Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 12:00 - 22:00 |
kedd | 12:00 - 22:00 |
szerda | 12:00 - 22:00 |
csütörtök | 12:00 - 22:00 |
péntek | 12:00 - 22:00 |
szombat | 12:00 - 22:00 |
vasárnap | 10:00 - 16:00 |
Néhány szót a kezdetekről, a festői szépségű Kishegyről és a kiváló adottságokkal bíró Dél- Balatoni Borvidékről.
1991-ben kezdődött, de a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődés a családban több generációra vezethető vissza. Gyermekkorom – „lovas kocsis, szalonnasütős ”– szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet. A szellemi muníciót a Jászberényi Kertészeti Szakközép- és a Gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptam, ahol 1975-ben szereztem szőlész-borász diplomát. Gyakornoki éveimet a Balatonboglári ÁG-ban töltöttem, ahol később szaktanácsadóként dolgoztam. 1984-től 1990-ig a balatonlellei TSZ főkertésze voltam. A rendszerváltást követően kezdtem építeni a birtokot, amely ma már nem csak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, hanem vendéglátással is foglalkozik. Ebben a munkában segítségemre vannak gyermekeim, Szilvia, Attila és nem utolsósorban párom, Katalin. Bízom benne, hogy az unokáim is belenőnek és beleszeretnek ebbe az életformába.
.
Ahogy már minden évben most is várunk szeretettel a Márton napi vacsoránkra. Ne feledjétek, aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik.
A menüsor:
Üdvözlőital: Bubbori gyöngyözőbor
Libmájas mini lepények rukkolával - Rosé Cuvée 2019
Sütőtök krémleves mangalica chipsszel - Irsai Olivér 2019
Ludaskása gerslivel Kokas-hegyi - Chardonnay 2016
Ropogós libacomb bazsalikomos burgonyapürével és vörösboros gyümölcskoktéllal - Cabernet Franc Premium Selection 2019
Gesztenyepüré mandulával - Kokas-hegyi Cabernet Sauvignon-Merlot 2015
Ár: 9900 Ft/fő amely tartalmazza a menüsort, a korlátlan újbor és üdítő fogyasztást.
Jelentkezni e-mailben lehet a pocz@poczpinceszet.hu címen
vagy a 06 30 9298854-es számon.
Vince Nap a Pócz Pincészetben
.....".ha megcsordul Vince, tele lesz a pince"...., ...."ha fényesedik Vince tele lesz a pince"....
2019.01. 18. péntek
18:00 Vince napi borvacsora: 6-os borkóstoló+hordós borok kóstolója a pincében. Vacsora: Pincetál / az előző évi finomságokból / sajtok.
Maximális létszám: 30 fő
A vacsora és a kóstoló: 4500 Ft/fő
2017.01. 19. szombat
7:00-9:00 Disznóvágás, fogópálinka, forralt bor, pogácsa. Reggeli: hagymás vér, resztelt máj, pecsenye
9:00-12:00 A Vince naphoz és a disznóvágáshoz kötődő játékok, kártyázás gyerekeknek és felnőtteknek. Havazás esetén szánkózás a szőlőtőkék között. Hurka és kolbásztöltés vagy dűlőjárás gyalogosan a Kishegyen.
13:00-15:00 Ebéd: orjaleves, pecsenye, ételekhez illő borok.
Maximális létszám: 30 fő
18:00 Vacsora: előétel: kocsonya, orjaleves - igény szerint -, töltött káposzta, toros káposzta, hurka, kolbász, házi rétes, ételekhez illő borok
Maximális létszám: 30 fő
Vacsora közben hangulatos zene, utána Vince bál.
A szombati egész napos program: 11 800 Ft/fő
Félnapos program: reggeli + ebéd 5 400 Ft/fő
ebéd+vacsora 7400 Ft/fő
vacsora: 5000/fő
Az ebéd és vacsora alatt KORLÁTLAN borfogyasztás a 2018-es borokból!
Ha kóstoló csomagot vagy kocsonyát szeretnétek hazavinni, azt kérem előre jelezzétek!
Szállás korlátozott számban foglalható. A nálunk megszálló vendégek a szombati program árából 10 % kedvezményt kapnak.
Előzetes foglalás szükséges a pocz@poczpinceszet.hu e-mail címen!
Egyéb lellei szállásokat találtok a szallas.hu oldalon, vagy a Bl Yacht Clubban.
A Bor-agora társszervező.
További információkat 06 30 929 88 54-es telefonszámon kérhettek!
Jelentkezési határidő: január 16.
Ínyenc gasztronómiai élvezetek január 17-én éttermünkben.
A rangos Pócz pincészetek szép küllemű borait ajánljuk a Lipák mangalica édenkertből származó húsokból készült ételekkel együtt egy vacsora keretében.Ismerjétek meg Lipák Bálint gazdaságából származó mangalicákat.
Hideg előétel:
• Liba pástétom májával, izabella szőlőlekvárral
Leves:
• Cékla leves görög fetával zöldalma forgáccsal
Hideg előétel:
• Sólett lágy tojással, balatoni fogas kockákkal, házi füstölt libamellel
Főétel:
• Lassan sült libacomb csont nélkül gyöngyhagymás házi sonkával töltve, morzsás nudlival sütőtök pürével liba kivonattal
Desszertek:
• Lúdláb muffinban sütve fügével, narancs krémmel
Korlátlan újbor-, ásványvíz- és üdítőfogyasztás. Fogadóital: Bubbori gyöngyözőbor.
Szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a merész ecsetvonásokat, a kortárs festészetet, a latin jazz zenét, a jó borokat, a balatoni panorámát!
Július 1-én 18 órakor a balatonlellei Kishegyen, a Pócz Pincészetben megnyitjuk Bér Rudolf (Rudino) festőművész időszaki kiállítását, ami nyitva tartási időben július végéig lesz megtekinthető.
Laudációt mond Dr. Lukovits Péter, ügyvéd, műgyűjtő.
Ezt követően Pótári József gitárművész latin jazz zenével szórakoztatja az összegyűlt közönséget.
A belépés díjtalan.
A welcome ital egy pohár Pócz Bubbori gyöngyözőbor lesz, rozé vagy fehér, szabad a választás. Az asztalokon hidegtálakat helyezünk el.
A köszöntő italon túl a helyszínen elfogyasztott borokat pinceáron mérjük. Elvitelre pedig 10 százalékos kedvezményt adunk ezen az estén.
A festmények megvásárolhatóak, a megnyitó napján minden kedves látogató 20% kedvezményt kap.
Mindenkit szeretettel várunk!
Három napon át várunk jobbnál jobb borokkal, finom falatokkal és a Balatonra, valamint a tanúhegyekre néző panorámával a lellei Kishegyen, a Pócz Pincészetben. A Pünkösdi nyitott pincék programja:
Pénteken este 6 órától hordós borokat kóstolunk a pincében.
Szombaton, vasárnap és hétfőn is 10-től 22 óráig vagyunk nyitva. Minden egész órában borkóstolással egybekötött pincelátogatást tartunk. Közben láblógatás és rozézás, fröccsözés a teraszon.
Vince-napi rendezvényünkön disznótorral és kiváló borokkal várjuk azokat, akik kíváncsiak: milyen lesz idén a termés. Részletek január elején.