April

5

Cseri Pincészet és a Rajnai Rizling story - Kitekintés a Német és Osztrák rajnai rizlingek világába !Nyúlon túl!

Szervező: Kóstolom Csapat
#esemény

Kóstolom Csapat

2023. 04. 05. 19:00 - 2023. 04. 05. 22:00
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Hol tart a pannonhalmi rajnai rizling? Mitől különlegesek a Cseri borok? Hogyan készítik az ország legjobb rizlingjeit a pannonhalmi borvidéken Nyúlon és mitől izgalmasak a rajnaiak Nyúlon túl?

A borkóstolót Cseri Norbert tartja.

Borsor:

  1. Cseri Pincészet - Pet-Nat 2021 ( Rajnai Rizling )
  2. Cseri Pincészet - Sauvignon Blanc 2022
  3. Cseri Pincészet Primus Rajnai Rizling 2022 ( PREMIER )
  4. Német kitekintés –Kabinett (meglepetés bor)
  5. Cseri Pincészet Secundus Rajnai Rizling 2022
  6. Cseri Pincészet Quintus Rajnai Rizling
  7. Domane Wachau Riesling Smaragd Loibenberg 2021
  8. Cseri Pincészet Legenda 2018

Rövid leírás a pincészetről:

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat.

Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga.

A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.

Tovább olvasom

Programok részletei

Infó: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/143/cseri-pinceszet-es-a-rajnai-rizling-story-kitekintes-a-nemet-es-osztrak-rajnai-rizlingek-vilagaba-nyulon-tul

Jegyvásárlás részletei

Jegyek: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/143/cseri-pinceszet-es-a-rajnai-rizling-story-kitekintes-a-nemet-es-osztrak-rajnai-rizlingek-vilagaba-nyulon-tul

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolom.hu/
+36303209535