Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Különös szerencse és öröm, hogy Magyarország egyik legszebb világörökségi területén, a Fertő-tájon épült fel a pincészet feldolgozója. A Mörbisch-i határátkelőtől nem messze,egy gyönyörű kis falu szélén, Fertőrákoson, a kerékpárút mellett fogadjuk boraink szerelmeseit.
Az itt élők szeretettel fogadtak minket és ezért szeretném Önöket invitálni, hogy jöjjenek el, nézzék meg ezt a szép, tiszta, takaros kis falut, ahol karnyújtásnyira a nádasvilág millió madara....és itt van a Barlangszínház, a fertőrákosi Kastély, a Páneurópai Piknik Emlékhely és a Mithrász Szentély. A kóstolótérből pedig a Fertő tavat, szürkemarhákat, birkákat, racka juhokat, mangalicákat, néha őzeket és lovakat látunk. Egyszóval csodálatos.
Családunk szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya évszázadokra tekint vissza. Ültetvényeink a Fertőrákos - Balf közötti dombsoron találhatóak, ahol az egyedülálló Fertő tó melletti klíma, a kiváló talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról amire a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot és Turán szőlőinknek feltétlenül szükségük van. Édesapám,Luka József álmodta meg ezt a borászatot, akinek korai és hirtelen halála sodort életem legnagyobb próbatétele felé...folytatni és felvirágoztatni ezt a kis birtokot.
Mindösszesen három hektárnyi területen gazdálkodunk és mind belföldi, mind külföldi viszonylatban sikereket könyvelhettünk el. A mód, ahogy borainkat készítjük, ötvözi őseink öntörvényű szabályait, korunk alapvető technológiai eljárásaival.
Mint minden kis vállalkozás, ez a borászat is sok kedves, nélkülözhetelen ember munkája...itt szeretném külön kiemelni Magas Gergelyt, aki tíz éve viseli gondját a szőlőknek és segíti a munkámat nagy szeretettel.Az ő keze munkáját is dícsérik a boraink, ahogy a családom és a barátaim segítsége is létfontosságú.Köszönöm nekik ezúton is!És köszönöm Rudolf Krizan Úrnak, az osztrák tanácsadómnak hogy megtanított minket tisztelettel,szeretettel és fegyelemmel fordulni a szőlőhöz!
Mindnyájuk segítségét talán a legjobban egy óriási díjjal lehet megköszönni.
2019 év elején kaptuk a hírt, hogy a 2015-ös évjáratú Kékfrankos borunkat a Magyar Bor Nagydíjjal jutalmazta a Magyar Borszakírók Köre.
2019 májusában újabb sikert értünk el, a 250 éves Semmelweis Egyetem bora címet nyertük el a Kárpát-medencei borfajták kategóriájában a 2017-es évjáratú Kékfrankosunkkal.
S mire számíthat aki Luka bort kóstol? Férfias karakter és női könnyedség érdekes kettősségére.
Hiszem, hogy boraink nem csupán kellemes nedűk, hanem palackba zárt könyvek, amelyek mesélnek és mesélnek... a városunkról, az emberről és a sorsunkról.
Szeretettel ajánlom borainkat.
Luka Enikő
Szerettel meghívunk egy közös gasztronómiai íz kalandozásra még az Ünnepek elött :)
A program röviden: 4 bor / 4 étel variáns / 4 kávé négy gasztro megszállott előadásában a harmónia jegyében.
Engedjetek egy picit annak a csábításnak,hogy barátok révén bemutatjuk Nektek a kedvenceinket saját termékeinkből,melyek kivétel nélkül az ünnepi asztalra valók :)
Kezdjük el együtt Advent első hetén,az ünnepi készülődést :)
A program ára:7.900.-Ft személyenként
Asztalfoglalás : +36-30-272-5014