September

8

Borkurzus Szik Mátyással - Wachau

Szervező: 🤍 Kóstolom WineBarBuda
#esemény

🤍 Kóstolom WineBarBuda

2020. 09. 08. 19:00 - 2020. 09. 08. 22:00
Kóstolom Borbár
Budapest, Magyarország, Káplár utca 19., 1024
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Borkurzus eseménysorozatunk során Szik Mátyás Sommelier, háromszoros magyar sommelier bajnokkal járjuk be a már ismert, illetve még kevésbé ismert borvidékeket. Minden egyes tétel, amit ezeken az estéken kóstolunk, az adott terület érdekességeiről, jellegzetességeiről mesél nekünk.
Matyi segítségével megtanulunk az orrunk után menni, képzeletben utazni, és egy illatból, kortyból borvidéket felismerni.

Ezúttal Kálmán András DipWSET nemzetközi borakadémikus és/vagy Gombolai Attila a KisBécs alapítói is csatlakoznak Matyihoz, hogy együtt meséljenek nekünk a borvidékről és a borokról!

- SPECIAL GUEST: WACHAU -
"Wachaut is egy nagyon különleges borvidéknek tartom, amely nem elválasztható Kremstaltól és Kamptaltól. Ugyankkor a szabályozásban és a tudatos fajtaválasztékban és borkészítésben Európa élvonalába tartozik." - Szik Mátyás

A Duna fölé szinte behajoló meredek dűlők, egyedülálló talajviszonyok és mikroklíma, mindez egy talpalatnyi helyen összezsúfolódva. Ausztria leghíresebb borvidéke, Wachau nem véletlenül tett szert világhírnévre az elmúlt mintegy 25 évben, nemzetközi szinten is kiemelkedő sikertörténete ez az osztrák borkultúrának.
A borvidék területe jól behatárolható, a Melk és Krems városa közötti Duna völgye mintegy 33 km hosszúságban. A Kárpát-medence kontinentális éghajlata kelet felől a Duna völgye felett benyúlik, és a melegebb áramlatok a környező hegyek erdős vidékének hűvösebb, nedvesebb légáramlataival keverednek. Ezáltal szinte folyamatos levegő cirkuláció jön létre, amely a változatos talajjal együtt jelentősen befolyásolja a szőlők aromakészletének kialakulását, ezáltal magának a bornak az illatát és ízét.
A mikroklíma mellett Wachau titkát a talajban kell keresnünk. Vulkanikus eredetű őskőzet, sziklás területek jellemzőek, melyeket néhol löszös szigetek és homokos részek törnek meg. A lejtők 450 méteres tengerszint feletti magasságig húzódnak fel, mintegy 250 méterrel a Duna vízszintje fölé. Ezek a hegyi lejtők Wachau leghíresebbjei, az innen származó borok alapozták meg a régió hírnevét, elképesztő összetettségükkel, íz- és illatvilágukkal. /http://www.ausztriaborai.hu/Wachau/

- BORSOR -
Fischer Grüner Veltliner Rossatz Federspiel, 2018
Fischer Riesling Steiger Federspiel, 2018
Veydel-Malberg Wachauer Blümchen, 2018
Veydel-Malberg Grüner Veltliner, 2018
Fischer Grüner Veltliner Frauenweingarten Smaragd, 2017
Domäne Wachau Grüner Veltliner Achleiten Smaragd, 2018
Domäne Wachau Riesling Singerriedel Smaragd, 2017


- JEGYEK -
JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 9.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.

Tovább olvasom

Elérhetőség

1024 Budapest Káplár utca 19.
http://kostolomborbar.hu/
+36309731042