Gergely Borház

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg zárva

Adatok

Balatoncsicsó, Magyarország, Szent Balázs hegy dűlő 0223/21. hrsz., 8272
Borvidék: Balaton-felvidék
http://gergelyborhaz.hu
+36302667528
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő Zárva
kedd Zárva
szerda Zárva
csütörtök Zárva
péntek Zárva
szombat Zárva
vasárnap Zárva

A Gergely Borház a Balaton part közelében, Zánkától 7 km-re Szent Balázs hegyen található Szentantalfa és Balatoncsicsó határában, a Nivegy-völgy szívében.
Családi pincészetünket édesapánk, Szabó László alapította közel 30 évvel ezelőtt. A hagyomány pedig még ennél is messzebbre nyúlik vissza, hiszen már édesapánk nagyapja is foglalkozott szőlőtermesztéssel.

Az ősöktől kapott motivációk, tapasztalatok és egy nagy adag tettvágy birtokában szinte a semmiből indulva kezdte el építeni a gazdaságát.

Mára szüleink kemény munkája révén egy korszerűen kiépített pincészettel rendelkezünk, mely egyedülálló itt a Nivegy-völgyben. 
25 hektár szőlőt művelünk ellenőrzött bio gazdálkodásban. Ültetvényeink a legkiválóbb dűlőkben találhatók, ezek átlagéletkora 10 év. Borvidékünk tradíciójának megfelelően elsősorban fehérszőlőket termesztünk, de kisebb mennyiségben kék szőlővel is foglakozunk. A szőlőtermesztéstől a borászaton keresztül az értékesítésig minden munkafolyamatot a család végez.

A közelmúltban lezajlott beruházás eredményeként elkészült egy új pince, egy modern gépekkel felszerelt szőlőfeldolgozó. A must erjesztését központilag vezérelhető, hűthető tartályokkal végezzük. Pincészetünk reduktív és oxidatív érlelésű borokat is készít.

A bortermelés mellett vendéglátással is foglalkozunk, mely egyre nagyobb jelentőséget kap nálunk. Vendégeinket saját recept alapján készülő kemencés csülöklakomával egybekötött borkóstolókkal várjuk, mely során megismerkedhetnek bioborainkkal, a borászkodás embert próbáló és különleges világával.Mindezek mellett az idelátogatók gyönyörködhetnek az eléjük táruló Balatoni panorámában is.

Ha pedig a vendégek a finom borok és a kemencés specialitások nyújtotta kalandokban kimerülnének 5 vendégszobával rendelkező szálláshelyünkön hajthatják álomra fejüket.

A Gergely Borház tagja a 2001-ben alakult Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesületnek, mely a környék borturizmusába bekapcsolódó gazdáit tömöríti. Az egyesület fő célkitűzése: „A Nivegy-völgyet a valóságnak megfelelően bemutatni: a múltból ránk maradt örökség megőrzése, a jelen természeti szépségeinek bemutatása, az általunk festett jövő vázolása.”

Köszönjük, hogy ellátogatott weboldalunkra, mellyel betekintést szeretnénk adni pincészetünk és a Nivegy-völgy életébe. Reméljük, hogy honlapunkkal kedvet tudunk ébreszteni egy személyes találkozáshoz is.
Borkultúránk fejlődése és egészségünk megóvása érdekében ajánljuk borainkat mindazoknak, akiknek igényük van bioborra és szeretik a jó magyar bort!

 
Tovább olvasom

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

8272 Balatoncsicsó Szent Balázs hegy dűlő 0223/21. hrsz.
http://gergelyborhaz.hu
+36302667528