Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
A Gergely Borház a Balaton part közelében, Zánkától 7 km-re Szent Balázs hegyen található Szentantalfa és Balatoncsicsó határában, a Nivegy-völgy szívében.
Családi pincészetünket édesapánk, Szabó László alapította közel 30 évvel ezelőtt. A hagyomány pedig még ennél is messzebbre nyúlik vissza, hiszen már édesapánk nagyapja is foglalkozott szőlőtermesztéssel.
A 2000-es évvel áttértünk a biogazdálkodási módra, mert fontosnak tartjuk a fenntartható szőlőművelést, az együttélést a természettel. Ennek a lényege, hogy a lehető legkevesebb vegyszert juttassuk ki, ne károsítsuk a természetet, ne öljük meg azt a talajt, amely a termést adja nekünk. Arra törekszünk, hogy szimbiózisban éljünk a természettel.
A bortermelés mellett vendéglátással is foglalkozunk, mely egyre nagyobb jelentőséget kap nálunk. Vendégeinket saját recept alapján készülő kemencés csülöklakomával egybekötött borkóstolókkal várjuk, mely során megismerkedhetnek bioborainkkal, a borászkodás embert próbáló és különleges világával.Mindezek mellett az idelátogatók gyönyörködhetnek az eléjük táruló Balatoni panorámában is.
Ha pedig a vendégek a finom borok és a kemencés specialitások nyújtotta kalandokban kimerülnének 5 vendégszobával rendelkező szálláshelyünkön hajthatják álomra fejüket.
A méltán kiváló Gergely Borház új utakat keres, és meghívta a Mandel Quartetet egy borvacsora ékköveként. No, nem a quartet kerül elfogyasztásra, hanem a zene. És egy borjú. Levágunk ugyanis egyet, és lassú tűzön napokig készítjük, hogy aztán levesként és ízletes sültek formájában tálalhassunk fel. Természetesen a sütemények sem maradhatnak el, míg üde nedüként a Nivegy-völgy boraival nyújtunk kényeztető élményeket.