Az Aranysörte története 2005-ben indult, amikor vettem egy harmad hektáros szőlőt egy kis pincével abban a dűlőben, ahol nagyapám és dédapám is gazdálkodott. A birtok célkitűzése történelmi magyar fajták visszahonosítása volt Dörgicse határába. Egy 1830-ban készült összeírás alapján válogattam össze a fajtákat, amelyek meghonosítása hatalmas erőfeszítést igényelt: a csapok beszerzésétől az oltványok elkészítésén át a tőkék felneveléséig, az első bor elkészítéséig vezető út rengeteg vesződséget okozott. Meg kellett találnunk az egyes fajták szüreti időpontját, ki kellett tapasztalnunk, hogy milyen bortípus készíthető belőlük, rá kellett jönnünk az elkészítésük módjára. A próbálkozások alapján sikerült bebizonyítani, hogy eleink nem véletlenül tartották becsben ezeket a fajtákat. A kísérletezés során megszerettem a szőlészetet, és a birtokot kiterjesztettük egy árutermő területtel, amelyen a balatoni borvidék korábban legnagyobb becsben tartott fajtáját, furmintot termelünk, sárga muskotály és kékfrankos kíséretében.