Kedvencekhez adva |
Kedvencekhez adás |
|
hétfő | 00:00 - 00:00 |
kedd | 00:00 - 00:00 |
szerda | 00:00 - 00:00 |
csütörtök | 00:00 - 00:00 |
péntek | 00:00 - 00:00 |
szombat | 00:00 - 00:00 |
vasárnap | 00:00 - 00:00 |
Borvásárlás és borkóstolás bármikor, előzetes egyeztetés, bejelentkezés alapján.
A pince gazdálkodása A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. Az 1961-ben alapított pince családi vállalkozásként működik. A pince tulajdonában lévő Iván-völgyi, Kerék-hegyi, Decsihegyi és Nagy Mihály-völgyi szőlőterületeink rendkívül jó adottságokkal rendelkeznek. A szőlő pedig a bor lelke. A gazdálkodás során a pincészethez tartozó területek ökoszisztémájának és biodiverzitásának megőrzése kiemelt szempont. A szőlő feldolgozása során a szekszárdi borvidéken legalább hatszáz éves múlttal rendelkező kézműves hagyományokat alkalmazzuk (nyílt kádon erjesztés, kézi csömöszölés, héjon tartás, a kadarkánál nem új tölgyfahordós ászkolás), kiegészítve azokat modern eszközökkel és eljárásokkal. A pince borai A pince vörösborai között megtalálhatók a hazánkban legkedveltebb fajtaborok: az ún. kárpát-medencei fajták közül kadarka, kékfrankos, zweigelt, az ún. francia világfajták közül cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és shiraz. Fehérbor kínálatunk szekszárdi viszonylatban is igen széles: a fehér kadarka mellett olaszrizling, chardonnay, késői szüretelésű tramini és cserszegi fűszeres borokat is készítünk. A pince évről-évre készít többféle rosé és siller bort is. Vörösbor-házasításaink között megtalálható a 'Bikavér', klasszikus bordeaux-i cuvée ('Letícia'), valamint egyedi összeállítású és ízvilágú borok is: a hatféle borból álló 'Patikárius', valamint a shiraz és cabernet sauvignon borokat tartalmazó 'Mókamester'.
Kedves TTK-sok!
A PTE TTK HÖK 2018. április 10-én (kedden) borkóstolót szervez a Szekszárdi Fekete Borpincészetben.
Pécsről indulás busszal 17:00-kor, találkozó 16:45 kor az 'A' portánál!
A borkóstoló 18:00 órakor kezdődik.
A hazaindulás várható időpontja: 21:30
A kóstoló a következőket tartalmazza:
- 8 boros borkóstoló, szóda
- borkorcsolya gyanánt frissen sült burgonyás pogácsa
2013. őszétől egyedi kulináris élményt nyújtó borvacsorákat szervezünk, melyek ételsorát a pince gasztronómiai versenyén díjazottak a pince felkérésére állítják össze. A borvacsorán a pince egyes boraihoz hangolt, idényjellegű, minőségi alapanyagokból készült ételek kóstolójára kerül sor. A "gourmet" a pince értelmezésében nem azt jelenti, hogy "ételköltemények"-nek nevezett falatokat lehet "csipegetni", hanem jó ízléssel és jó érzékkel elkészített, borokhoz illő és ízlésesen tálalt ételeket lehet enni. A különleges alapanyag- és íztársítású, bor hozzáadásával készült ételek mellé a pince egyes kiemelt borait kínáljuk, továbbá borokhoz hangolt bonbont is. Alkalmanként a résztvevők maximális létszáma 20-25 fő. A rendezvény időtartama 4-5 óra.