August

17

A termőhely hangjai #4

Szervező: Bencze Családi Birtok
#esemény

Bencze Családi Birtok

2018. 08. 17. 20:00 - 2018. 08. 17. 23:00
Bencze Családi Birtok
Hegymagas, Magyarország, hrsz. 1054/18, 8265
Borvidék: Badacsony
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, szezonra hangolt kóstolómenüje és válogatott bakelit lemezeink kísérnek!

Az augusztusi kóstolómenü:

A paradicsom színes “élete”
24 hétig szarazon érlelt rib eye, kávés vadouvan szósz
Dinnye, bazsalikom
Tokhal, remoulade, sáfrány
Absztrakt káposztás tészta, kacsa jus
Somlói galuska

Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.

Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.


Tovább olvasom

Jegyvásárlás részletei

A kóstoló ára ételekkel 12.000 Ft / fő, mely ásványvizet és kávét is tartalmaz.

Időpontok: 2018. Augusztus 17 és 18, 20:00 órai kezdéssel, a kóstoló hossza várhatóan 3 óra.

A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeinken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kóstolón felszolgált ételek kóstolómennyiségűek, azaz nem mindenki számára jelenthet majd teljes vacsoramennyiséget. Erre az esetre készülünk egyéb hideg alternatívákkal is!

Gluténérzékenyek számára jelenleg sajnos még nem tudunk alternatívákkal szolgálni, minden más egyéb ételérzékenységet kérjük, hogy jelentkezésnél jelezzenek!

Elérhetőség

8265 Hegymagas hrsz. 1054/18
http://www.benczebirtok.hu/
+36302127288