Gál Szőlőbirtok és Pincészet

5/0
(0 szavazat)

Jelenleg zárva

Adatok

Szigetcsép, Magyarország, Szőlőtelep , 2317
Borvidék: Kunság
http://www.galpinceszet.hu/
+36209718849
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő 08:00 - 16:00
kedd 08:00 - 16:00
szerda 08:00 - 16:00
csütörtök 08:00 - 16:00
péntek 08:00 - 16:00
szombat 09:00 - 12:00
vasárnap 00:00 - 00:00

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát.

A sziget a történelem folyamán túlnyomórészt királyi-királynői uradalom volt, s szőlőtermelői múltját már az 1569-es szőlőadó-feljegyzések is bizonyítják. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti és 6 hektár 2012. évi fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a Rajnai rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Nektár, Kékfrankos, Pinot noir és a Cabernet sauvignon a meghatározó.

2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a Sauvignon blanc, Pinot blanc, Szürkebarát, Chardonnay és a Cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1800 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg. 1800 hektoliteres pincészetünkben a megtermelt szőlőmennyiség mindössze 20-30%-át dolgozzuk fel, a fennmaradó szőlőmennyiséget értékesítjük.

Az ültetvény mérete és fajtáinak sokszínűsége lehetőséget ad a feldolgozásra kerülő szőlő válogatására a legjobb minőség elérése érdekében. Magunkról A Kertészeti Egyetem elvégzését követően, húsz éves szakmai tapasztalatra, valamint a 2005-ig telepített 60 hektár szőlőültetvényen termő minőségi alapanyag bázisára alapozva építettük fel borházunkat Szigetcsépen. Célunk, hogy az elmúlt ötven év során kettévált szőlőtermelés és borászat — szakmai rangjának megfelelően — újra egyesítésre kerüljön családi pincészetünkben, hiszen kiváló minőségű borokat elsősorban saját termelésű szőlőből tudunk elképzelni. A magas minőség eléréséhez ezenkívül szükséges az egész éves munka során a szőlész és a borász folyamatos szakmai konzultációja, mely biztosítja az optimális termesztéstechnológiát. A korszerű borászati technológia megléte csak egy pont a minőségi borkészítés folyamatában. Ehhez szükséges biztosítani a kiváló alapanyagot, melyből a borok végső arculatát a borász szakmai tudása és elkötelezettsége adja meg.

Tovább olvasom

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

2317 Szigetcsép Szőlőtelep
http://www.galpinceszet.hu/
+36209718849