Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
Nincs megadva |
Talán meglepetéssel szolgál, hogy a Béres név, mely a Béres Cseppel vonult be a köztudatba, most egy más arcát mutatja meg. Vagy talán nem is annyira meglepő ez? Azt valljuk, hogy a tokaji bor és a Béres Csepp egy ponton mindenképpen összeköthető: mindkettő valódi hungarikum. Hungarikumot szolgálni, értékeit, hírnevét, rangját építeni megtisztelő, nemes és egyúttal felelősségteljes feladat. Erre vállalkoztunk, amikor a világ ezen páratlan részén, Tokaj-Hegyalján, a festői Erdőbényén 2002-ben birtokot vásároltunk és pincészet kialakításába kezdtünk. Célunk a kezdetektől az volt, hogy a Birtokhoz tartozó történelmi dűlőkből származó szőlőből modern szemlélettel és eszközökkel Tokaj-Hegyalja rangjához méltó, nagy borokat alkossunk. Ma már büszkén mondhatjuk, hogy ezt a célt elértük: a kiváló talajadottságoknak, a mikroklímának, hozamkorlátozásnak és a hozzáértő, kíméletes feldolgozásnak köszönhetően már az első, 2003-as évjáratból igen szép, ígéretes borokkal mutatkozhattunk be, melyeket azóta is további sikerek követnek hazánkban és külföldön egyaránt. A „Minden cseppje Béres” jelmondatunk azt szeretné közvetíteni, hogy a borászatunkat is jellemzik a megszokott béreses értékek: a minőség, a megbízhatóság, a kitartás. A Béres Szőlőbirtok fiatalos, lendületes borászat, igazi színfolt Tokaj-Hegyalján. De nemcsak mi, hanem Erdőbénye is fiatalos lendületet vett az elmúlt években: egymást érik a hangulatos és színvonalas fesztiválok, mint például a hegyikerékpározás szerelmeseinek rendezett Drótszamár Fesztivál vagy a már hagyománynak számító augusztusi Bor, mámor…Bénye gasztro- és kulturális fesztivál. A programokhoz jó szórakozást, a borokhoz jó egészséget kívánunk!
Facebook oldalunk : https://www.facebook.com/beresbor/
Instagram oldalunk : https://www.instagram.com/beresszolobirtok/
A Bor, mámor, Bénye Fesztivál keretében a Béres Szőlőbirtok és Pincészet is szeretettel várja vendégeit egész hétvégén.
A falu központjából egész hétvégén ingyenes kisbusszal lehet kijutni a Béres Szőlőbirtokra!
Programok
Augusztus 17. (szombat):
Szombaton az első busz 10 órakor indul.
Gasztro: 11.30-tól 21.00-ig: Anyukám Mondta, Encs
11.00 Szamos Gyurmarci gyerekeknek: marcipán figurák készítése és kóstolás a Szamos Csokimesterével- Andorral
15.00 Szamos Csokisuli: marcipán és Béres borok izgalmas házasítása
Béres borokkal készített marcipánkrém, Szamos csokiba töltése kóstolással.
16.00 „A Szőlőművelő Ember és a Természet” című tanösvény vezetett bejárása a Lőcse dűlőben- Ildikóval
19.00 Pál István „Szalonna” és Bandája koncert
Egész nap:
Béres Borbár a teraszon
Sajtkóstoló sajtválogatásokból
Óránként présháztúra
Augusztus 18. (vasárnap):
Vasárnap az első busz 9.30-kor indul.
10.00 A bükki füvesember, Szabó Gyuri Bácsi előadása: Gyógynövényekkel az egészségért
Béres Borbár a teraszon, érdeklődés esetén présháztúra
Minden kedves vendégünknek jó szórakozást kívánunk!
Töltsön egy felejthetetlen estét a prémium minőségű, exkluzív Béres Szőlőbirtok borok és gasztronómiai ínyencségek társaságában a Naphegy Étterem és Terasz-ban!
A Béres Szőlőbirtok kifejezetten erre az alkalomra összeállított 7 tételes borsora, a nedűkkel harmonizáló, különleges menüsorral, a Béres Szőlőbirtok kiváló borszakértője, Hanyik Gábor előadásában kerül bemutatásra.
Az este hangulatát a Miss Bee & Révész Richárd Akusztik Duó fokozza majd még jobban élőben, Bossa nova stílusban.
Amuse bouche
Édesköményes lazactatár
Tokaji Pezsgő 2016
Előétel
Kecskesajt hab, rukkola saláta, cékla variáció
Furmint 2016
Leves
Fácán erőleves, húsával töltött derelye
Naparany Cuvée 2015
Meleg előétel
Melegen füstölt pisztráng, diós crumble, barnavajas mangold, hal jus
Diókút Hárslevelű 2013
Főétel 1
Rosé kacsamell, házi szélesmetélt, vargánya, fűszeres vajmártás
Lőcse Furmint Selection 2015
Főétel 2
Ossobucco, sütőtökös lencseragu, grillezett pak choy, sült hagyma
Naparany Cuvée 2013
Desszert
Sós krémsajt mousse, maracuja, szezámmagos touille
Magita Cuvée 2014
Érkezés: 18:00- tól
Vacsora kezdés: 18:30
Csak foglaláson keresztül lehet érkezni!
Ár: 24 000 Ft / fő
KEDVEZMÉNY!!!! ⟶ Amennyiben email-ben vagy telefonon leadja foglalását és a részvételi díjat november 2-ig banki átutalással rendezi felénk, akkor a borvacsora ára csak 21 990 Ft / fő!
Kedvezményes jegyvásárlási szándék esetén e-mailben küldjük el az utaláshoz szükséges adatokat, az összeg beérkezését követően pedig visszaigazoló e-mailben értesítjük kedves Vendégeinket a sikeres jelentkezésről! Ezután már nincs más teendő, mint megérkezni az eseményre és élvezni a borok, az ételek és a zene varázslatos harmóniáját!
Foglalás: telefonon, vagy e-mailben
Tel: 0620 217 8697
E-mail: info@naphegyetterem.hu
Szent Orbánnak, a szőlő és a bor védőszentjének ereklyéje 1771 óta Monokon van elhelyezve. 2013 óta minden évben, Szent Orbán napjához kötődően a szent ereklye egy darabját körbevisszük a borvidéken, és áldását kérjük az itt dolgozó szőlészek, borászok, kádárok munkájára.
A Tokaji Borbarátnők Társasága, a Monoki Önkormányzat és a Világörökségi Tokaji Borvidék települései szeretettel hívják és várják a kedves híveket és érdeklődőket a Szent Orbánnak, a szőlő és a bor védőszentjének ereklyéje 1771 óta Monokon van elhelyezve. 2013 óta minden évben, Szent Orbán napjához (május 25.) kötődően a szent ereklye egy darabját körbevisszük a borvidéken, és áldását kérjük az itt dolgozó szőlészek, borászok, kádárok munkájára.
Május 19-én Pünkösdi Nyitott Pince programunk keretében borkóstolóval, pincelátogatással és különleges tanösvényünkkel várjuk vendégeinket a mesebeli Erdőbényén.
Töltse a Zemplénben a hosszú hétvégét, és látogasson el hozzánk május 19-én, hogy a Pünkösdi Nyitott Pince programunkon közelebbről is megismerje a Béres birtokát és borait. Járja körbe a birtokközpont minden szegletét, és kiránduljon egyet a Lőcse-dűlőn, ahol "A szőlőművelő ember és a természet" elnevezésű tanösvényünkön haladva végigkísérheti a szőlő „életét”, megismerheti termesztésének, gondozásának és feldolgozásának valamennyi fázisát, miközben a vulkanikus kőzetekről és az itt élő állatokról, növényekről is sok érdekességet megtudhat.
Minden cseppje Béres!
Talán meglepetéssel szolgál, hogy a Béres név, mely a Béres Cseppel vonult be a köztudatba, most egy más arcát mutatja meg. A Béres Szőlőbirtok és Pincészet 8 kiváló borát Hanyik Gábor kereskedelmi képviselő mutatja be a Nyíregyházi Boresten május 10-én este 7 órától a Chloé New Yorkban nagytermében.
A Béres Szőlőbirtok és Pincészetnél azt vallják, hogy a tokaji bor és a Béres Csepp egy ponton mindenképpen összeköthető: mindkettő valódi hungaricum. Hungaricumot szolgálni, értékeit, hírnevét, rangját építeni megtisztelő, nemes és egyúttal felelősségteljes feladat. Erre vállalkoztak, amikor a világ ezen, páratlan részén, Tokaj-Hegyalján, a festői Erdőbényén 2002-ben birtokot vásároltak és pincészet kialakításába kezdtek.
Céljuk a kezdetektől az volt, hogy a Birtokhoz tartozó történelmi dűlőkből származó szőlőből modern szemlélettel és eszközökkel Tokaj-Hegyalja rangjához méltó, nagy borokat alkossanak. Ma már büszkén mondhatják, hogy ezt a célt elérték: a kiváló talajadottságoknak, a mikroklímának, hozamkorlátozásnak és a hozzáértő, kíméletes feldolgozásnak köszönhetően már az első, 2003-as évjáratból igen szép, ígéretes borokkal mutatkozhattak be, melyeket azóta is további sikerek követnek hazánkban és külföldön egyaránt. A „Minden cseppje Béres” jelmondatuk azt szeretné közvetíteni, hogy a borászatukat is jellemzik a megszokott béreses értékek: a minőség, a megbízhatóság, a kitartás.
A 45 hektáros birtok a tokaji borvidék mértani középpontjában, Erdőbényén, a Bényei medencében fekszik. A területet 2002-ben vásárolta a család azzal az eltökélt szándékkal, hogy a borvidék ezen, patinás részén újra csúcsminőségű borok készüljenek, melyekkel tovább öregbíthetik a tokaji bor hírnevét hazánkban és szerte a világon. A természet szeretetét és tiszteletét, a megalkuvás nélküli minőségre való törekvést és az állandó újító kedvet hozták magukkal a borászatba.
Béres-borstílus: „Törekvésünk a kezdetektől: tokaji szőlőfajtákból, a hagyományok tisztelete mellett modern technológiával világszínvonalú borokat készíteni. Boraink közt megtalálhatók a könnyedebb stílus képviselői annak érdekében, hogy „a tokaji legyen fiatalos és trendi”, és a testes nagy borok is, melyek közül kiemelkednek a dűlőszelektált száraz borok és az aszúk. Borainkat nagy odafigyeléssel készítjük, az alapanyagot válogatjuk, dűlőszelektált boraink erjesztéséhez és érleléséhez is használunk tölgyfa hordót. Elegáns hordóhasználatra törekszünk. Hordóink hagyományos gönci és szerednyei hordók, erdőbényei kádárok munkái. Az aszúborok készítésénél a fő cél a koncentráltság, a gyümölcsösség és a cukor-sav harmónia elérése. Borainkban szeretnénk megmutatni az erdőbényei terroir jellegzetes jegyeit, elegáns Béres-stílusban.
A Béres Szőlőbirtok és Pincészet borai 2004 és 2017 között több mint száz hazai és nemzetközi díjat nyertek el.
Április 28-án újabb Borterasz program keretében nyitjuk ki kapuinkat, és kalauzolunk el minden vendégünket a jobbnál jobb, díjnyertes tokaji borok világában és a pincében, ahol készítjük őket.
A páratlan zempléni környezet most is készen áll arra, hogy lenyűgözze az idelátogatókat, és reméljük, hogy az időjárás is támogat minket abban, hogy felfedezzük a táj szépségeit testközelből. Mivel készülünk még? Egy egészen különleges meglepetéssel, amihez egy kényelmes túracipőt érdemes mindenkinek magával hozni. :)
Október végén érdemes felkerekedni és ellátogatni a Zemplén szívébe, hiszen egy szemet gyönyörködtető birtok, Magyarország legszebbje kinyitja kapuit, és megtelik látogatókkal, hogy együtt ünnepeljük a borkészítés egyik legfontosabb momentumát, a szüretet.
A 2015-ben hazánk legszebb birtokává választott Béres Szőlőbirtok és Pincészet örömmel várja látogatóit szeptember 23-án, Béres Borterasz programsorozatának újabb állomásán, nyitott pincével, borkóstolóval és a csodálatos panorámájú Lőcse-dűlőn meggyújtott pásztortűzzel.
Nyári szünet után Tokaji borokkal kezdünk.Édes-félédes-száraz és egy meglepetésként egy igazán finom must is kóstolásra kerül ezen az estén.
Április 29-én újabb Borterasz program keretében nyitjuk ki kapuinkat, hogy a jobbnál jobb, díjnyertes tokaji borok világába kalauzoljunk benneteket.
A páratlan zempléni környezet ismét készen áll arra, hogy lenyűgözze az idelátogatókat, és ha az időjárás is úgy akarja, testközelből fedezhetitek fel a birtok csodáit.