June

27

Mini ChardonnÉJ Hétvége

Szervező: Etyeki Kúria
#esemény

Etyeki Kúria

2020. 06. 27. 12:00 - 2020. 06. 28. 18:00
Etyeki Kúria Borgazdaság Winery
Etyek, Magyarország, Öreghegy 2699 Hrsz., 2091
Borvidék: Etyek-Budai
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

English version coming soon
------------------------------------
Ha Június, akkor nálunk évek óta minden a Chardonnay-ről szól. Idén le kellett mondanunk arról, hogy a fajtát nagyszabású egész napos eseménnyel és megannyi vendégborászattal ünnepeljük.

Azért, hogy minél több kiváló Chardonnay forduljon meg a poharadban néhány Etyek 360-as tagtársunkkal a hónap elején összeállítottunk egy csomagot, ami nagy sikert aratott.

Június végéhez közeledve összedugtuk a fejünket a teljes Etyek 360 körrel és úgy döntöttünk méltóképp búcsúzunk el a Chardonnay hónapjától és az utolsó hétvégét a fajtának szenteljük. Szombat délelőtt minden Etyek 360 tag fellátogat hozzánk a borbárba, ahol 11 és 12 óra közt „borozz a borásszal” jeligére a korán érkező szerencsés vendégeink személyesen találkozhatnak a hét borászat képviselőjével és kóstolhatják a boraik.

A hétvége egészére tematikus chardonnay kóstolósorokkal készülünk, melyekben az Etyek 360 tagok tételei kóstolhatóak Borsos Kitty barmanager kollégánk szakértő vezetése mellett. A különböző hosszúságú és tematikájú sorok közt, garantáltan megtalálod a neked tetsző „kóstolómenüt”.

Szombaton és vasárnap etyeki borász barátaink tételei a kóstolósoroktól függetlenül is fogyaszthatóak lesz pohárra, 700 Ft-os deciliter áron.

Arra az esetre, ha hazavinnéd a hétvége hangulatát a korábbi etyeki chardonnay válogatás mellé összeállítottuk a teljes Etyek360 kör válogatását, mely szintén megvásárolható lesz Borbárunkban.

A korábbi csomagunkat itt is megtalálod: https://bit.ly/chardonnéj_otthon_csomag

Etyek 360 borcsomagunk tartalma:
Orosz Gyula Családi Pincészete – Chardonnay 2019
Rókusfalvy Birtok – Chardonnay 2018
Etyeki Kúria – Chardonnay 2018
Hernyák Birtok – Chardonnay 2018
Haraszthy Pincészet – Chardonnay 2018
Anonym Pince – Szinkópa 2017
Kattra Pincészet – Ágnes Chardonnay battonage 2017
A csomag ára 16.500 Ft

A kiváló borok ételkíséretéről ezúttal a Pearl Event & Wedding gondoskodik finom falatok formájában.

Előétel:
× Mártogatósok zöldség batonokkal 2 főre 4500Ft
(tökmagolajos padlizsánkrém, hummusz, cheddar, borjúmájas, pékáru)

Főétel:
× Bőrös jércemell vajban sült spárgával 4700 Ft
× Vörös márna korianderes vajmártással, roppanós zöldségekkel, bulgurral 4900 Ft
× Zöld pestos gnocchi grillezett kecskesajt 4500Ft

Desszert:
× Créme brulée 1900Ft

Ha te sem szeretnéd elengedni a Júniust chardonnay nélkül, akkor mindenképp foglalj asztalt a Mini ChardonnÉJ Hétvégénk valamelyik napjára a vinoteka@etyekikuria.hu címen.

Az autó elhagyására a közlekedésben remek alternatíva az Etyeki Hétvégék Borjárattal. Nincs szükség autóra, így sofőrre sem - az egész társaság élvezheti a finom borokat. Vásárold meg jegyed elővételben 2600 (a helyszínen 3.600) Forintért a Borjáratra és hop-on-hop-off jelleggel egész nap korlátlanul utazhatsz Budapest belvárosa és Etyek, illetve az Etyeki Pincék között is. Részletek: www.borjarat.hu!

A biztonság miatt nem kell aggódnod, a foglalás azt a célt is szolgálja, hogy megfelelő szellős teret garantáljunk. Személyzetünk minden kötelezően vonatkoztató előírás és javasolt óvintézkedés szerint dolgozik. A megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos a vírus terjedésének megakadályozásában. A teraszon elfoglalható helyek számát ezért szervezetten korlátoztuk, az asztaltársaságok között az orrtávolság legalább másfél méter. Javasoljuk, hogy egy asztaltársaságnál legfeljebb 4 felnőtt és gyermekek foglaljanak helyet, illetve, amikor csak közösségben vagy és megteheted, viselj maszkot!

Tovább olvasom

Elérhetőség

2091 Etyek Öreghegy 2699 Hrsz.
http://www.etyekikuria.com
+36308281599