September

18

Vicard Innovációk - Fajtaspecifikus hordógyártás

Szervező: Ismeretlen
#esemény

Ismeretlen

2019. 09. 18. 10:00 - 2019. 09. 18. 15:00
Prestige Reserve Club
Budapest, Magyarország, Németvölgyi út 5., 1126
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A Vicard és az Inter-Kontakt Kft. az elmúlt években intenzíven dolgozott a Magyarországon termesztett szőlőfajtákhoz optimálisan felhasználható hordószortimentjén.

Az egyes szőlőfajtákhoz és bortípusokhoz legjobban illő hordók jellemzőinek meghatározásához behatóan kell ismerni egyrészt a hordókészítés összes lehetséges technológiai variációját, másrészt a magyar terroir és fajták által meghatározott borkaraktereket.
Ezek összhangja garantálhatja, hogy az adott területen termesztett fajtából a borász a legjobb minőségű bort készítse.

Az optimalizálási projektben az adott fajtákból csak a hordós érlelésre alkalmas minőségű és karakterű borokat vettük figyelembe.
A hordók tekintetében a lényeges változó paraméterek a következők:

1. A hordó mérete: 225-300-500 liter
2. Tanninpotenciál: low, medium, high
3. Dongák érlelési ideje: 2-3-4 év
4. Toastolás: ivory, gradual, medium long……../ hőfok, időtartam, eloszlás/
5. Borérlelési idő: 6-24 hónap
6. Véglapok toastolása: igen-nem
7. Hordómix: 2 féle hordó

A fenti paraméterek minden eleme meghatározható és optimalizálható a termelési folyamat során, az precíz technológia és dongaszelekció lehetővé teszi egy adott specifikációjú hordó előállításának pontos megismételhetőségét, azaz mindig azt kapjuk eredményképpen, amit célul tűztünk ki.
Az innovatív indirekt radiációs toastolási technológia miatt a borászoknak még a 100% új hordó alkalmazásától sem kell tartaniuk, mivel a Vicard hordóknál garantáltan elkerülhetőek a nyers tölgyes és tanninos, valamint az erősen égett, füstös, szalonnás ízjegyek.

Az ajánlati szortimentben a következő Vicard Varietal Optimum hordók vannak:

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Kadarka, Kékfrankos, Zweigelt, Syrah, Furmint, Hárslevelű, Chardonnay, Olaszrizling, Juhfark, Szürkebarát, Rajnai Rizling, Pezsgő alapbor, Késői szüret, Aszú

Tovább olvasom

Elérhetőség

1126 Budapest Németvölgyi út 5.
http://www.kostolom.hu
+36303209535