Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
Nincs megadva |
Kuriózum számba menő eseményre invitálunk Benneteket;
Nov 25-én a Monk’s Bistrot és a Szepsy Pince közös rendezésben vacsoraestet tartunk.
A több mint fél évszázados múlttal és tapasztalattal rendelkező nemzetközileg is elismert Szepsy borászat méltán tekinthető a hazai borászatok egyik legjobbikának; magas fekvésű, köves dűlőiken kompromisszumok nélkül, idős szőlőtőkékkel termelik meg a kiváló minőségű szőlőt, amiből a borászdinasztia generációról-generációra örökített szakértelmével készítik páratlan boraikat.
Az esemény első órájában -rendhagyó módon- ifj. Szepsy István 18. generációs borász előadásában igazi, átfogó Tokaj borkurzusban lesz részünk.
Az est folyamán a kiemelkedően jó 2017-es évjárat 5 tételét fogjuk megkostólni. Egy birtok, négy dűlős
Furmint továbbá a 2013-as Szamorodni kísérik Piróth Zoltán, a Monk’s Bistrot séfjének erre a különleges alkalomra összeállított ételsorát.
Eközben további értékes ismereteket szerezhetünk a borokról, és érdekes anekdotákon keresztül ismerkedhetünk meg a nagymúltú borászat történelmével, betekintést nyerhetünk jelenébe és a jövőről alkotott víziójába.
6+1 fogás Piróth Zoltántól és a hozzá tartozó borok:
SZEPSY FURMINT 2017
Amuse bouche
SZEPSY BÁNYÁSZ FURMINT 2017
Tonhal, alma, zeller, szezám
SZEPSY DORGÓ FURMINT 2017
Nyúl consommé, nyúlmáj, zsálya, shitake gomba, yuzu
SZEPSY PERCZE FURMINT 2017
Fürj, rizs, szarvasgomba, sherry
SZEPSY URBÁN FURMINT 2017
Borjúszűz, paszternák, fekete oliva, fokhagyma
Citrom zabaione
SZEPSY ÉDES SZAMORODNI 2013
Birsalma, körte, mandula, puffasztott rizs
Részvételi díj: 29800 Ft /fő (mely tartalmazza az 6+1 fogást a borsorral, ásványvizet, kávét, valamint a 12,5% szervízdíjat)
----------------------------------------------------------------
Early bird kedvezménnyel Október 25-ig : 27 800 Ft / fő
----------------------------------------------------------------
Jelentkezés: reservation@monks.hu
Telefon:+36 30 789 4718
Hivatalosan május elsejétől lehetett előjegyezni a Szepsy 100-ra, amelyet idősebb és ifjabb Szepsy István készített az Úránya terméséről. A tételből mindösszesen 100 magnum palack készült, amelyből már csak pár darab nem lelt gazdára. Aki lemaradt, talán még egy mesterkurzuson megkóstolhatja...
Tábor István, a Trinety Media Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Borok Bálján jelentette be, hogy elő kíván jegyezni 10 palack Szepsy 100-ra, amelyeknek már a sorszáma is ismert: 11, 12, 13, 14, 15, 17, 22, 76, 79, 99. Ezek közül a 17-es számú magnum palacknak a sorsa már el is dőlt, ugyanis a 2017-es Tokaji Március Nagykóstolón egy mesterkurzus keretén belül harminc borkedvelő megkóstolhatja.
A Szepsy 100 vs. rest of the (wine)world elnevezésű előadásra már előjegyzésben el is keltek a jegyek, mindösszesen egy nap alatt. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a 15-ös sorszámú palackból is kihúzzák a dugót!
Tokaji Március 2017 mesterkurzus előjegyzés
A mesterkurzuson 1 palack Szepsy 100 kerül összehasonlításra 3 nemzetközi kihívóval.