2022. 04. 20. 19:00 - 2022. 04. 20. 21:30 |
||
Kóstolom borbár |
||
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19, 1024 |
||
Borvidék: Pannonhalma |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
CSERI NORBI & CSERI BARNI
Apa - Fia bórkostoló
Két generáció, két stílus, ugyanaz a minőség, ugyanazon értékek.
Míg Norbi, a Pincészet alapítója a vörösborok vonalán mozog otthonosan, addig fia, Barni szívéhez a fehérborok állnak közelebb.
Ezen az estén mindketten megmutatják nekünk a saját világukat!
- BORSOR -
Pet-Nat
II. Secundus Barni's Riesling
VI. Sextus hordós rajnai
VII. Septimus Spontán erjesztett hordós rajnai
VIII. Octavus Spontán erjesztett hordós rajnai
Chanson vörös
Merlot csúcsvörös
Legenda csúcsvörös
- CSERI PINCÉSZET SZTORI -
Szerelmi vallomás:
Pillantás siklik Pannonhalma lankáin. A késő nyár reggele ébred, míg a nap vörös melege elönti lassan a tájat. Róka és nyúl nyugalomra térnek, egy új nap ébred a szorgalomra. A fény lesimítja a reggeli ködöt, mint egy nő a fátylat, és pillantást enged a burjánzó csodás zöldjere a tájnak. A meleg leszáritja az éjszaka cseppjeit, lehellete megkapó édesség, fűszeres illat. Itt és csak itt tárjuk ki képzeletünk és szerelmünk szárnyait a természethez. Összhangunk a Terroir lelkével a tőkék mesés gyümölcseit ajándékozzák. A természet es a munkánk az alkotás varázsaival, az élet ízével és a napsugár erejével tölti üvegjeinket. Ez a hely egy menny a földön. Szerelmünk, odaadásunk végtelen, szeretett föld. Pincészet Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat. Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgazmas házasítások alapanyaga. A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat.
Jegyek: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/60/pannonhalma-csucsra-jaratva-barni-es-norbi-a-hazban