Várszegi Pincészet

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg zárva

Adatok

Budapest, Magyarország, Nagytétényi út 70, 1222
Borvidék: Balatonboglár
www.varszegipinceszet.hu/
06306046123
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő Zárva
kedd Zárva
szerda Zárva
csütörtök Zárva
péntek Zárva
szombat Zárva
vasárnap Zárva

Családunk mindig is foglakozott bor készítéssel, de hivatásszerűen három éve kezdte meg munkáját a Várszegi Pincészet a balatonboglári borvidéken. Célunk, hogy népszerűsítsük a kisebb családi borászatokat.

Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk pincészetünket. Jelenleg birtokaink nagysága 7 hektárra tehető, ültetvényeink Balatonszemesen, Balatonlellén és Balatonbogláron találhatók.

Borainkat fiatalos szemlélettel készítjük, a modern kornak megfelelő technológiával. Pincészetünkben a három év alatt jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű borok készítését.

A szőlőt már az ültetvényen szelektáljuk, majd kis ládákba kézzel szüreteljük. Csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használunk fel, csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba kerül, itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.

Az erjesztést követően vörös fajtáknál kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végzünk. Fehér fajtáknál és rosé borainknál erjesztés előtt igyekszünk a lehető leggyorsabb feldolgozásra.

Fehérborainkat és rosé borainkat rozsdamentes acéltartályban, ellenőrzött körülmények között tároljuk a palackozásig. Vörösborainkat fahordós érlelés alá vetjük (6-14 hónapig ) nagy ászok hordókban, és kisebb, új tölgyfa hordókban érleljük palackozásig.

Tovább olvasom

A pincészet borai

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

1222 Budapest Nagytétényi út 70
www.varszegipinceszet.hu/
06306046123