November

5

Art&Wine | Dukay-Sagmeister Borkóstoló a Bosch+Bosch tárlatban

Szervező: Art & Wine Lover's Club
#esemény

Art & Wine Lover's Club

2019. 11. 05. 18:30 - 2019. 11. 05. 21:00
Ludwig Múzeum
Budapest, Magyarország, Komor Marcell u. 1., 1095
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A művészet és a jó borok kedvelői ezúttal a Bosch+Bosch kiállításban kóstolhatják a Dukay-Sagmeister borászat borválogatását.

A szabadkai Bosch+Bosch művészcsoportot és a vajdasági neoavantgárd mozgalmak művészetét bemutató kiállításhoz kapcsolódva ezúttal délvidéki borokat kóstolhat az Art&Wine Lover’s Club közönsége. A borokat Sagmeister Ernő magyarkanizsai borász és Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó Magazin főszerkesztője mutatja be.


PROGRAM
>>18.30 Érkezés

>>19.00 Kurátori tárlatvezetés a Bosch+Bosch kiállításban Szombathy Bálint képzőművész vezetésével.

>>19.45 Borkóstoló
Szerémi zöld 2017
Kanias furmint 2016
Devas kadarka 2016
Pinot noir Kanias 2016

>>21.00 Tombola


A borászatról
„A szerémi Tarcal-hegyen, Ürög és Nyárád történelmi dűlőiben organikus módon, alacsony hozamokkal termesztünk őshonos szőlőket a Fruska Gora Nemzeti Park területén illetve szűk környezetében, összesen 7,4 hektáron.
A fajtaválasztékot a minőség és a hagyománytisztelet határozta meg – mi hoztuk vissza a hegyre a szigetit (furmintot) és a hárslevelűt, de a kadarka egyik változatát is mi írattuk be a szerb fajtajegyzékbe. Mellettük szerémi zölddel és a régóta meghonosodott kékburgundival foglalkozunk.
Boraink a természetesség jegyében készülnek, a termőhelyi és évjárati sajátosságok kiemelésével, spontán erjesztéssel, adalékanyagok nélkül, alacsony kénhasználattal.”

Sagmeister Ernő



Partnerek: Dukay-Sagmeister Borászat / Vinarija, Pécsi Borozó




Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.

Tovább olvasom

Elérhetőség

1095 Budapest Komor Marcell u. 1.
http://ludwigmuseum.hu
+3615553466