November

4

Mádám VinCE vs Mösziő Terroir / Borpárbaj s02e04

Szervező: Kóstolom Csapat
#esemény

Kóstolom Csapat

2020. 11. 04. 18:30 - 2020. 11. 04. 21:30
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár u. 15-19, 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A XIII. században járunk. A "Mitiszole" [az "e" néma] névre keresztelt 76 lelket számláló burgundiai településen, a falu legszegényebb csaladjában született francia legény csodás felemelkedéséről szól eme történet.
Úgy hírlik, hogy a francia király legnagyobb lányának, Mádám VinCEnek minden bor káposzta-szagú, ezért a király kihirdette, hogy aki képes olyan bort kóstoltatni vele, amelyet nem érez káposztásnak, az a király örökös pohárnoka lehet nagy összegű cafeteriával megfejelve. Azóta 1300-an próbálkoztak, de bordeaux-i házasításoktól, a burgundi Pinot Noirokig minden palackból csak a savanyú káposzta vagy a lilakáposzta érződött. Nem kell mondanom, hogy azok akik káposzta szagú bort hoztak örök szégyenben részesültek és ezt az érzést a király egy guillotine-nal "fejelte meg".
Azóta eltelt 14 év és a francia legényt, már Mösziö Terroirnak hívják a kis településen. Az elmúúlt 14 évet arra fordította, hogy két lábon bejárja a világot és összegyűjtse a bolgyó legjobb palackjait.
14 év után November 4-én a borok bemutatásra kerülnek a Kóstolom Borbárban.
Mi ez az egész???
A két résztvevő – "Mádám VinCE " " és “Mösziö Terroir" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:
- Hétköznapi Fehér
- Nagy fehér
- Hétköznapi vörös
- Nagy vörös
- Jolly
A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.
A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.
Játékmester: Humayer Dávid
Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!
Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.
Mit kell tudni a harcosokról?
Mádám VinCE (Vancsik Ivett):
Nemzetközi borakadémikus (DipWSET). Magyaroszág vezető boros magazinjának, a VinCE Magazinnak a főszerkesztője. Előtte a két legnagyobb online boros portálnak, a boraszportal.hu-nak és a vinoport.hu-nak, valamint a Winelovers 100 éves magazinnak volt főszerkesztője.
“Hazai és nemzetközi környezetben, zsűritagként és baráti társaságban rendszeresen kóstol borokat. Sokszor kellett a szigorú, objektív bíráló szerepében lennie. De vajon melyek a személyes kedvencei és találkoznak-e ezek a borok a közönség ízlésével?"
Mösziö Terroir (Kató András):
Nemzetközi borakadémikus (DipWSET), 2006 óta a Mitiszol/Terroir Club vezetője, az organikus, biodinamikus és natúrborok hazai népszerűsítésének elkötelezett híve, borászati és bortanácsadó.
"Szerintem hatalmas meglepetéseket fog hozni. Meg fogja döbbenteni a közönséget, nem is egyszer. Kérdés, hogy a döbbenet elég lesz-e a győzelemhez." (Humayer Dávid)
Két különleges szereplője a hazai borvilágnak. Mindketten szakterületük csúcsán vannak. Megismételhetetlen esténk lesz.
Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár u. 15-19
http://kostolom.hu/
+36303209535