Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 08:00 - 20:00 |
kedd | 00:00 - 20:00 |
szerda | 08:00 - 20:00 |
csütörtök | 08:00 - 20:00 |
péntek | 08:00 - 20:00 |
szombat | 08:00 - 20:00 |
vasárnap | 08:00 - 20:00 |
Joó Tamás Pincészete egy kis méretű családi borászat. Termelésünk limitált, jelenleg 20 – 25.000 palack bort tudunk évente készíteni. A mindössze 3,5 hektárról szüretelt mennyiséggel a Villány-Siklósi Borút kisebb termelői közé tartozunk. Ez a kis üzemméret azonban lehetőséget ad, hogy minden apró részletre odafigyeljünk a termelés során, ami a legfontosabb ahhoz, hogy magas minőségű villányi borokat készítsünk. A szőlőültetvény nagy része, a feldolgozó és a pince egy helyen található, mely a Villányi-hegységhez tartozó Tenkes déli fekvésű Akasztófa dűlőjében helyezkedik el, a Siklósi Várra néző kilátással.
A szőlő feldolgozásánál és a termelési folyamatoknál elsődleges szempont a legújabb technológiák használata. A minőség további növelése érdekében pedig 2014-től megkezdtük az ültetvényeink kísérleti jellegű átalakítását, ugyanis hosszabb távú terveink között szerepel az ökológiai gazdálkodás kialakítása.
Elérkezett az idő, hogy megtudj mindent, amit az otthoni tökéletes kávéról tudni akartál!
Herczeg Olivér a Bushcraft Coffee Hungary tulajdonosa tart Nektek egy izgalmas előadást, és hozzá sok-sok finom kávé is készül, melyet a Bean On Coffee Roastery pécsi üzemében pörköltek.
A kávék mellé készítünk Nektek házi kenegetőt, kovászos kenyérrel. 😊
Workshop-unk lényege, hogy elmélyítsük elméleti és szakmai tudásod kedvenc italoddal kapcsolatban. Csatlakozz hát hozzánk egy szombat délutáni kávézásra, ahol a következő dolgokról lesz szó:
- Mi a tökéletes kávé titka?
- Hogyan lehet elkerülni a keserű, égett ízeket?
- Miért fontos a víz minősége?
- Mi az az 5 dolog amire minden kávé készítésénél érdemes figyelni?
A workshop ára 2000 Ft/fő, mely tartalmazza az itt elfogyasztott kávékat és a házi kenegetőt.
A maximális figyelmet korlátozott részvételi létszámmal biztosítjuk (max 20fő), ezért kérünk Téged, hogy előzetes foglalással biztosítsd helyed!
Gasztronómiai utazásunk következő állomása Görögország, ahonnan kedves barátunk Kostas Lazaridis helyi kistermelőktől hozza az olívabogyót és -olajat.
Légy részese Te is egy izgalmas íz-utazásnak és ismerd meg a Nikolopoulos birtokról származó extra szűz olívaolajakat, amit híres görög régióban,Kalamataban, álltják elő, kizárólag a legfinomabb koroneiki fajtájú olajbogyók felhasználásával, amelyeket kizárólag Dél-Görögországban termesztenek.
A 3 féle olajat kovászos kenyérrel kóstoljuk majd, miközben a származással, szürettel és feldolgozással kapcsolatos kérdésekre Kostas válaszol.
A kóstoló ára 1.500 Ft/fő
Az eseményre 20 férőhelyet tudunk biztosítani, így előzetes foglalás szükséges csütörtök délutánig.
További információ és foglalás: 06 30 216 75 62
A bemutató után lehetőség lesz a a termékek megvásárlására is :)
"Bevezető a borok világába"
Fontosnak tartjuk, hogy a jó borok mellé élményt és tudást is átadjunk Nektek. Ezért a múlt heti eseményünk nagy sikerére való tekintettel, mostantól minden héten csütörtökön 18:00 - 18:45ig vezetett borkóstolót és sommelier bemutatót tartunk.
"Gyümölcsös jegyek, gurulós savak, hordó-fűszer, hosszú lecsengés, ásványos jelleg" Biztos Te is hallottál már hasonlókat borkóstolás közben. Gyere el csütörtökönként 18:00-18:45ig a Joó Pincészetbe, találkozz egy igazi sommelier-vel, és tudd meg mit jelentenek ezek a kifejezések, hogyan kell szakszerűen bort kóstolni, elemezni.
Mi vár egy ilyen közös kóstolón?
Irsai, Olivérrel --> Kékfrankos Rozé --> 3JOÓ Cuvée
Három tételen és egy elemzőlapon keresztül közösen értékeljük a borokat, teszteljük az érzékszerveket, valamint szó lesz a borászat múltjáról, jelenéről és jövőjérő :)
Ha mindig is érdekelt a borok izgalmas és varázslatos világa:
Asztalfoglalás és további információ 0630/216-75-62
Szenvedélyünk a bor-étel párosítás, így étlapunk megalkotásánál is kiemelt figyelmet kaptak a környékbeli termelők magas minőségű, kézműves termékei.
Az egyik ilyen beszállítónk a kerekded családi manufaktúra, ahol Dalma és Fecó szorgos keze munkája nyomán születik meg a finomabbnál finomabb sajt és pékáru.
Ezen a héten pénteken ellátogatnak hozzánk és különböző ízesítésű friss és érlelt sajtokkal készülnek! Hozzá pedig társulnak az elmaradhatatlan JOÓ borok: Irsai Olivér, Olaszrizling, Kékfrankos rozé és 3Joó házasítás ;)
Dalma mesél majd nekünk a sajtkészítés titkairól és arról mitől lesznek igazán finomak a termékeik.
A kóstoló ára 2.500 Ft/fő
Az eseményre 20 férőhelyet tudunk biztosítani, így előzetes foglalás szükséges csütörtök délutánig.
További információ és foglalás: 06 30 216 75 62
A bemutató után lehetőség lesz a különböző sajtok megvásárlására is :)