November

7

IX. Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Szervező: Winelovers
#esemény

Winelovers

2019. 11. 07. 18:00 - 2019. 11. 10. 15:00
Danubius Hotel Gellért
Budapest, Magyarország, Szent Gellért tér 2., 1114
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

IX. Márton napi Borfesztivál a Gellértben
2019. november 7. és 10. közzött ismét vár a főváros legizgalmasabb Márton napi programja Budapesten, a Danubius Hotel Gellértben!

Előszóként butiksörfesztivállal indul a nulladik nap, ahol válogatott sörökkel alapozhattok a borfesztiválra. Pénteken és szombaton korlátlanul kóstolhatjátok a borokat, pálinkákat a Winelovers válogatásában.
Az after partyn pénteken a Lóci játszik, szombaton a The Biebers / Official koncertjein bulizhattok, ahol a gasztro kiállítók és a DiVino mellett éjfélig a zene lesz a főszereplő.

Így isztok ti
A Márton napi Borfesztivál minden évben más-más tematika köré épül fel, idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom elválaszthatatlan kapcsolatával fűszerezzük meg a fesztivál négy napjának programjait.

A műfaj klasszikusa kávéházi játékokból, nemzedéktársainak kigúnyolásából született, és egycsapásra ismertté tette szerzőjét, aki később gyakori vendége lett a Gellértnek.
Nem is csoda, hogy így lett, hiszen a Karinthy név és a Gellért elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől.

Lássuk tehát ismét vendégül a Karinthy által képviselt játékosságot a borfesztiválon! Hiszen a különböző tételek megkóstolásával egy-egy teljes regény alakul majd a fesztiválozók fejében, melyek mindegyikének címe a borfesztivál idei szlogenje lesz: "Így isztok ti".

Az asztal körül
A kilencedik Márton napi Borfesztivál gasztro-programjai is a gasztronómia és az irodalom kapcsolatát idézik. Hiszen az asztal nem csak egy bútordarab, hanem egyben az a hely, ahol a kulináris örömöknek hódolunk, és ahol regények és versek születnek.

Az Így pezsgőztök ti lakosztályétteremben Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje készíti a prémium kategóriás menüt. Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, és beavat a királyok itala és az irodalom történetébe is. Az Így főztök ti borvacsora séfje és házigazdája irodalommal megfűszerezett, kreativ fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit. Míg az Így esztek ti Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

Kiállítók, gasztro-programok, koncertek és jegyek ITT: https://www.borfesztivalgellert.hu/

Tovább olvasom

Elérhetőség

1114 Budapest Szent Gellért tér 2.
http://winelovers.hu/
06703214891