April

20

Pannonhalma csúcsra járatva - Barni és Norbi a házban!

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2022. 04. 20. 19:00 - 2022. 04. 20. 21:30
Kóstolom borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19, 1024
Borvidék: Pannonhalma
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

CSERI NORBI & CSERI BARNI

Apa - Fia bórkostoló

Két generáció, két stílus, ugyanaz a minőség, ugyanazon értékek.

Míg Norbi, a Pincészet alapítója a vörösborok vonalán mozog otthonosan, addig fia, Barni szívéhez a fehérborok állnak közelebb.

Ezen az estén mindketten megmutatják nekünk a saját világukat!

 

- BORSOR -

Pet-Nat

II. Secundus Barni's Riesling

VI. Sextus hordós rajnai

VII. Septimus Spontán erjesztett hordós rajnai

VIII. Octavus Spontán erjesztett hordós rajnai

Chanson vörös

Merlot csúcsvörös

Legenda csúcsvörös

 

- CSERI PINCÉSZET SZTORI -

Szerelmi vallomás:

Pillantás siklik Pannonhalma lankáin. A késő nyár reggele ébred, míg a nap vörös melege elönti lassan a tájat. Róka és nyúl nyugalomra térnek, egy új nap ébred a szorgalomra. A fény lesimítja a reggeli ködöt, mint egy nő a fátylat, és pillantást enged a burjánzó csodás zöldjere a tájnak. A meleg leszáritja az éjszaka cseppjeit, lehellete megkapó édesség, fűszeres illat. Itt és csak itt tárjuk ki képzeletünk és szerelmünk szárnyait a természethez. Összhangunk a Terroir lelkével a tőkék mesés gyümölcseit ajándékozzák. A természet es a munkánk az alkotás varázsaival, az élet ízével és a napsugár erejével tölti üvegjeinket. Ez a hely egy menny a földön. Szerelmünk, odaadásunk végtelen, szeretett föld. Pincészet Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat. Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgazmas házasítások alapanyaga. A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat.

Jegyek: https://kostolomborkereskedes.hu/esemenyek/60/pannonhalma-csucsra-jaratva-barni-es-norbi-a-hazban

 

Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042