October

13

MRS. TOKIO VS. A SZIKLA / BORPÁRBAJ S02E05

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2021. 10. 13. 19:00 - 2021. 10. 13. 21:30
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19, 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

  • BORPÁRBAJ II. ÉVAD 1. ELŐDÖNTŐ!
     
    Franciaország távoli vidékén a legközelebbi kisvárostól is 186 kilóméterre fekvő csöpke falu határán egy esős nap után, a mocsárrá változó dűlőben hónaljazza Muscat Blancját A SZIKLA, Európa egyik sztárborásza.
    Eközben Párizsban egy 4 Michelin csillagos étteremben a miniszterelnök aznap esti foglalására készíti elő a borokat Mrs. TOKIO, a leghíresebb nyugat-európai bortanácsadó és sommelier.
    A borásznak eszméletlen nehéz éve volt… bár két éve elkészítette a 97 pontos Muscat Blanct, ami idáig 1 embernek sem sikerült… mivel mindenki úgy tartotta, hogy a Sárgamuskotálynak is hívott szőlőből nem lehet csúcsbort készíteni, neki a 2019-es évben mégis sikerült.. tavaly viszont az ecetesen megrohadt teljes területből kénytelen volt kézfertőtlenítőt csinálni.

    Ugorjunk vissza Párizsba, ahol aznap este a miniszterelnök számára, a Mrs. TOKIO tanácsára kinyították a 97 pontos Muscat Blanct, ami azonban nagyon nem tetszett a miniszterelnök úrnak és ennek hangot is adott. A szomszéd asztalnál az ország leghíresebb bulvárlap főszerkesztője Mr. Irquafirqua ült, aki nem tudta nem meghallani az ország legbefolyásosabb emberének fájdalmasan kemény szavait.
    Mr. Iquafirqua másnapra lehozta a sztorit.
    A szakmán belül innentől kezdve a bort úgy emlegették, hogy: "Un vin qui n'a même pas le goût d'un président alcoolique." vagyis a „A bor ami még az alkoholista elnöknek sem ízlik.”
    A borász táviratot küldött a sommeliernek, amiben az állt: „Hogy tudtad neki kihozni a boromat?? Ennyire nem lőhetsz mellé…”
    A sommelier válasz levelében 1 mondatot írt:
    „Találkozzunk október 13-án este 19:00-kor a Kóstolom Borbárban, hozz magaddal fegyvert és bort!”
     
     
    Mi ez az egész?
    A két résztvevő – "Mrs. TOKIO" és "A SZIKLA" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:
    - Hétköznapi Fehér
    - Nagy fehér
    - Hétköznapi vörös
    - Nagy vörös
    - Jolly
     
    A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.
    A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.
     
    Játékmester: Humayer Dávid
     
    Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!
    Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.
     
    Mit kell tudni a harcosokról?
     
    Mrs. TOKIO (Mácsai Ilcsi):
    Magyarország egyik TOP sommelierje. Dolgozott a Babelben, a Csalogány 26-ban, a ZONA-ban, az Arany Kaviárban és a Fire-ben. Most a TOKIO vezető sommelierje.
    "Eszméletlen eleganciával és könyörtelen kedvességgel lépett fel férje és idolja ellen a több mint egy éve lejátszott negyeddöntőben. Most szintén egy erős férfi jellemmel, de egy kiszámíthatatlan (?) borásszal kell összemérnie magát." (Humayer Dávid)
     
    A Szikla (Szilágyi László):
    A szintén 2005-ben alapított Gizella Pincészet tulajdonosa és borásza. A borvidék másik sztárborásza, aki hihetetlen minőségű borai, a brutál nehezen megművelhető Szil-völgy meghódítása és az ultra-prémium Furmint-Hárslevelű házasításai miatt tartják a régió fénylő csillagának.
    "Higgadt lesz, optimista, élvezni fogja a játékot, semmi stressz. A borok kiválasztásába viszont nagy energiákat fog mozgósítani. Az az igazság, hogy kevés nehezebb ellenfél van most Mrs. TOKIO-nál. Kíváncsi vagyok, hogy A SZIKLA mit fog előrántani, hogy Mrs. TOKIO-t kivegye a ritmusból." (Humayer Dávid)
     
    Mindezt mennyiért?
    11 900 Ft
     
    Hogyan tudtok jeletkezni?:
     Hívjatok: +36 30 973 1042
     Írjatok: borbar@kostolom.hu
     
    ---------------------------------
    Ha otthon kóstolnátok, online is rendelhettek tőlünk borokat, pinceáron!
     https://kostolom.wineshop.hu/
    Legénybúcsúk, borkóstolók, születésnapi bulik, vagy egyéb rendezvények lebonyolítását is vállaljuk!
11 900 Ft Végösszeg
Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042