Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 08:00 - 15:00 |
kedd | 08:00 - 15:00 |
szerda | 08:00 - 15:00 |
csütörtök | 08:00 - 15:00 |
péntek | 08:00 - 15:00 |
szombat | 14:00 - 20:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Hétvégén és borkóstolóra előzetes bejelentkezés Családi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Dr. Bussay László 1989-ben alapította 2015-ben Bussay Dorottya vette át. Hozamkorlátozással 5,5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad. Elvünk az, hogy a legjobb minőséget visszük be a pincébe és próbáljuk nem elrontani azt. Boraink még a gyengébb évjáratokban is rendkívül koncentráltak és testesek, kimagaslóan szép savszerkezettel bírnak. Törekszünk arra, hogy boraink természetes úton, tölgyfahordóban fejlődjenek. Kizárólag palackozásra termelünk. Számunkra a borászkodás egy olyan hivatás, mellyel próbálunk értéket teremteni hagyományos formában. Hiszünk abban, hogy egy jó pohár bor olyan kapocs, amely könnyen besimul bármely beszélgetésbe.
Elkészült az ételsorunk, hamarosan a hozzá illesztett borokat is közzé tesszük. 🍴🍽🍷☺️
• BUSSAY 30 – Múlt, jelen, jövő kóstoló • VINOPIANO 10.03. •
30 év nagy idő, egy pince életében pláne, ha közben hirtelen generációváltás is történt. Bussay Dóri szinte egyik napról a másikra vette át édesapjától, Zala minden bizonnyal leghíresebb borászától a stafétát - a pincében, és a háziorvosi praxisban is. Keserédes váltás volt, de Dóri beleállt, az élet pedig tette a dolgát. Nem csak a szőlőföldeken. A folytonos körforgás új energiákat hozott, ide illőket, összekapcsolókat: így talált egymásra a zalai borászlány és Kis Tamás, somlói borász, aki akkor már elkötelezett bortermelő volt, a Balatontól északra. Ők ketten egy pár lettek, és - pátosz nélkül - házasodásukból valami új is született, egy újabb Bussay-Kis generáció. Így lettek a 30. évfordulón immár hárman. Nem is tudjuk, volt-e ilyen "cuki" páros kóstoló valaha a Vinopianoban!
›››
A 30 éves ünnep nagy dolog. Egy kis megállás, előre, hátra tekintés. Az alapokat Bussay László rakta le, most a második generáció dolgozik a borokon: Bussay Dóri, férje, a Somlón is borászkodó Kis Tamás új riányokat, frissességet visznek a pince boraiba, tiszteletben tartva az alapköveket. Nem arculatváltás ez, hanem irányváltás. "Egyenesebb, tisztább borok" - mondja Tomi. "A hagyományok és a tradíciók érnek össze az új stílusban" - mondja Dóri. A baba egyelőre hallgat, de ehhez lehet, hogy neki is lesz még pár szava.
›››
A változás a technológiát is érinti, a korábban szinte csak fajtaborok után előtérbe kerülnek a házasítások, azok közül is a termőhelyet megmutatni hivatott Mura Fehér és Mura Vörös. Fontos a Mura-menti termőhely kihangsúlyozása és az egyedi terroir adottságainak megmutatása. Emellett a dűlős fajtaborokra is nagy hangsúly kerül.
›››
MÚLT-JELEN-JÖVŐ 6 borban, sok mesével a Vinopanoban,
Ilyen nem volt, és nem is sok lesz!
Borok:
• Welcome Bussay pezsgő koccintáshoz
• Mura fehér 2018
• Kövecs Rajnai rizling 2018
• Rajnai rizling 2008
• Kövecs Pinot Gris 2018
• Szürkebarát 2005
• Pinot Noir “charmes” 2017
Fotó: Talabér Géza/VinCE Magazin
NYITOTT PINCE
IDÉN ELŐSZŐR Nyitott Pince! Március 15-én befűtünk a kandalóba! Aki felgyalogol egy welcome fröccsöt kap, mindenki más pedig örömteli fogadtatást! 🍷
Kicsiknek kokárda készítés, nagyoknak piros-fehér bor fogyasztás. 🇭🇺 Pár falattal készülünk nektek, lessétek meg a képeket 🥨
Március 10-én, szombaton egy nem mindannapi gasztro élményre készülünk.
A 7 tételből álló borsorunkba beválogattuk a 2015-ös és 2016-os tramininket és a rajnai rizlingünket is, a szürkebarát 2015-ből és 2011-ből érkezik és a sort 2016-os Pinot Noir zárja. Minden bor fajtát egy-egy, a Kakasbonbon Manúfaktúra által, nekünk elkészített csokoládéval kínálunk.
Ha ez még nem lett volna elég, a kóstoló bor/karmestere, Ratkovics Ágnes, (legtöbbeteknek Ági édesanyánk), aki csak ritkán tart már kóstolókat, de ezt Ő sem hagyja ki.
3 BORÁSZ 11 BOR
BABARCZI Zsuzsi, BUSSAY Dóri és CSETVEI Kriszti összeálított Nektek egy igazán izgalmas 11 borból álló kóstoló sort. A lányok a borpárosításaikat egy kemencében sült finomság mellett mutatják be.
Az eseménynek a Babarczi Pincészet Győrújbaráton ad otthont, február 24-én szombaton 17:00-kor.
Limitált számban tudunk csak helyet biztosítani, ezért előzetes részvételi szándékotokat várjuk az alábbi elérhetőségek egyikén:
torokkrisztina@babarczipince.hu
06-70/ 3146 318.
Várunk mindenkit szeretettel utolsó nyári nyitott pincénkre! Ahogy eddig is megszokhatáttok, az ingyenes belépés mellett Esküvé, Rajnai Rizling és Olaszrizling 2015-ös évjáratú borainkat ingyenesen megkóstolhatjátok, valamint 20% kedvezményt biztosítunk minden borunk árából. Ráadasként, a Nyársra fel program keretében sütögetést is szervezünk. Mi adjuk a nyársat és a parazsat, Ti pedig bármit amit rátűznétek, hozzátok magatokkal! :)
FELNŐTTEKNEK ingyenes BORKÓSTOLÁS, GYEREKEKNEK TOJÁSKERESÉS.
boraink 20% kedvezménnyel vásárolhatóak aznap - ajándékba is viheti de az ünnepi asztalra is teheti :)