St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet

5/4.8
(8 szavazat)

Jelenleg nyitva

Adatok

Egerszalók, Magyarország, Ady Endre út 88, 3394
Borvidék: Eger
+36308228790
  • Állatbarát
Kedvencekhez adva
Kedvencekhez adás

Nyitvatartás

hétfő 10:00 - 18:00
kedd 10:00 - 18:00
szerda 10:00 - 18:00
csütörtök 10:00 - 18:00
péntek 10:00 - 18:00
szombat 10:00 - 18:00
vasárnap 00:00 - 00:00

https://standrea.com/

Az utóbbi időben a St.Andrea Szőlőbirtok eljutott arra a pontra, hogy ha megfelelő módon akarjuk végezni feladatainkat, nagy figyelemmel és precízen, akkor a kapacitásainkat, lehetőségeinket, felszerelésünket és általában a teret is bővítenünk kell.

Amikor elindult a birtok, akkor 20 hektárban gondolkodtunk, annak megfelelő építmény állt tehát rendelkezésünkre. Időközben nagyon komoly, jeles dűlők kerültek gondozásunk alá, megduplázva ezzel a szőlőterületeket. Ezzel szemben maga a birtok, a feldolgozó pince nem változott.

A klímaváltozás egyre inkább érzékelhető a bortermelésben is. Egyre korábban kell szüretelni és egyre jobban összeérnek az egyes fajták.

Így, az a koncepció, hogy az erjesztőteret kétszer tudjuk használni, nem működik most már. Több tartályt és hordót kell beállítanunk, ami nagyobb helyigénnyel rendelkezik.

Elkezdtük az építkezést, amiben egyrészt hangsúlyt kap a palackos érlelés, hiszen a palackos borok is meghatározó teret igényelnek, másrészt a fejlesztésbe bekerültek tartályok és hordók. Ezzel együtt, terveink szerint meg tudjuk valósítani azt is, hogy egy izgalmas és egyedi hangulatú pincében és birtokon tudjuk fogadni a látogatókat, akik méltó környezetben tudnak kóstolni velünk együtt. Ez egy jelentős mérföldkő a St.Andrea Szőlőbirtok életében.

A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnénk termőhelyeink egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelünk borvidékünk hagyományos fajtáira, mint az olaszrizling, a hárslevelű, a furmint, a kadarka és a kékfrankos. Törekszünk megismerni termőhelyeinket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésünket, valamint kifinomítani  és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. … és igyekszünk megérteni földi küldetésünk lényegét.
„A Borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni.

Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére.
(…) és ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet.”

Tovább olvasom

A pincészet borai

Események

Nincs közelgő esemény.

Elérhetőség

3394 Egerszalók Ady Endre út 88
+36308228790