Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 12:00 - 22:00 |
kedd | 12:00 - 22:00 |
szerda | 12:00 - 22:00 |
csütörtök | 12:00 - 22:00 |
péntek | 12:00 - 23:45 |
szombat | 12:00 - 23:45 |
vasárnap | 12:00 - 22:00 |
Pincészetünk Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. Jelenleg 25 hektár termő szőlőterülettel rendelkezünk . Faluhely-dűlőben található 11 hektár, a szomszédos Gurovica-dűlőben 11, emellett Csötönyi-völgyben, Gesztenyésben és Iván-völgyben is vannak kisebb területeink. A fehér fajták közül a sauvignon blanc és az olaszrizling van többségben, van egy kis rajnai rizling és chardonnay is. Kékszőlőink: kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon és franc, merlot, továbbá egy kis zweigelt és pinot noir. Feldolgozónkat modern koracél tartályokkal szereltük fel, teljes kapacitásunk alapján akár kétszáz tonna szőlő fogadására is képesek vagyunk. Itt persze még nem tartunk, a 2004-es évjáratban 40 ezer palack bort töltöttünk, 2005-ből 60 ezer palackot. Terveink szerint 100 ezer palack körülire bővülhet majd a termelésük. Alapkoncepciónk .egyszerű.: kiváló szőlőből kiváló bort készíteni. Ennek jegyében fontos szempont a terméskorlátozás. Minőségi boraink esetében átlagosan egykilós tőkénkénti terhelést tervezünk, ám a természet néha közbeszól, mint például 2005-ben, amikor mindössze hatvan dekagrammot szüretelhettünk egy tőkéről. Fajtaboraink között a Kékfrankos Selection van az élen, pincészetünk csúcsbora a legerősebb tételeinkből készült cuvée-nk, az Optimus. Másik két házasításunk a Civilis Cuvée, és természetesen a Bikavér, a Szekszárdi borvidék legendás bora. Az Optimus házasítást nem készítjük el minden évben, csak akkor, amikor az alapanyag magas minősége erre lehetőséget ad. A 2005-ös évjárat ilyen okokból kimaradt, de 2006-ból újra lesz Optimus. Csúcsborunk minden esetben három fajta . cabernet sauvignon és franc, valamint merlot . házasítása, az érlelés során 24 hónapot tölt kisméretű tölgyfahordókban.
Bodri Borvacsora a Maliferben
Ismét borvacsorára invitálja a hazai borok szerelmeseit a MALIFER Rendezvényház Tiszadobon, ezúttal április 13-án pénteken 19 órakor. Az év első bormustrájának vendége Dr.Bodri István Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található Bodri Birtok tulajdonosa. A szőlő szeretete és a szőlőművelés generációkat ível át a család történetében. Jelenleg is három generáció munkálkodik azon, hogy a Bodri Birtokon minden óramű pontossággal működjön. Termő szőlőterületünk jelenleg több mint 25 hektár, ahol kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kadarka, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Olaszrizling ,Rajnai Rizling, Chardonnayból készítik kiváló boraikat. A különleges borok mellé most is finom ételsor párosul, amely a következő lesz:
A Kékfrankos Toros Bortúra Szekszárd déli részén található 3 (Bodri, Takler, Fritz) pincészet összefogásával kerül megrendezésre. Mind a 3 pincészet vendégül lát egy szekszárdi „Év borásza” pincészetet és egy „kis” pincét.
Pincészetünk Dúzsi Tamást és a Schieber Pincészetet látja majd vendégül. A kóstolható tételek így tőlünk a 2016-os
Szekszárdi Kékfrankos és a 2015-ös, dűlőszelektált Szekszárdi Kékfrankos Válogatás „Faluhely” borunk. Dúzsi Tamás a 2015-ös Lányvári Kékfrankosát, valamint a 2013-as Görögszó-dűlőből származó Kékfrankos válogatását hozza el, míg Schieberék a 2015-ös évjáratú Kékfrankosukat és Trilógia Kékfrankosukat.
További részleteket a www.kekfrankostoros.hu weboldalon találhattok.
A program 18:00-tól indul.
Klein Dávid és Suhajda Szilárd élménybeszámolója 18:15-19:15-ig.
GRILL- ÉS LÁTVÁNYKONYHA ÉTEL AJÁNLATA
- Szabadtűzőn főtt marhagulyás házi csipetkével, kemencében sült ropogós kenyérrel: 1200 Ft
- Vegyes grilltál: faszénen sült grill húsok, mustáros tarja szelet, szecsuáni borsos sertés szűz, zöldfűszeres csirkemell, fóliás burgonya fűszeres túró öntettel, friss saláta: 2950 Ft
- Zöldség saslik kemencés burgonya, friss saláta: 1400 Ft
- Kézzel nyújtott, kemencében sült házi rétes variációk: 800 Ft
Rendezvényünk alatt boraink, pálinkáink pinceáron fogyaszthatók és vásárolhatók!
A fergeteges hangulatot Veracruz zenekar biztosítja.
Asztalfoglalást a vendeglatas@bodribor.hu e-mail címen vagy a 06 74 67 67 00 telefonszámon feszünk fel.
A program változtatásának jogát fenntartjuk.
GRILL- ÉS LÁTVÁNYKONYHA ÉTEL AJÁNLATA
- Szabadtűzőn főtt marhagulyás házi csipetkével, kemencében sült ropogós kenyérrel: 1200 Ft
- Vegyes grilltál: faszénen sült grill húsok, mustáros tarja szelet, szecsuáni borsos sertés szűz, zöldfűszeres csirkemell, fóliás burgonya fűszeres túró öntettel, friss saláta: 2950 Ft
- Zöldség saslik kemencés burgonya, friss saláta: 1400 Ft
- Kézzel nyújtott, kemencében sült házi rétes variációk: 800 Ft
Nosztalgia disco Szekszárdon, a Bodri Pincészetnél.
„Ezek vagyunk Mi és kedvenc ételeink feketén- fehéren, természetesen semmi sem az aminek látszik….”
Vince napi hétvége, disznóvágás a szekszárdi Bodri Pincészet és és Optimus Étteremmel.
Élménybeszámoló és nepáli borvacsora Klein Dáviddal és Bodri borokkal.
Élőzenés szilveszter, svédasztalos gálavacsora a szekszárdi Bodri Pincészet és Optimus Étteremnél.