Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
2001–2006 között a területeink nagy részét újratelepítettük, elsősorban furmint, juhfark és hárslevelű fajtákkal. Az államosítás előtt sok régi Kárpát-medencei fajta is termett a területeinken. Ezeknek a rekonstrukciója 2012-ben indult.
A pinceépület felújítása 2001 óta folyamatosan zajlik, ahogy az anyagi lehetőségeink megengedik. A szőlőfeldolgozó, a pincehelyiség, a palacktároló és a kóstolóterem 2014 óta teljesen készen van.
A pincészet szőlészeti és borászati technológiája a tisztaságra, az egyszerűségre és a kompromisszummentességre alapul.
A szőlőben a legnagyobb hangsúly a kézzel elvéhezhető munkán van. A folyamatos jelenlétnek és figyelemnek köszönhetően a növényvédelmet a szükséges minimálisra korlátozzuk, és kizárólag környezetbarát növényvédő szereket használunk. Ami a növényvédelmet illeti, inkább az időzítésre, valamint a hozamkorlátozásnak köszönhetően a szőlőnövény természetes ellenálló-képességére támaszkodunk.
2017 óta hivatalosan is organikus szertifikációval rendelkezünk.
A szőlőt a tökéletes érettség állapotában szüreteljük, és a feldolgozás után rendszerint egy napot áztatjuk. A kíméletes préseléssel (50-60%-os lékinyeréssel) kapott mustot fahordókban spontán módon, vagyis fajélesztők használata nélkül erjesztjük. Borainkat jellemzően egy évig tölgyfa hordókban érleljük, majd palackozzuk. A pince hordókészlete az 50 literestől a 2000 literesig terjed, és évjárattól, valamint fajtától függően a kisebb vagy nagyobb hordókat használjuk.
Szőlőt a tökéletes érettség állapotában szüreteljük és és a feldolgozás után rendszerint egy napot áztatjuk. A kíméletes préseléssel (50-60%-os lékinyeréssel) kapott mustot fahordókban spontán módon, vagyis fajélesztők használata nélkül erjesztjük. Borainkat jellemzően egy évig tölgyfahordókban érleljük majd palackozzuk. A pince hordókészlete az 50 literestől a 2000 literesig terjed és évjárattól, valamint fajtától függően a kisebb vagy nagyobb hordókat használjuk.
A birtok 3 hektárján nagyjából 15000 tőke szőlőt gondozunk. A fő fajtáink a hárslevelű, furmint és a juhfark, fajtánként úgy 4000 tőke terem. A fennmaradó területen pedig műélvezetből tramini, olaszrizling és megannyi ősi kárpát-medencei fajtákat művelünk.