January

25

Gasztrohegy hétvégék / 4. - Nagyvadak a hegyről

Szervező: Hotel Neptun Badacsony
#esemény

Hotel Neptun Badacsony

2019. 01. 25. 17:00 - 2019. 01. 28. 19:00
Hotel Neptun Badacsony
Badacsonytomaj, Magyarország, Római út 170., 8261
Borvidék: Badacsony
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

--- GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről ----
Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.

--- Mi a Gasztrohegy? ----
Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.


Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.
Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!


GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK:
Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet. 
November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen – A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…
December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.
Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.
Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.
Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…
Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!


RÉSZTVEVŐK:
Tölgyes Kúria
Bonvino Borbár
Borbarátok Vendéglő
Istvándy Borműhely
Tilia Borvendéglő
Pláne Badacsony borterasz
St. Orbán Étterem
Laposa Birtok
Kisfaludy-ház


Szállások: 
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel Neptun
Szigliget: Villa Kabala 
Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház


Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)
BADACSONY TAXI: 06306026963

Tovább olvasom

Elérhetőség

8261 Badacsonytomaj Római út 170.
http://www.hotelneptunbadacsony.hu
06202786616