February

14

Furmint Borfakultáció

Szervező: Ismeretlen
#esemény

Ismeretlen

2018. 02. 14. 19:00 - 2018. 02. 14. 22:00
Cuvée Borszaküzlet és Borbár
Szombathely, Magyarország, Fő tér 24. , 9700
Borvidék: Ismeretlen
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Leírás

Mivel a Cuvée már a kezdtek óta csatlakozott a Furmintot népszerűsítő országos mozgalomhoz, a Furmint Februárhoz, Borfakultáció programsorozatunk következő eseményén ezzel a fajtával ismerkedünk majd közelebbről.

A 2018. február 14-én, szerdán 19:00 órakor következő estén hat Furmintot kóstolunk majd, de hogy mely borvidékekről, pincészetektől, és melyik évjárat(ok)ból, az maradjon egyelőre titok, amelyre természetesen az est végén fény derül.

Borfakultációinkról a "Részletek" címszó alatt olvasható még több információ.

Tovább olvasom

Programok részletei

Részletek:

Borfakultációink keretében havonta egyszer - egy bizonyos tematika alapján - borokat kóstolunk, méghozzá vakon.

Persze a vakon kóstolás nem azt jelenti, hogy bekötjük a szemünket, hanem azt, hogy a kóstolók - vagyis vendégeink - semmit nem látnak majd a palackokból, sem a sokat eláruló - és valljuk be, gyakran igencsak befolyásoló - címkét, sem a palack formáját, ráadásul a palack nyakán található kapszulát is levesszük, nehogy "elszólja" magát a bor.

Amit láthatunk, szagolhatunk, kóstolhatunk, érezhetünk, "csupán" maga a bor a pohárban, amely ebben az esetben valóban önmagáért beszél majd.

A borokat - ahogy azt egy vakteszten szokás - megkóstoljuk, majd külön-külön pontozzuk, és valamennyi vendégünk értékelését/helyezését figyelembe véve kialakul a végső sorrend... éééés jön a legizgalmasabb rész, a "leleplezés", vagyis egyenként bemutatjuk a borokat, és kiderül, melyik pohárban milyen bor is volt, 

Figyelem, a programot nem csak "szakmabelieknek", vagy "dörzsölt" tesztelőknek ajánljuk, hiszen célunk az, hogy mindenkihez közelebb hozzuk a bortesztek és borversenyek időnként bonyolultnak tűnő rendszerét, és megmutassuk, hogy bár a vakteszt több mint játék - hiszen igényel némi koncentrációt - de mégsem olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnánk, és a felfedezések, tapasztalások öröme még nagyobb, ha nem tudjuk, "kivel" is állunk szemben.

Akárcsak most, a továbbiakban is - tehát minden hónap második szerdáján - egy adott tematika köré épül majd borfakultációnk, vagyis egy adott fajtára, évjáratra, borvidékre, vagy éppen borstílusra fókuszálunk.

Jegyvásárlás részletei

Részvételi díj: 5.900,- Ft/fő

A rendezvényen való részvétel elővételben megváltott jeggyel* lehetséges. Részvételi jegy a Cuvée Borszaküzlet&Bárban váltható (Szombathely, Fő tér 24. Uránia Üzletház). 

* A részvételi jegy más személy részére átruházható, de készpénzre, illetve a jegyen feltüntetett dátumtól eltérő időpontra/alkalomra nem használható fel, és nem váltható át.

További információk telefonon a +36/94/367-842 számon, vagy személyesen üzletünkben érhetők el. 

Mivel eseményünkre maximum 15 főt tudunk fogadni, az érdeklődőket a jegyelővétel sorrendjében regisztráljuk.

Elérhetőség

9700 Szombathely Fő tér 24.
http://www.kostolom.hu
+36303209535