2022. 02. 26. 11:00 - 2022. 02. 27. 18:00 |
||
Palffy pincészet/Káli Kövek Borészat/Káli Art Inn/MI A KŐ/Kővirág |
||
Köveskál, Magyarország, Fo utca 6, 8274 |
||
Köveskál, Magyarország, Fő utca 25, , 8274 |
||
Köveskál, Magyarország, Fő utca 9/A, 8274 |
||
Köveskál, Magyarország, Fő u. 40, 8274 |
||
Köveskál, Magyarország, Fő utca 11., 8274 |
||
Borvidék: Balaton-felvidék |
||
Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
FURMINT NAPOK - KÖVESKÁLI GASZTROFALU
2022. Február 25. - 27.
2022 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében a Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn**** hagyományteremtő szándékkal három teljes napot szentel a szőlőfajtának.
Február utolsó hétvégéjén, a Furmint Február jegyében Köveskál Gasztrofalu vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal negyedszer rendezik meg a Furmint Napok - Köveskál eseményt. A rendezvény szervezőinek (Pálffy - Köveskál, a Káli Kövek Borászat, és a Káli Art Inn) elsődleges célja, hogy megmutassák a Balaton környéki Furmint borokban rejlő potenciált, felhívják a figyelmet a szőlőfajta szerepére a borrégióban és egy remek hangulatú hétvégi programot biztosítsanak mindazok számára, akik minőségi boros-, és gasztroélményre vágynak Köveskálon, a Káli-medence ékszerdobozában.
Február 25. - péntek
Szakmai nap a Pálffy Borteraszon a meghívott balatoni borászok részére
Káli Gourmet Bistro & Delicatesse – Furmintra hangolt borvacsora az érdeklődöknek
Február 26. - szombat
11:00-12:30 Pálffy Pincészet – Furmint alapú pezsgők
Moderátor: Káli Ildikó / Sommelier, borszakíró, bortanfolyami oktató, az Országos Borszakértő Bizottság Elnökhelyettese
11:00-12:30 Káli Art Inn – Sikeres furmintok a nagyvilágban
Moderátor: Kézdy Dániel / Furmint Február, Kálvária Pince
11:00-12:30 Káli Kövek - Vulkanikus Furmintok hazánkban
Moderátor: Angerman Öcsi / Sommelier Onyx, Riedel Ambassador
15:00-18:00 Sétáló kóstoló a „kultúrban” (Művelődési Ház)
Kísérőprogramok:
Élőzenés Borvacsora az Emmet Ray Experience zenekarral – Káli Art Inn 18.00 – 21.00
Termelői piac, helyi termelők kínálatával + Rolling Chef food Truck – Kultúrház előtti szabadtér 10.00 – 18.00
“Buszmegálló” furmint történeti workshop
Magazin Galéria - Tárlatvezetés
Furmintra hangolt menüsor elérhető a rendezvény egész ideje alatt a Káli Art Innben, a Káli Gourmet Bistro & Delicatesse-ben, a Kővirág Étteremben és a Mi a Kő Étteremben.
Február 27. – vasárnap
Pálffy Pincészet Dűlőtúra – Feketehegyen lévő szőlők és pince megtekintése borkóstolóval egybekötve
Indulás : 10.00 órakor a Pálffy Borteraszról (Köveskál, Fő u. 40.)
Időjárás függvényében és min. 10 fő jelentkező esetén
Időtartam kb.2 óra
Feketehegyen lévő szőlőink és pince megtekintése borkóstolóval ,
Részvételi díj : 4000 FT/ fő
Regisztráció: palffy.borterasz@gmail.com / vagy a helyszínen( Borteraszon) péntek, szombati napon
Káli Gourmet Bistro & Delicatesse – Furmintra hangolt ebédmenü az érdeklődöknek
Sétáló kóstolón kiállító borászatok listája:
A szervező a változtatás jogát fenntartják a részt vevő borászok tekintetében.
Készült az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával.
A Furmint Napok rendezvényre történő belépés és a maszkhasználat szabályait az aktuális COVID-19 járvánnyal kapcsolatos rendeletek szabályozzák. Felhívjuk figyelmüket, hogy ezek a kormányzati intézkedések hatására változhatnak a rendezvény időpontjáig.
A részvétel regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak.
Jegyár: 15.900,- / fő, amely tartalmazza egy Meterkurzust és + sétáló kóstolón való részvételi lehetőséget.
Jegyfoglalás: