Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
Nincs megadva |
2011-ben látogattunk először a Szent György-hegyre, desohasem felejtjük a pillanatot. Az érintetlen természet, a csillagos ég és azegyedülálló termőhely végleg idekötött bennünket. Saját magunk örömére kezdtünkszőlőt művelni, melyet azóta is a kísérletezés izgalma és a termőhelyben rejlőpotenciál feltárása hajt. Keressük az utat, hogy hogyan lehet minél kevesebbbeavatkozással a legfontosabb munkatársunkkal, a természettel a lehetőlegmagasabb szintű összhangban dolgozni. Minden borunk spontán erjed, a helyi vadélesztőksegítségével, mely döntően határozza meg a termőhely önkifejező képességét is.A pincében a borkészítés során kizárólag minimális mennyiségű ként ésbentonitos derítőszert használunk. Terveink középpontjában a régi magyarszőlőfajták felfedezése, a termőhely karakterét megjelenítő természethű borokés pezsgők készítése áll. A szőlőskertekkel hozzánk került nyári lakokatvendégházakká alakítottuk át, melyek egész évben várják megpihenni vágyóvendégeinket. Célünk egy családi agroturizmus megteremtése, ahol a városzajától menekülők a pihenésen túl a szőlő körül egy-egy munkafolyamatban isaktívan részt vehetnek.
Borkóstoló előzetes bejelentkezés alapján.
Augusztus közepén a SALT csapat egy kicsit elhagyja a belvárosi házát és Hegymagasra költözik a Bencze Birtokra, hogy három napon keresztül különleges ’élmény’ vacsorákat adjon.
A Balaton-felvidéken Bencze Istvánnal és csapatával egyesítjük erőinket, hogy a csoda hangulatú birtokon a szabad ég alatt és a tűz mellett vendégül láthassunk benneteket, és megtapasztalhassátok, milyen még közelebb kerülni a természethez.
Egész estés programmal készülünk, és olyan meglepetésekkel, melyek maradandó élményt adnak. Ahogy tőlünk megszokhattátok, degusztációs menüt szolgálunk majd fel - amit kifejezetten erre az eseményre tervezünk, jól ismert SALT fogásokkal együtt.
Az ételek mellé a Bencze Birtok borait párosítjuk, illetve a Lees Brothers nemzetközi natúr tételeiből is választhattok. A borsor tartalmaz a birtokon történő további italfogyasztást is. Aki pedig autóvezetésre adja a fejét, annak speciális dzsúsz sort kínálunk.
Időpont: augusztus 13-14-15
Helyszín:
BENCZE CSALÁDI BIRTOK
Szent György-hegy,Hegymagas, 1054/18
A tőlünk megszokott módon minden este két vacsora-kezdésre van lehetőség foglalni: 18:30-ra vagy 20:30-ra
Áraink:
- degusztációs menü dzsúsz sorral: 45 000 ft
- degusztációs menü Bencze Birtok borsorral: 48 800 ft
- degusztációs menü Lees Brothers nemzetközi borsorral: 58 800 ft
FOGLALÁS:
https://dinnerbooking.com/hu/en-US/eventbooking/event/5456/salt-x-bencze-birtok
-------
ENGLISH
In mid-August, the SALT team leaves their downtown house for a while and moves to Bencze Winery at Hegymagas to serve a special ‘experience’ dinner for three days.
In the Balaton Uplands, we join our forces with István Bencze and his team to await you on the wonderful estate under the starry sky, where you can experience what it is like to be really close to nature.
We are preparing an all-night program with surprises that will give you an unforgettable experience. We will serve a tasting menu as usual, created directly for this event 8containing classic SALT dishes also).
In addition to the dishes, we serve the wines of Bencze Birtok, and you can also choose the international natural wine pairing of Lees Brothers. The cost of the wine pairing also includes additional wine consumption on the estate during the rest of the night. And for those who are driving, we offer a special juice pairing.
Dates: August 13-14-15
Location:
BENCZE CSALÁDI BIRTOK
Szent György-hegy,Hegymagas, 1054/18
Dinners are starting each night at 18:30 or 20:30
Prices:
- tasting menu with juice pairing: 45,000 HUF
- tasting menu with Bencze Winery wine pairing: 48,800 HUF
- tasting menu with Lees Brothers international wine pairing: 58,800 HUF
BOOKING: https://dinnerbooking.com/hu/en-US/eventbooking/event/5456/salt-x-bencze-birtok
Tölts egy laza natúr boros augusztusi éjszakát, a természetben, a csillagos ég alatt a Szent György-hegyen!
Az eseményen egyaránt találkozhatsz velünk, és keveredhetsz laza vagy komolyabb, szakmai beszélgetésekbe a natúr boros szakma ismertebb hazai képviselőivel és szürke eminenciásaival!
Kóstolhatóak lesznek portfoliónk legújabb és ezidáig gondosan titokban tartott tételei és bemutatmoznak új termelők is!
Ha ez még nem lenne elég, az estét a Portobello kísérletező szendvicsei és tapaszai kísérik végig!
A belépő ára 10.000 Ft, mely tartalmaz egy zseniális Portobello szendvicset és egy kóstolót a következő termelők legizgalmasabb tételeiből: Karner, Vaskapu, Bencze, Strekov 1075, Claus Preisinger (A), Werlitsch (A), Andreas Tscheppe (A), Vini Viti Vinci (FR), Domaine de L'Ecu (FR), Olivier Lejeunes (FR), Renaud Boyer (FR), Yann Durieux (FR), Clair Obscur (FR), Trossen (D), Bergkloster (D), Occhipinti (I), Vino di Anna (I).
A belépő árát a helyszínen kártyával vagy készpénzzel lehet fizetni.
További részletek hamarosan!
Tölts velünk egy nyári estét július 18-án a Szent György-hegyen!
Bejárjuk a birtokot, miközben mesélünk gazdálkodásunk rejtelmeiről, a természettel való közös munkánkról. Saját bőrünkön érezhetjük a szőlőskertek és mezők melegét, beszívhatjuk a vadvirágok illatát és talán jobban megérthetjük, hogy a borok sorsa miért a szőlőtőkék között dől el igazán.
Túránk után hűsölünk egyet a pincében, ahol az amfórák és hordók mélyére nézünk, kóstolunk, és tovább követjük, hogyan folytatódnak zavartalanul a természet folyamatai borainkban.
Végül szeretettel látunk Benneteket egy kötetlen hangulatú nyári vacsorára, ahol még több tétel kerül a közös asztalra, tovább kóstolunk, mesélünk a natúr bor kihívásairól, az azt övező tévhitekről, történetekről, kudarcokról és sikerekről.
Ár: 19.500 Ft/fő (maximális létszám:14 fő)
Az ár magában foglalja a program alatt felszolgált tételeket, a több fogásos vacsorát, valamint a vacsora alatt korlátlan italfogyasztást.
/ A foglalást az összeg beérkezésével tekintjük véglegesnek, az utaláshoz szükséges adatokat a jelentkezésre történő válaszban ismertetjük./
Foglalás: info@benczebirtok.hu
Kérjük a foglalás során jelezzétek, ha bármilyen ételallergiátok van. A menü kötött, de a lehetőségekhez mérten igyekszünk segíteni, hogy speciális étrendű vendégeink is gondtalanul tölthessék az estét.
Várunk Benneteket szeretettel!
Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, szezonra hangolt kóstolómenüje és válogatott bakelit lemezeink kísérnek!
Az augusztusi kóstolómenü:
A paradicsom színes “élete”
24 hétig szarazon érlelt rib eye, kávés vadouvan szósz
Dinnye, bazsalikom
Tokhal, remoulade, sáfrány
Absztrakt káposztás tészta, kacsa jus
Somlói galuska
Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.
Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.
Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, szezonra hangolt kóstolómenüje és válogatott bakelit lemezeink kísérnek!
A júniusi kóstolómenü:
Fogas, homoktövis, nyári répák, turbolya
Karalábé, zöld alma, zalai folyami rák
A tojás két arca két tételben
Demeter magyar tarka tatár, házi ponzu
Zöld gazpacho, mandulafagyi, méz
Rákóczi túrós
Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.
Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.
Időpontok: Június 29 és 30, 20:00 órai kezdéssel, a kóstoló hossza várhatóan 3 óra.
A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeinken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.
Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kóstolón felszolgált ételek kóstolómennyiségűek, azaz nem mindenki számára jelenthet majd teljes vacsoramennyiséget. Erre az esetre készülünk egyéb hideg alternatívákkal is!
Gluténérzékenyek számára jelenleg sajnos még nem tudunk alternatívákkal szolgálni, minden más egyéb ételérzékenységet kérjük, hogy jelentkezésnél jelezzenek!
Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, a szezonra hangolt kóstolómenüje kísér.
Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.
Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.
Kóstolósorozat birtokunk természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, a szezonra hangolt kóstolómenüje kísér.
Elmeséljük a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültünk. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélünk az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járunk. A termőhelyünk, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.
Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokunkra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.