(CSAK a Pannonhalmi Jazzmajor eseményeire!)

Cím: H-9090 Pannonhalma, Kosaras-domb

Tel.: +36/96/570-191

E-mail: info@osb.hu

Web: www.bences.hu


Bortársaság (www.bortarsasag.hu)

ÚJ BORBOLT! BORTÁRSASÁG Győr Árkád

Cím: H-9027 Győr, Budai út 1. (Az Árkád földszintjén, a Vapiano mellett található.)

Tel.: +36/96/555-047

Mobil: +36/20/266-5051

E-mail: gyorarkad@bortarsasag.hu


Bortársaság Kossuth tér

(CSAK a Pannonhalmi Jazzmajor eseményeire!)

Cím: H-1051 Budapest, Vécsey u. 5. (A Vécsey utca és a Vértanúk tere sarkán található.)

Tel.: +36/1/269-3286

E-mail: kossuthter@bortarsasag.hu


SZÁLLÁS

A Cseider-völgyben felépült, a Viator Étterem és Borbár irányából gyalogosan is megközelíthető Szent Jakab Vendégház (www.szentjakabhaz.hu) ideális lehetőség azoknak, akik a késő esti órákban vagy a közös borfogyasztás miatt már nem szeretnének útra kelni illetve a szórakoztató program után helyben keresnek pihenőhelyet.

 

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Zene- és borbaráti üdvözlettel:

Illés Tamás

marketing- és kereskedelmi vezető

Elérhetőség

9090 Pannonhalma Mátyás király u. 1-3.
http://apatsagipinceszet.hu/
+3696570222