Anna Borház

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg zárva

Adatok

Érsekhalma, Magyarország, Fő utca 35., 6348
Borvidék: Hajós-Baja
http://annaborhaz.hu/
06703106514
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

Nincs megadva

"1978-ban a gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptunk szőlész-borász diplomát a feleségemmel. 15 évig a Hosszúhegyi Mg. Kombinátban dolgoztunk. Dél- Magyarországon, Baja és Kalocsa között félúton található Érsekhalma, egy szép kis falu, ahol élünk és gazdálkodunk. Három felnőtt lányunk van, Eszter, Judit és Anna. 


1992-ben lettem önálló vállalkozó. 20 ha földünk van, ebből 15 ha szőlőültetvény. 


Termőszőlő 10 ha, fajták: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Chardonnay. 


Új telepítésű 4 ha: Merlot, Olaszrizling, Kadarka. 


Ezen kívül 1 ha rezisztens csemegeszőlőt telepítettünk. 


Szőlőinket két alkalmazott segítségével műveljük. A pincénkből kikerülő bor a saját kezünk munkáját dicséri. Folyamatosan fejlesztjük a gazdaságunkat. A szőlőtelepítésen túl pincét, borházat építettünk, a technikai felszereléseinket is korszerűsítjük. 


1998 óta foglalkozunk biogazdálkodással. A 2001 évtől kezdve a Cabernet Sauvignon borunk ellenőrzött biobor. A többi fajtáinkat a későbbi években állítottuk át. 


2004-től a megtermelt szőlőnkből két új terméket fejlesztettünk. Abban az évben készítettünk 2000 palack tradicionális pezsgőt (bioborból biopezsgőt). Ez a termékünk minőségének, és egyedi mivoltának köszönhetően nagy sikereket ért el a piacon. Minden évben megpróbáljuk kielégiteni az igényeket, 2007-ben már 9600 palackkal készítettünk. 


A másik, hasonló népszerűségnek örvendő fejlesztési próbálkozásunk, bioszőlőből biomustot készíteni és értékesíteni. Ez a termék tartósítószer nélkül készült, és a szőlő minden hasznos összetevője megtalálható benne, akárcsak a friss gyümölcsben. 


Terveink: 

A jővőben palettánkat bio csemegeszőlővel bővítjük. Tavaly telepítettük Néró, Eszter és Palatina fajtájú ültetvényeket. Ezek 4 év múlva fognak termőre fordulni. 


A pincénk felett álló épületet tíz személyes panzióval szeretnénk bővíteni, melyhez EU-s pénzeket pályázunk meg. Továbbiakban szeretnénk a borház körül elterülő egyhektáros birtokon egy autentikus falusi önellátó gazdaságot kialakítani, turisztikai célból, hogy a borturizmust falusi turizmussal tudjuk teljesebbé tenni.

Szolgáltatások, ajánlatok

Érsekhalma határában fekvő birtokunkon, borházunkban szeretettel várunk minden érdeklődőt.  30-35 főt tudunk egyszerre vendégül látni. Szívesen szervezünk pincelátogatást, borkóstolót, bemutatjuk az Európában egyedülálló Hajósi Pincefalut, látványkonyhánkban készített bográcsos-kemencés ételekkel pedig igazi falusi lakomával várjuk az éhes utazót. 


Érsekhalma a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság közvetlen közelében fekszik, így a programok könnyedén összeköthetőek vadászattal, horgászattal, lovaglással, természetjárással. 


A Hajósi Pincefalu védőszentjének, Szent Orbánnak ünnepe egy minden évben rengeteg turistát vonzó esemény. Május végén, az Orbán névnaphoz (május 25.) közelebb eső; hétvégén kerül megrendezésre, a pincefaluban. Ilyenkor pincék között felbolydul az élet, a szőlősgazdák a présházakban töltik a napot családjukkal, barátaikkal, vendégeikkel. A falu, ahol csak a bor lakik, három napra megtelik ünneplő, mulató emberekkel, kézművesekkel, zenészekkel. 


Az ünnep állandó programjai közé tartozik többek között a borrendek felvonulása, a helyi borverseny ünnepélyes eredményhirdetése, az új borlovagok avatása, az Orbán-szobor meglocsolása a díjnyertes újborokkal. Péntek és szombat este a pincefalu főterén megrendezett utcabálon vigadhatnak az összegyűltek. 


Az említett programok megszervezésében szíves-örömest nyújtunk segítséget, akár étkezéssel, szállással együtt. Ehhez azonban kérjük, részvételi szándékát időben jelezze felénk, hogy megfelelően előkészülhessünk a vendégek fogadására. Pincelátogatás, borkóstoló, ezekkel egybekötött ebéd, vacsora esetében kérjük a tervezett időpont előtt legalább egy héttel vegye fel velünk a kapcsolatot! Az Orbán-napi borünnepen mindenképpen a pincefaluban megszállva érdemes részt venni. A szálláshelyeket kelendőségük miatt minél előbb, lehetőleg még télen, de legkésőbb márciusban feltétlenül le kell foglalni."Nyitvatartás


Egész évben, de előzetes bejelentkezés szükséges!Borok


Cabernet Sauvignon - száraz vörösbor

Cabernet Sauvignon biobor - száraz vörösbor

Chardonnay - száraz fehérbor

Cuvée - száraz vörösbor

Kékfrankos - száraz vörösbor

Kékfrankos rosé - félszáraz rosébor

Tovább olvasom

A pincészet borai

Események

Nincs közelgő esemény.

Nincs korábbi esemény.

Elérhetőség

6348 Érsekhalma Fő utca 35.
http://annaborhaz.hu/
06703106514