December

22

Demeter Zoltán - Főbortól Eszterig, egy édes tokaji történet

Szervező: Ismeretlen
#esemény

Ismeretlen

2018. 12. 22. 15:30 - 2018. 12. 22. 18:00
Villa Bagatelle
Budapest, Magyarország, Németvölgyi út 17., 1126
Borvidék: Budapest
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

A második történet, amin keresztül mesélek majd Tokaj-Hegyalja értékeiről nem más, mint Demeter Zoltán csodás főbor-sztorija lesz. Ugyancsak kultikus fogalommá lett bor az évjáratokkal. Mit is találunk a sokszínű száraz borok és a csúcsokat döngető aszúk közötti térben? A rendszerváltás után ezen a színtéren egyre több borkategória osztozott. Amolyan freestyle kavalkád alakult ki ebben a csillaghalmazban, aminek a mozgása tart a mai napig. - Késői szüret, late harvest, cuvée, szamorodni és akkor az ezernyi fantázianevet még sorolhatnánk órákon át. Kell-e, jó-e ez a szabad sokféleség vagy konszenzus kellene? Volt egy borász, aki nem volt rest nyomába eredni annak a megnevezésnek, mely a legősibb aszú alatti kategória, ez pedig a főbor lenne. Bár Demeter Zoltán fáradozásai ellenére a borvidék nem fogadta el általánosan ezt a magas minőségű termékkategóriát, s végül az ő főborából is egy idő után Eszter lett, rengeteg témát vet fel ennek a fényes borkülönlegességnek a sztorija. Ha velem tartotok, néhány ragyogó évjárattal és pár meglepetéssel összekötve egy szép, mesélős időutazássá válik ez a szombat délután a Villa Bagatelle gyönyörű Salonjában, fenn az emeleten. 
Szerettel várok mindenkit: Ripka Gergely, a TokajGuide szerzője.

Évjáratok:
2oo9
2oo8
2oo7
2oo6
2oo4
2oo3

Tovább olvasom

Programok részletei

DUGÓSZABÁLY: A hibás palack sajnos mindig benne van a pakliban. Kérlek vedd figyelembe, hogy ezekből a ritkaságokból nem áll rendelkezésre cserepalack a helyszínen és valószínű, hogy később sem (de mindent megteszünk). Ezért, ha bármelyik tétel hibás, nem tudunk másik palackot bontani. Ilyen esetben a belépő legfeljebb 1/6-od részét tudom neked elengedni (két dugós esetén 2/6-od stb...de ilyesmibe jobb bele se gondolni).

Jegyvásárlás részletei

Az egyedi borkóstoló-élmény ára: 15.800.-
(Melyet a helyszínen készpénzben vagy előre utalással lehet rendezni.)
PONTOS KEZDÉS!
A férőhelyek száma már előzetesen is limitált, ezért kérlek, hogy a részvételi szándékod idejében jelezd elérhetőségeinken: +36 20 244 60 97
hello@tokajmagic.hu

Elérhetőség

1126 Budapest Németvölgyi út 17.
http://www.kostolom.hu
+36303209535