November

23

Pinceszer - Külhoni Magyar Borászok Találkozója 2019

Szervező: Ismeretlen
#esemény

Ismeretlen

2019. 11. 23. 16:00 - 2019. 11. 23. 21:00
Duna Palota
Budapest, Magyarország, Zrínyi u. 5., 1051
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete 2019-ben a Duna Palotában rendezi meg nagyszabású, a Kárpát-medence legjobb magyar borászait felvonultató találkozóját. A "PINCESZER" - Külhoni Magyar Borászok Találkozója elnevezésű esemény még a különleges boros rendezvények sorában is igazán különlegesnek és izgalmasnak számít.

"Mi, határon túlra szakadt, de a Szent István-i állam területén tevékenykedő borászok, már régóta elérkezettnek láttuk az időt arra vonatkozólag, hogy szorosabbra fogjuk az egymás közötti szakmai együttműködést. Sorsközösségünk, és az ebben a közegben konzerválódott alapvető emberi értékek és magyarságtudat, már régről barátságban tartott bennünket, de az értékeink, boraink bemutatása sikeresebb lehet, ha egy komoly összefogás keretén belül jelennek meg." - írták az alapításkor, 2011-ben, a Határon Túli Magyar Borászok Egyesületének első tagjai, Balla Géza (Ménes), Bott Frigyes (Muzsla), Cuk Lajos (Lendva), Kasnyik Tamás (Kürt), Maurer Oszkár (Szerémség) és Rozsman István (Lendva).

„Most még egyforma a szőlőfürt mindenütt ezen a darab földön, ahol szőlő terem. De majd ha borrá érik a szőlő, majd ha pincébe zárva megismerkedik a fogság gyötrelmeivel és forrongó szenvedélyeivel, majd ha felolvadnak benne a könnyek és sóhajtások, amelyek a kapálgatásnál körülvették, akkor tudjuk meg, hogy mi a különbség bor és bor között.” (Krúdy, 1929)

Tovább olvasom

Elérhetőség

1051 Budapest Zrínyi u. 5.
http://www.kostolom.hu
+36303209535