Olaszrizling, Rajnai rizling, Irsai Olivér, Kékfrankos - sajátosan. 40-50 éves tőkék a teraszokról. Sár-hegy, intermedier vulkáni kőzetek: andezit, andezittufa, piroklaszt mélyben a gyökereknél. Fent agyagos málladék. Alacsony tőketerhelés. Kíméletes szüret és feldolgozás. Bogyóhéjon áztatás, finom kézi préselés, mustülepítés. Jó pár méterrel a település házai alatt stabilan 12 fok. Acéltartályban és kisméretű fahordókban erjesztés. Borkezelés a lehető legkevesebb beavatkozással. Érlelés fahordókban. Kóstolás. Izgalom, türelem. Néha testesebben, néha savasabban, néha alkoholosabban. Az évjárat az évjárat. Nem tudjuk milyen illatú és ízű az andezit, nem tudjuk, mit küld fel a mélyről, de a cél állandó: a birtokainknak otthont adó Sár-hegy sajátos kőzettani összetételét bemutatni természetes és egyedi borokkal - a táj és a benne élő ember pontos névjegyeként.