Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | Zárva |
kedd | Zárva |
szerda | Zárva |
csütörtök | Zárva |
péntek | Zárva |
szombat | Zárva |
vasárnap | Zárva |
Pincészetünk története 7 generációval ezelőtt kezdődött és hosszú, kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel kikövezett utat kellett megtennünk a jelenlegi – országon belül és kívül jól ismert – GERE név megteremtéséig. Napjainkban a családunk birtoka eléri a 70 hektárt és már az ifjabb generáció is része a pincészet hétköznapjainak. Célunk, hogy régi magyar mintára újra megvalósuljon a generációkon átívelő, felmenőkről utódokra szálló szőlőművelés és borászkodás.
A GERE családfán 7 generáción át tudunk kimutatni borász ősöket; csak a nagyapával majd az édesapával szakadt meg a folyamat. A második világháború után tönkretették a paraszti birtokokat, a kitelepítésekkel pedig megszakították a családi hagyományok láncolatát. Gere Attila is az erdész szakmát választotta. A borászattal apósa révén került kapcsolatba 1978-ban, kinek hagyományos módon készített kézműves borait kóstolva ismerte fel, hogy a villányi vörösborokban hatalmas lehetőség rejlik.
GERE Attila és felesége Katalin kezdetben csupán a néhány négyszögöl, Csillagvölgyben lévő szőlőterületen gazdálkodott, amelyet a szülőktől kaptak nászajándékként 1978-ban. Az 1986-os évjárat volt az első, mely már palackokban került értékesítésre.
1991-ben nyitotta meg kapuit a GERE Panzió, mely akkoriban az első szálláshely volt Villányban. Merész vállalkozás volt, hiszen abban az időben a borturizmus még gyermekcipőben járt nemcsak Villányban, hanem egész Magyarországon.
Gere Attila 1991-ben feladva tanult szakmáját megalapította a Gere családi vállalkozást, mely ma egyike Magyarország legismertebb pincészeteinek. A szőlőterület az évek folyamán szépen növekedésnek indult. Ma, a hosszú évek munkájának köszönhetően, a pincészet 70 hektár területen gazdálkodik a borvidék legkiválóbb dűlőiben.
A családi birtok mellett máig jól működik a Gere-Weninger Pincészet is, melyet 1992-ben Franz Weninger osztrák borásszal hoztunk létre Villányban, és jelenleg 10 hektár területen gazdálkodik.
1994-ben Gere Attilát munkája elismeréseként az “Év borásza” megtisztelő címmel tűntették ki. Három évvel később, az 1997-es évjárattal egy nagy álom vált valóra: palackba került a KOPÁR Cuvée első évjárata. Ekkorra fordultak termőre a pincészet kiváló területein lévő új telepítések, melyek lehetővé tették egy nagy bor megalkotását.
2002-ben elkészült a GERE pincészet új érlelő pincéje és feldolgozó épülete, melynek technológiai felszereltsége megfelel a legmodernebb követelményeknek.
2008. októberében CROCUS GERE BOR HOTEL**** néven megnyitott a négycsillagos családi bor-, és wellness szálloda, mellyel sikerült a Gere borok minőségéhez igazítanunk a vendéglátás színvonalát. A szállodában található a’la carte étterem a Mandula Étterem és Bor-Bár a borvidék alapanyagaira épülő vidéki gourmet konyhát kínál a gasztronómia lelkes rajongóinak. CROCUS Wine Spa wellness központunkban szőlő és bor alapokra épülő vinoterápiás kezelések várják a kedves vendégeket.
2010-ben Gere Attila és Schubert Vilmos megalakította a villányi Csillagvölgy pincészetet, mely legfőként könnyed reduktív fehér és rosé borok készítésére hivatott és önálló márkanévvel, arculattal forgalmazza borait.
Gere borvacsora - 11.28. este 7 óra
Igazi gasztronómiai kalanddal várunk novemberben! Negyedik tematikus esténk alkalmával egy különleges borvacsorára invitálunk Téged! Tölts el egy felejthetetlen estét a Liszt Restaurantban, élvezd séfünk, Kövér Gergely és csapata izgalmas étel-kreációit hozzájuk illő különleges borpárosításokkal a Gere Attila Pincészete kínálatából! 🥂
________________
Asztalfoglalás:
Kérjük, a részvételi szándékodat a book@lisztrestaurant.hu címen jelezd felénk. A foglalást a vacsora teljes összegének beérkezése után tudjuk garantálni, melyet egy személyre szabottan generált linken keresztül lehet egyszerűen és biztonságosan befizetni.
#lisztrestaurant #lajverbor
Gere Attila a villányi borvidék egyik legelismertebb termelője. A pincészet boraira hangolt degusztációs borvacsorára a legutóbbi évjáratok kiemelkedő tételeit és konyhánk különleges fogásait párosítottuk össze.
Gere degusztációs borvacsora
2019. június 27. 19:00
➡️ MENÜ
▪ Amuse ▪ Gere Frici Fehér gyöngyözőbor 2018
Spárga saláta, fürjtojás
Túró, savanyú cseresznye
▪ Előétel ▪ Gere Portugieser 2018
Wagyu stefánia, marinált hagyma, saláta
▪ Főétel ▪ Gere Athus Cuvée 2016
Kacsamell, paprika, paradicsom, tojás
▪ Vegetáriánus főétel ▪ Gere Fekete Járdovány 2017
Cékla, meggy, zöldbors
▪ Főétel ▪ Gere Tempranillo 2016
Vaddisznószűz, zellerkrém, mángold, gombák, kéksajt
▪ Desszert ▪ Gere Solus Merlot 2016
Csokoládé, kalamansi, menta
A vacsoraest részvételi díja: 16.000 Ft / fő
Asztalfoglalás:
http://67sigma.hu/hu/esemeny-asztalfoglalas
info@67sigma.hu
+36 20 970 4997
Ismét megrendezzük a GERE Jazzt, immár 8. alkalommal. Június 14-én és 15-én a villányi szőlők között várjuk a borok és a jazz zene szerelmeseit. A Villányba érkezők végigkóstolhatják a Gere Attila Pincészet teljes portfólióját, és élvezhetik a Mandula Étterem gasztronómiai fogásait, valamint a koncerteket.
Az idei témánk:
Funky Villányban
Június 14., péntek
20:00 Malek Andi Soulistic
22:00 Garami Funky Staff feat. Nika & Bebe
Június 15., szombat
18:00 áRON & Szakonyi Milán
20:00 Zolbert „Jazz+Funk+Sax”
22:00 Vanessa Haynes (Incognito) & Dan Pearce (PBUG) feat. Random Trip
www.gerejazz.hu
Idén ismét megrendezzük a Gere Jazz Fesztivált, immár a 6. alkalommal. A megújuló tematikának köszönhetően ezúttal provence-i hangulatban tölthetik el az időt a borok és a jazz zene szerelmesei. A fesztiválra érkezők végigkóstolhatják a Gere Attila Pincészet egész portfólióját és élvezhetik a Mandula Étterem gasztronómiai fogásait, valamint a fesztivál fő fókuszát adó jazz zenei koncerteket. Teljes line-up alább.